Czy jest możliwość edytowania dokonanego wpisu i dokonania w nim poprawek ? (jak na YT) Ta opcja byłaby bardzo przydatna, może jest, ale ja nie znam jak. Ewentualnie usunięcia wpisu przez wpisującego ?
Wpisy można edytować do 5 min chyba, że ktoś wcześniej odpisał pod Twoim postem. Po prawej stronie masz ! i tam wtedy wybierasz albo zgłoś i jak pisalam EDYTUJ.
Wpisu nie można usunąć za dobrze by było;-)
Dziękuję - co do usuwania, to myślę, że usuniecie w krótkim czasie swojego wpisu, to nie byłoby nic złego (jak na YT)
Tak się składa, że to nie jest youtube i nigdy nim nie był. Co portal, strona etc to innw obyczaje. Zawsze można zgłosić swój post do usunięcia i podać powód dlaczego..
Niby czego ? Niczego od Ciebie nie oczekuję, już inni, życzliwi, mi odpowiedzieli bez wyzłośliwiania się.
Gdzie niby widać "twarde stąpanie po ziemi" u Mr verrona ? I nie ja się czepiam, tylko własnie on - nie odpowiedział mi jak edytować, tylko wysłał uszczypliwość, i to by było na tyle w temacie
Ej! No jak to???
Przecież pisząc powołałaś się na analogię do YT, a on tylko wyraził swoje zdanie na ten właśnie temat. Fakt, że nie udzielił odpowiedzi na pytanie, nie przekreśla tej wypowiedzi, że nie była przedmiotowa. Była na temat, tylko nie przynosiła rozwiązania zagadnienia! Tyle.
A twarde stąpanie po Ziemi jest zawarte "między wierszami" w słowach, aby tutaj nie oczekiwać podobnych rozwiązań, jak na tym wspomnianym YT. Jest to opinia, którą osobiście popieram w całej rozciągłości ;) latami mojej obserwacji sposobu zarządzania tym portalem. Zresztą nie tylko ja, popytaj kogokolwiek ze starszych bywalców, a usłyszysz to samo.
Cześć.
Ło Matko ! Ale dyskusja ! A chodziło mi tylko o wskazówkę dotyczącą poprawienia np. błędu, np. poprzez edycję SWOJEGO wpisu lub usunięcie go ZARAZ po jego zamieszczeniu !
Pozdr.
W sumie faktycznie masz rację - zrobiła się burza w szklance wody. Żeby nie było na pusto, to pewnie znasz taki sposób, a jak nie to gorąco polecam: do większych postów używać jakiegoś lepszego edytora tekstów np. M$ Word, Open Office itp. Cokolwiek jest lepsze niż nic. Możesz sobie sprawdzać pisownię, a w tle działa auto-zapis, więc treści są bezpieczne. Tutaj często się dzieje tak, że po długiej edycji posta naciskasz "wyślij" i się wywala! Wtedy praca stracona i polecam robić przynajmniej tak: zaznaczenie wszystkiego CTRL+A i kopiowanie do schowka CTRL+C, a wtedy jak się wywali karta czy cokolwiek pójdzie nie tak, to się ją otwiera jeszcze raz i już tylko CTRL+V i gotowe! Nie ma nic gorszego niż pisać kwadrans czy pół godziny posta, a potem wszystko stracić!
PZDR.
Usuwać można tylko i wyłącznie wpisy/posty pod ocenami filmów wśród znajomych, bez ograniczeń czasowych, bez rozróżnienia kto komu usuwa. Tam można wszystko, edycja tylko przez usunięcie wcześniejszego. Tyle.
Teoretycznie tu też w ciągu pięciu minut możesz usunąć cały post, zamiast niego dać same kropki to niby jakby nie było posta.
Teoretycznie, dokładnie jak napisała nina2001 nieco wyżej:
" ... można edytować do 5 min chyba, że ktoś wcześniej odpisał ... "
Można edytowac ileś tam minut po dodaniu wpisu o ile nikt na niego nie odpowiedział. I bardzo dobrze, dopiero byłby burdel jakby filmwebowicze mogli bezkarnie zmieniać i usuwać to co napisali. Mała rada, która rozwiąże twój problem - myśl zanim coś napiszesz.
Spokojnie, staram się myśleć ;), ale link który wkleiłam (dot. opisu filmu) nie działał (error, brak strony, nie wiadomo dlaczego, bo wcześniej na tej stronie byłam), więc chciałam zmienić.
Natomiast odnośnie anulowania wpisów własnych w małym odstępie czasu - uważam, że nie byłoby to nic złego i już. Nie ma takiej możliwości - też dobrze, skoro - jak się dowiedziałam - można edytować i zmienić.
Chyba na żadnym forum dyskusyjnym nie można edytować/usuwać postów na które już ktoś odpowiedział, byłaby to idiotyczna opcja.