ocena filmu/osoby

użytkownik usunięty

Sprawa którą chcę poruszyć tyczy się oceny filmu lub osoby... Załóżmy że mamy ciężki dzień (bo chyba każdemu się to zdarza :) i dokonując oceny filmu, wybieramy nie to co chcemy wybrać (np. 8 zamiast 2). Inna sytuacja, to chęć zmiany oceny jaką daliśmy filmowi/osobie (np. zaobaczyłem inny film który był po prostu rewelacyjny i w konfrontacji z tym filmem, inny który oceniłem kiedyś wysoko, dziś oceniłbym troszkę inaczej). Zmierzam do tego, żeby zapytać się, czy nie byłoby miło, gdyby istniała w filmwebie możliwość zmiany oceny filmu/osoby. Do tej pory, jeśli chcemy ocenić kogoś ponownie, wyskakuje stosowny (czerwony) komunikat. A mogłoby być np. tak że kolejne głosowanie na dany film/osobę "nadpisuje" stare głosowanie (albo najpierw wyskakuje info że głosowałeś/aś już i czy chcesz zmienić swoją ocenę)... Taka koncepcja mi się nasunęła...

popieram!
też juz kiedyś o tym myślałem...
często chciałbym zmienić ocenę, z wymienionych przez Atoma powodów i nie mogę.
minusem jest to, że ludzi głosowalibi po kilka razy, zeby tylko zdobyc punkty - ale takie zjawisko mozna by jakoś "wyłączyć". czekam na reakcję redakcji.