co robicie z takimi filmwebowiczami ktorzy glosuja na filmy po kolei z listy filmow wedlug alfabetu ?
to raczej nie przestępstwo...
nie ma puntku w regulaminie, który mówiłby, że nie wolno głosowac na filmy i osoby, jak leci, po kolei.
Nie są w stanie...
Nie są w stanie jako Redakcja tego kontrolować. Wydaje mi się że nie ma takiej możliwosci.. Zresztą takim głosujacym i tak w pewnym momencie braknie inwencji, Tak mi sie przynajmniej wydaje. Inna rzecz że dalej Redakcja ma problemy z działaniem portalu tzn. "cenzurą" nowych streszczeń, przyjmowaniem nowych filmów, osób itd.
Gówniarze
Odpuszcam film web - w zeszłym miesiacu naprawde starałem sie jak mogłem -pisałem streszczenia , komentowałem na a4 filmy - no i co z tego -przychodzi frajer typu newt i komentarze tragiczne sekundowe przewy w głosach ...dla mnie padaczka w tym miesiacu kolejny wynalazek RR ..... do bani...
nie tylko on
niestety nie tylko on to samo się tyczy Kim i Styliny, które na dodatek dodawały te same komentarze po kilka razy
moze bez punktow?
dlatego wlasnie uwazam ze punkty to nie taka dobra sprawa, sa rozni ludzie i jak piszecie, jedni pisza bzdury inni tylko kropki a jeszcze sa tacy co leca po kolei wedlug alfabetu i glosuja na kazdy film, dlatego uwazam, ze np to co jest po lewej stronie (np TOP 100) i glosy oddane jest troche nie odpowiadajace prawdzie,wiec po co to jest ?????
jak to po co?
Filmweb musi jakoś działać. Owszem na 100 stałych czy tylko sporadycznych uzytkowników znajdzie sie 75 takich, co głosują 'jak leci', komentują kropkami i buźkami itd.
Ale w końcu nikt tu nie ustalał regół, jak ma dokładnie wyglądać skomentowanie filmu - no, może jest tylko wymóg co do długości (przynajmniej 0,75 linijki, z tego co zauwazyłam).
Musiałby chyba powstać całkiem nowy Filmweb z innym regulaminem, ale to nalezy już pozostawić Redakcji.
Wiesz...
w takich sytuacjach pisze się do redakcji. czasem, dla wspólnego dobra, lepiej donieśc.. :)
nic o nas bez nas
"Dla wspólnego dobra"? "lepiej donieść"?? Ło ludzie cóż za postawa, zaiste godna podziwu. Może lepiej najpierw napisać do tych wszystkich "kryminalistów" osobiście i pogadać z nimi, jeżeli coś w ich postepowaniu komuś nie pasuje, a nie najgorszą z możliwych metod od razu lecieć do "rodziców" i skarżyć. Czasem tak się dzieje z siecią, że strasznie powoli chodzi i nie chce ładować stron w ekspresowym tempie i wówczas niektórzy użytkownicy wciskają po kilka razy ">>>> wyślij", stąd włśnie biorą się takie duble, zapewne w przypadku przytoczonych Użytkowników chodzi o ten sam problem. A poza tym "widzicie drzazgę...", wielu Użytkowników, całe masy ograniczają sie do jednozdaniowych, nic nie znaczących komentarzy, a nawet jednozdaniowych opisów do filmów i to nie tylko nowi, nie tylko piętnowani na Forum. To, że sobie ludzie głosują z góry na dół - trudno, takie ich prawo, przecież i tak w ten sposób można zdobyć co najwyżej 10 pkt dziennie, więc rekordów nikt w ten sposób nie pobije, a coś takiego szybko się nudzi. Prawdziwe punkty są w dodawaniu filmów i osób, która to funkcja już niedługo zostanie przywrócona.
Cóż..
Chodzi mi o zwykłe zaśmiecanie forów poszczególnych filmów. Gdzieś propagowałem zwalczanie tego, teraz od miesięcy wypowiadam się po raz pierwszy!
aha - mam do ciebie pytanko:
jak to jest - funkcja dodawania filmów nie działa od wieków, a Tobie co jakiś czas pojawiają sie dodane przec Ciebie filmy (np. dziś i wczoraj) - czy to stare, nie dodane jeszcze filmy, czy po prostu 'korzystając z okazji' ot tak pozwalasz sobie na ich dodanie?
Moim zdaniem rozwiązanie jest proste. Skoro jest już taka sytuacja, że głosować mogą tylko osoby zarejestrowane to trzeba im likwidować konta jak będą nam tu jakieś zamieszki w głosowaniach robiły i już.