Dlaczego z prawej strony zniknęła ocena gustopodobnych - najbardziej przydatna funkcja
nowego filmwebu, a pojawiła się zupełnie nieprzydatna funkcja szukania znajomych z
portali społecznościowych.
Przywróćcie poprzednią zawartość prawej kolumny!

imbryk102

Właśnie też się zdziwiłem gdy zobaczyłem, że zniknęła ocena gustopodobnych.

Dołączam się do prośby wyżej.

imbryk102

Popieram poprzedników.

Nana84

Ja również. Mam wrażenie, że ocena gustopodobnych precyzyjniej trafiała w moje upodobania niż informacja, na ile film jest w moim guście. Być może to kwestia przyzwyczajenia ale brak mi tamtych ocen.

AbuKamil

Ocena gustopodobnych nie zniknęła, została jedynie przeniesiona na drugą stronę... :)
(jest przy każdym filmie po lewej stronie pod "opinie i nagrody")

CYKoooR

Dzięki za informację. W rzeczy samej jest tam gdzie wskazałeś.

CYKoooR

owszem - jest po drugiej stronie i przekierowuje na osobną podstronę, zupełnie niepotrzebnie - najprzydatniejsza informacja powinna być pod ręką!

imbryk102

zgadzam się. to najważniejsza dla mnie funkcja filmwebu. powinna zostać przywrócona na główne miejsce. to ważniejsze niż oceny znajomych.

kaszojad

Ale Wy jesteście naiwni. Właśnie dlatego, że najważniejsza, została przeniesiona na osobną podstronę. Zyski portalu są uzależnione od ilości odsłon. Więc portal jest cały czas przerabiany, aby trzeba było jak najwięcej klikać i strony się jak najczęściej przeładowywały (vide nowa galeria). Czy to naprawdę nie dla wszystkich oczywiste?

CYKoooR

Hę?

Ja pod "opinie i nagrody" mam:
dyskusje
recenzje
nagrody
ocena znajomych

A w "ocenach znajomych" mam, no cóż... "oceny znajomych":
"ocena Twoich znajomych
Obejrzeli
Chcą obejrzeć"

Ani śladu po ocenach gustopodobnych.

Marac

Ale ludzie mogą być naiwni...

Odgrzebią post, nie zwrócą najwyraźniej uwagi, że to sprzed trzech lat... i powiadomienie z "Hę" wyskakuje.

"Zyski portalu są uzależnione od ilości odsłon. Więc portal jest cały czas PRZERABIANY, aby trzeba było jak najwięcej klikać i strony się jak najczęściej przeładowywały (vide nowa galeria). Czy to naprawdę nie dla wszystkich oczywiste?"

Przez trzy lata portal mógł się bardzo, bardzo, bardzo zmienić, ale jak widać i jak pisał ktoś powyżej "nie dla wszystkich to oczywiste..."
To ta sama osoba... ooops!

:D

CYKoooR

Hehehe.... Ale dałem się zrobić. :)
kaszojad - masz u mnie kopa w kuper! ;-P

Tak, jest dla mnie nadal (jak i godzinę temu) oczywiste, że portal jest przerabiany. I jakbym zauważył, że kaszojad grzebie w śmieciach, to OCZYWIŚCIE nie zadałbym głupiego pytania. :)

Pozdrawiam

Marac

co nie zmienia faktu, że ocen gustopodobnych ni widu, ni słychu
szlag

Marac

Hę? Grzebanie w śmieciach? Hmm, jeśli ta funkcja to śmieć, to nawet nie zamierzam komentować dalej. Odświeżam temat, bo gusopodobni to dla mnie jedna z ważniejszych funkcji tego portalu. Nie mam NAWET nic przeciwko płaceniu za dostęp do tej funkcji. Próbuję się po prostu dowiedzieć co się dzieje i szukam dostępnych informacji na forum.

kaszojad

"śmieciach", czyli starych, zapomnianych wątkach.

>Odświeżam temat, bo gusopodobni to dla mnie jedna z ważniejszych funkcji tego portalu.

OK, ale to może lepiej założyć nowy temat zamiast wyciągać taki sprzed 3 lat?

Marac

zgadzam się. stare powinny być automatycznie zamykane przed administrację po okresie nieaktywności. z komórki pisałem i nie zauważyłem, że to taki archiwalny post.

kaszojad

Ten temat był poruszany we wrześniu. Niestety, nic się nie zmieniło. http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Zak%C5%82adka+%22Ocena+gustpodobny ch%22,2511720

Marac

> OK, ale to może lepiej założyć nowy temat zamiast wyciągać taki sprzed 3 lat?
czy ktos zalozyl, bo trudno odnalezc?

a moze warto byloby przejsc na inny serwis oferujacy gustopodobnych?
Criticker np. ma oferowac "Taste Compatibility Index" :

http://www.cnet.com/news/top-10-movie-recommendation-engines/

czarek

Korzystałeś z jakiegoś z tych portali?

maxizer

Myślę, żę IMDB ma całkiem niezłe podejście do tematu oferując podobne filmy, ale dla mnie ważniejsze jest jak oceniają Polacy, bo to bardziej wydaje mi się być bliższe moim ocenom. Po drugie też ciężko będzie przenosić się z filmwebu z historią moich 2000+ ocen

maxizer

jeszcze nie ...