Przy filmie "Towarzystwo wilków" brak możliwości
skorygowania gatunku filmu.
Jest wpisana "baśń", a film może i jest baśniowy, ale to jednak horror fantasy.
I nie da się tego ani zmienić, ani nic więcej dodać.
Przynajmniej mnie się ta opcja nie wyświetla.
Czy to jakaś blokada wymuszona przez dystrybutora?
Choć film tak dawny, że aż dziwne, by teraz coś takiego było zastosowane...
http://www.filmweb.pl/film/Towarzystwo+wilków-1984-31575/contribute

Montago

BRAWO! Wiele można znaleźć tu błędów, ale nienawidzę mylnych gatunków, sam to zmieniam zawsze, jest pełno weryfikatorów, którzy mają odnienne zdania odnośnie gatunków przy filmach, multum jest takich którzy oglądają mało tytułów i akceptują gatunki od tak, mając tylko wiedzę na temat filmu ze źródła, o dodających już nie wspomnę, ja staram się przeanalizować każdy, obejrzeć a potem dopiero poprawić gatunek.... Jak nikt ci nie da odezwu, co jest bardzo prawdopodobne, to odezwij się do mnie postaram się to załatwić od ręki i dowiedzieć się czy możliwa jest zmiana, bo ewidentnie jest to horror fantasy.

WujekChu1ek

Ps
Blokada jest robiona wtedy jak użytkownicy, zmieniają gatunki jak skarpetki po 100 razy do jednego filmu, waląc sobie łatwe punkty, zwróć uwagę, że kiedyś nie było takich limitów i kolejek i z.punktami leciałeś jak przecinak, są ludzie dla których wartością są punkty, nic więcej, ja z kolei, staram się nie lecieć z punktami na pałę tylko.z rozwagą dodawać kontry, z częstymi poprawkami gatunków właśnie.

WujekChu1ek

Z tymi odrzuconymi gatunkami to jest tak, że jakiś weryfikator twierdzi, że widział film i mu gatunek nie pasuje do dodania / zmiany. Jeśli ja nie widziałem to trudno, wierzę. Problem jest jeśli ja widziałem wiele razy i lubię film i zgadzam się z oznaczeniem na imdb, a weryfikator mówi, że coś jest nieistotne. Widzę doszczętnie, że opiera się na głównym wątku, który napędza film, a nie na kilku małych wątkach, które ten duży budują. Słowem: ogląda film, a rozumie go powierzchownie. Ale nie będę się kopał z koniem.

Nie mogę z kolei zmienić gatunku w tym filmie:
http://www.filmweb.pl/film/Sprawa+Gorgonowej-1977-9718
Jest to wzorcowy przykład dramatu sądowego (tak niewiele filmów, a kategoria na FW istnieje), gdzie prócz zawiłości stricte sądowych, pokazano także eksperyment procesowy. Dość powiedzieć, że to jeden z nielicznych filmów fabularnych puszczanych na luźniejszych (po przerobieniu materiału na semestr) zajęciach z kryminologii czy prawa procesowego karnego na niektórych uczelniach w Polsce, bo w ogóle ten temat jest omawiany tamże. Ogólnie, oglądając film ma się wrażenie podobne do polskiego serialu "Seryjni mordercy" czy bardziej jakościowego "Magazynu 997". Za to w bazie FW jako dramat sądowy figuruje to:
http://www.filmweb.pl/Lawa.Przysieglych
Podejrzewam, że uzasadnieniem był sam tytuł, bo to jest thriller, a nawet sensacyjny i bliżej mu do "Pod presją" niż do "12 gniewnych ludzi".
Ale do weryfikacji gatunków pasuje określenie: "Jeden rabin powie tak, a drugi powie nie" :D

Dear_Prudence

Ani jednego, ani drugiego nie widziałem, sądzę, iż Ława Przysięgłych może nie być dramatem sądowym, choć nie mogę jednoznacznie tego określić , ponieważ filmu nie widziałem...

Dear_Prudence

Aha, i nie napisałem tego wprost, ale ja technicznie nie mam możliwości zmiany gatunku w tym filmie ("Sprawa Gorgonowej") - nie ma tutaj w ogóle gatunku w materiałach do dodania / zmiany.

Dear_Prudence

Z takimi rzeczami najlepiej pisać do moderatorów, albo pracowników portalu bezpośrednio.