Wiem, że to odgrzewanie kotleta, ale muszę to napisać. Różnych zmian na tej stronie byłam świadkiem, zawsze wydawało mi się, że na gorsze, ale jakoś dawało się przyzwyczaić. Mam konto na tym portalu 11 lat, jestem do niego bardzo przywiązan i, przysięgam że próbowałam... TAK MNIE JUŻ DUPIATOŚĆ TEJ STRONY WKURZA, ŻE MÓWIĘ KONIEC!!! Po kolejnych wielkich zmianach tak wiele rzeczy mnie irytuje i nie przestaje, że dalsze użeranie się po prostu nie ma sensu. Spadam stąd! Przenoszę swoje oceny na fdb i nara. Może i ludzie zarządzający tą stroną mają wywalone na milionowy komentarz o tej samej treści, ale chcę żeby wiedzieli, że tracą kolejnego, LOJALNEGO przez lata użytkownika.

nyx

Hehe!

W marcu-kwietniu br. mówiłem tak samo i też się przeniosłem na FDB, jestem tam do dziś, dodałem z 10 razy więcej treści w jakieś 2-3 miesiące niż tu w te 10 lat, ale ... ciągle tu wracam. Tam jest fajnie, ale tu się jednak więcej dzieje! Nie wszyscy znajomi się "przesiedli", ci co to zrobili też widzę tu wracają i tu jest ich pełno, mimo złości i bezradności na cymbałów co niszczą portal swoimi wynalazkami. Nie mogę się odlepić, choć mnie FW wku*wia coraz bardziej.
Jednak nigdy FW tego nie wybaczę, kontr nie widzę, kasują mi stare oceny, ubywa mi ludzi filmu... DNO!

A zarząd to pazerne debile, bardziej niż ludzie interesują ich tabelki i sprawozdania, pieprzą bzdury o tych "zmianach niby dla nas", gdzie tak na prawdę nikomu się to chyba nie podoba, wszystkim coś poznikało, każdy ma jakieś problemu, a oni mają to w głęboko w zadzie! Na forum śmieci, trolle szaleją, bata na nich nie ma, posty obraźliwe kasują po kilku dniach, w ekstremalnych przypadkach po 2-3 tygodniach...
Zeszli na psy.

ZSGifMan

Ja myślę, że to jest kwestia czasu, którego fdb potrzebuje do rozwinięcia skrzydeł, mam nadzieję że dni filmwebu są już policzone. Za to wieloletnie olewactwo w stosunku do użytkowników i sprawianie, że strona jest coraz mniej funkcjonalna należy im się upadek albo chociaż mocny spadek. Najważniejsze, że powstała jakaś konkurencja, może to ich trochę rozrusza.

nyx

Konkurencja zawsze dobrze robi tym co to za wysoko tyłek zadarli i monopolistyczne zagrywki im weszły w krew! Dobrze, że jest FDB, ale po 12 latach dalej są maluczcy, miejmy nadzieję, że to się kiedyś zmieni, to zyskają tylko zwykli użytkownicy, a nie korporacyjne managery, czy urobione puste zakute łby cymbałów na prezesowskich fotelach.

Mam nadzieję, że jakiś adblock działa?
;)

ZSGifMan

Ja też przeniosłem swoje oceny na FDB pod koniec maja , bo już nie mogłem zwyczajnie patrzeć na te profile które w tej chwili wyglądają jak jedna wielka kupa..
Konto założyłem tu w 2011 roku , choć zaglądałem tu już o wiele wcześniej , myślę że gdzieś tak od 2007 roku.
I bardzo dobrze pamiętam czasy jak było tu jeszcze normalnie..
Też nie jedną zmianę tu pamiętam (wszystkie raczej na gorsze) , choć wtedy szło je jakoś przeżyć..

Dla mnie tu tak naprawdę wszystko zaczęło się chrzanić od momentu gdy zrezygnowano z kokpitu i wprowadzono Mój Filmweb , wtedy ten portal zaczął totalnie spadać na psy , wkurzyła mnie wtedy ta zmiana niesamowicie..
Kokpit był fajny i wygodny , a korzystanie z niego było przyjemnością , zaglądałem sobie na oceny znajomych , coś tam zawsze wynalazłem sobie do obejrzenia , a po tych zmianach ?
Jeden wielki burdel , zdjęcia filmów wielkie , nie mówiąc już o tych ocenach ról..Zdjęcie na pół ekranu..
Po co to było i komu ?
Zacząłem więc wchodzić bezpośrednio na profile niektórych znajomych żeby zobaczyć co obejrzeli bo było to dla mnie o wiele wygodniejsze niż korzystanie z tego tworu jakim jest "Mój Filmweb"
Dzisiaj po ostatnich wiosennych zmianach i to już jest na tyle uciążliwe że odechciewa się cokolwiek przeglądać..
Dlatego po tym co zrobili z profilami powiedziałem już stanowcze dość!
W ostatnich latach zaczęło się też pojawiać co raz więcej reklam do tego aż stopnia że w zeszłym roku zacząłem interesować się blockerami , bo przecież nie szło już tu normalnie wejść w którymś momencie..
Oczywiście te głąby z administracji szybko wpadły na pomysł składania użytkownikom swoich "Propozycji nie do odrzucenia" co było już totalnym szczytem bezczelności w stosunku do użytkowników , na szczęście są inne skuteczniejsze blockery.. : )

I tak po prostu cały czas na okrągło robią ludziom pod górkę , dobrze wiedzą że nikt tego nie chce , ale dalej to robią , bo mają wszystko i wszystkich we dupie , liczą się dla nich tylko i wyłącznie zyski..
Dlaczego nie robią nic z trollami , albo trwa to bardzo długo zanim coś zrobią ?
Bo jest im to na rękę..
Trolle wchodzą klikają , jest dużo wejść i to najważniejsze..
Na normalnym portalu takie coś jak INNE (w takiej postaci jak jest dzisiaj) przestało by istnieć , albo tępiono by to bezlitośnie , ale tu im to odpowiada , bo dla nich liczy się to kto ile klika , a nie to co pisze..

Dlatego przeniosłem się na FDB i wcale nie żałuje mojej decyzji..
Ogólnie podoba mi się tam ta kameralna atmosfera , tyle że właśnie jest tam troszkę za spokojnie i dlatego człowiek tu wraca właśnie ze względu na znajomych oraz fora i komentarze , nie ma co się czarować fora są tam na razie prawie martwe , choć ja cały czas wierzę w to że jest to kwestia czasu , tutaj też kiedyś było podobnie , mało komentarzy , mniej ocen.. A z czasem się to rozkręciło , jedyne czego się boje to żeby nie rozkręciło się tam za mocno na tych forach jak jest to tutaj..
Bo tu też kiedyś było spokojnie a co jest dzisiaj sami widzimy..
Pozdrawiam : )

Siwy1984

Szczerze mówiąc to fora są dla mnie średnią atrakcją, czasami przeglądnę wypowiedzi, ale chyba nie będę płakała. Właśnie podoba mi się tam ta kameralna atmosfera, nie ma takiej masówy i ludzi którzy tak naprawdę niewiele wiedzą o kinie i wystawiają 10 jakimś szitom, to widać chociażby po tym jakie tytuły są w rankingu.
Ech, naprawdę nie lubię zmieniać swoich przyzwyczajeń i mocno przywiązuję się do takich rzeczy, ale jak zobaczyłam że istnieje możliwość przeniesienia wszystkich ocen za jednym razem to zaważyło o sprawie. Szkoda, bo kiedyś było naprawdę kilka fajnych opcji na tej stronie, ale skoro sami je usuwają to co zrobić.
Od czasu do czasu może tu zajrzę, oczywiście z włączonym adblockiem i tyle.
Do zobaczenia na FDB :P