bo mi raczej się nie podoba, taka typowa jak wszędzie, możecie podzielić się wrażeniami

mitrus80

Miałem wrażenie jakbym wszedł np. na Interię

MichCorleone

no właśnie coś takiego, to już poprzedni układ wydawał się lepszy

MichCorleone

Ja tak samo myślałem że to jakaś inna strona .

mitrus80

Jak to na fw nowe zmiany,zamiast poprawic to co nadal nie działa.Czy mi sie podoba?Nie,i nie pisze dla samego hejtu,po prostu malo to jakos przejrzyste.

aronn

ja też jakoś strasznie nie hejtuję, ale to jakieś takie typowe, niby, pozornie na ilość (wiadomości) więcej widać na pierwszy rzut oka ale to chyba tylko takie wrażenie

mitrus80

Filmweb chyba ma jakąś obsesję na punkcie "udoskonalania" strony

kryst007

I nie poprawianiu tego co zepsuł,np nadal nie ma powiadomien pod dyskusja oceny znajomego tylko dostaje ten co ja wystawil.

aronn

z tą dyskusją pod własnymi ocenami to ja już nawet swoich wypowiedzi (u siebie!) nie widzę, a to co do mnie piszą jest, więc kompletny bezsens

aronn

u mnie nie wszystkie odcinki seriali da sie ocenic. Jeden sie oceni,a drugiego sie nie da, a nastepny sie da. Masakra jakas

kryst007

To jest syndrom perfekcjonisty i Boga jak nie masz pojęcia co robisz ale chcesz pokazać usilnie, że umiesz. Weterynarze, murarze, malarze zabierają się za design, co może pójść nie tak? ;D

mitrus80

Nie wiem jak na kompie, ale na telefonie wygląda całkiem całkiem. Ale i tak mam nadzieję, że to ostatnie wizualne zmiany jakie teraz zobaczymy.

Floadi

fakt, tutaj potwierdzam, w telefonie przejrzyściej na głównej, łatwiej się przemieszczać,, ale teraz na laptopie marudzę więc temat zostaje ;-)

mitrus80

kolejny gówniany layout

mitrus80

Że niech lepiej zajmą się problemem, że pomimo wyłączenia AdBlockera Ultimate na tej stronie FW wmawia mi, że mam włączony.

użytkownik usunięty
Insiles

Weź to wywal i zainstaluj zamiast tego AdGuard. Nie będziesz miał żadnych komunikatów i durnych reklam.
Dodatkowo możesz jeszcze dodać rozszerzenie Ghostery.

Wciąż, nawet przy wyłączonym AdGuardzie mam ten komunikat, ja już nie wiem, czy po prostu to Firefox jest walnęty

Insiles

O, teraz działa

mitrus80

Ciągle czekam na powrót średnich ocen przy profilach artystów. Zupełnie nie rozumiem dlaczego to usunęli?

mitrus80

Podoba mi się, moim zdaniem to wyjątkowo (jak na FW) zmiana na plus, jakoś tak bardziej minimalistycznie jest teraz. Problem z tymi "kafelkami" mam tylko taki, że nie do końca wiadomo teraz, które newsy są najnowsze, a które najstarsze. W sensie można to sobie pewnie wydedukować z układu, ale i tak wolałbym, żeby obok liczby komentarzy pojawiała się też data opublikowania artykułu.

qiks33

Nie jest dobre,bo na komorce wszystko malutkie i drobne.

mitrus80

Newsy- za małe okienka, zbyt mała czcionka.

Gibon_Szybkoreki

Dokładnie,nie ma jak znowu popsuc.

mitrus80

Strona główna nie wygląda teraz jak główna-wchodzisz i odruchowo chcesz wrócić na główną.
Poza tym ciągłe, często niczym nieuzasadnione zmiany prowadzą do licznych, wstecznych błędów, których nikt nie naprawia. Od lat powtarzam, że redakcja filmwebu nie przyswoiła sobie starego, dobrego powiedzenia, że "lepsze jest wrogiem dobrego".

kinoman77_filmweb

powiem tak, przy takim układzie newsów na stronie łatwiej odseparować to czego nie chce się czytać, więc nie wiem czy przełoży się to na lepszą klikalność

mitrus80

Trochę taka filmowa Interia...

Psycho_Daddy

Bardziej taka WP

mitrus80

Wreszcie jakaś dobra zmiana. Czarne tło, mniejsza czcionka i więcej info. Mi się podoba ta nowa zmiana. Jedna z niewielu dobrych zmian.

mitrus80

Wchodze na Filmweb a tu cyk, kopia WP, Interii i Onetu czyli największego bagna. Ale czy którakolwiek zmiana Filmwebu od ostatnich 5 lat była dobra i przejrzysta? Weterynarz i murarz zabierają się znowu za design stron internetowych, co może pójść nie tak :D

mejki

przecież to jest powrót do starego "czerwonego" Filmwebu, a od zawsze można tu przeczytać, że teraz na FW jest źle, a kiedyś było tak super. O dziwo jednak, kiedy Filmweb wraca do starego, to jednak okazuje się, że teraz to jest nowe, a to, co było nowe, jest stare, więc to to stare-nowe jest teraz ok, a nowe-stare jest be, nieczytelne i co tam jeszcze

torne

Jakiego starego? Może do pierwszej wersji sprzed 10 lat, która faktycznie była "staromodna". Ze 3 "zmiany" wstecz była wersja najbardziej przejrzysta i użyteczna. Już pomijam, że strona główna jest czarno biała na przemian no ale jak już wspomniałem - nie można od murarzy oczekiwać umiejętności IT.

mitrus80

Dno dna. Mnie z tym portalem łączą tylko oceny i znajomi. Przecież to wygląda jak dark Onet xD

mitrus80

Myślę, że to jedna z niewielu świetnych zmian. Ta inspiracja innymi syfiatymi portalami typu onet, wp jest mega. To czarne tło mnie bardzo urzekło. Gratulacje dla zespołu filmweba, że zamiast zająć się naprawami tego na co użytkownicy zgłaszają, że nie działa oni zajmują się pierdołami, no ale jak wiadomo ważne, że kasa się zgadza, a uzytkowników można olewac.

mania19

Ale oni po prostu tego nie potrafią naprawić xD layout strony można zmienić albo gotowcem albo z jakimś tutorialem, gdzie byle weterynarz (akurat ekipa filmwebu) może to zrobić, i to na dodatek nieumiejętnie jak widać. A naprawy techniczne czy poprawa kawałka kodu to już coś, do czego weterynarz i murarz nie został nigdy przeszkolony.

mejki

Chyba nie wyczułes sarkazmu :)

I nie obrazajmy murarzy i weterynarzy. :)

mejki

Ale na telefonie to taka mala czcionka,ze odechciewa sie tego czytac :D

mitrus80

To tu ktoś wchodzi na główną...? Gdyby nie twój temat, nawet bym o tym nie wiedział.