dlaczego wprowadziliście nową punktację obsad i filmografii, według mnie jest bez sensu, np, jak dodam 5 filmów do jakies filmografii to otrzymam tylko 2 punkty!!! czy to jest normalne, to był poroniony pomysł, a podobno nowe zasady punktacji miały dotyczyć tylko weryfikatorów...

Vito

Wszyscy dostają po 0,5 punktu za osobę, więc jest ok. To czy będziesz miał 100 punktów a inny 80 to tak samo jakbyś ty miał 50 a on 40. Suma sumarum jest ok.

użytkownik usunięty
Shemek

a Jeśli ktoś wcześniej dodał 80 postaci a ty teraz 100, to ten wcześniejszy ma 80 a ty 50. To jest ok?

Tak, jest ok, bo nie liczy się jak ktoś już dodał. Zawsze jak się coś zmienia to są protesty, ale tutaj jest wszystko normalnie. A ci, co mieli już punkty nabite na stronach to mają i to jest jedyny mankament, ale wszystkim te same punkty są liczone do rankingu i to jest najważniejsze.

użytkownik usunięty
Shemek

Co znaczy że sie nie liczy? jak dodam więcej informacji do mojego ulubionego filmu niż ktoś inny to chce żeby to było widoczne. Co mnie obchodzi ranking!

użytkownik usunięty
Vito

cały system punktowy na filmweb jest poroniony
mam wrażenie, że służy produkowaniu tasiemcowych list trzeciorzędnych aktorów, których nikt normalny nie kojarzy, a które są równie interesujące jak napisy końcowe filmu
jakoś nigdy nie czytam ich z nabożnym skupieniem
w tym co ważniejsze, czyli opisach, często są błędy
czemu to właściwie ma służyć?

Vito

hmmm.. 1 punkt za pozycje to byl blad. Doprowadzilo to do tego, ze kategoria ta byla zdecydowanie wyrozniona ponad inne i jesli ktos chcial "nastukac" punkty to wlasnie to robil poprzez obsady i filmografie!

i jaki mamy efekt - mianowicie taki, ze mamy kolejke, ktora jeszcze kilka tygodni temu zblizala sie do 5 miesiecy i nadal rosla, a wiekszosc obsad czy filmografii zgloszonych jest zrobiona tylko dla punktow i zawiera tak powazne bledy, ze ciezko to sie sprawdza.

i teraz wreszcie zlikwidowalismy to, zeby punktacja byla wyrownana i sprawiedliwa - to oczywiscie odzywaja sie glosy osob, ktore nadal chca "nabijac" punkty poprzez ta kategorie - brawo !! i co mamy - tak jak wspomnial juz ktos w tym temacie - setki aktorow trzecioplanowych przy filmach - a przy ilu z nich jest chociazby opis?? no wlasnie - bo co go bylo pisac - jak za obsade mozna nastukac tyle punktow? to bylo poronione!!!

tak Vito - to sa fakty, wiec sie zastanow co Ty mowisz. Przeczytaj sobie temat na forum, gdzie oglosilem wszystkie zmiany - przekonasz sie wtedy, ze to bylo ogloszone!

jesli punkty maja byc dobra zabawa - to:
1. musza byc odpowiednio wywazone (tak aby nie bylo wypaczen)
2. przyznawanie punktow (a wiec proces weryfikacji) musi odbywac sie w sposob sprawny

KAZDA ZMIANA RODZI OPOR - prosze o tym pamietac - niezaleznie od tego, ze zmiany sa zle czy dobre dla wszystkich. Często dobre zmiany sa zabijane przez slepy opor :/ tak tym razem nie będzie!

bo problem z nami jest taki - ze kazdy widzi tylko czubek wlasnego NOSA! a malo kto postara sie spojrzec dalej

taka rada:
proszę nie myslec o korzyściach dla siebie - a o profitach dla wszystkich!

Xzar

Chyba pierwszy raz się w zupełności zgodzę:) Ja nawet jeszcze bardziej bym wyróżnił materiały, które naprawdę wymagają pracy i wkładu umysłowego czyli recenzje. I chociaż sam mam wiele obsad w kolejce to uważam, że zmiana punktacji na 0,5 punkta była krokiem we właściwą stronę.

użytkownik usunięty
Xzar

jeżeli te punkty są dla części osób takie ważne, wprowadźcie punkty ujemne
za drugi i każdy kolejny błąd w ciągu miesiąca
oczywiście błędem nie jest przypadek, gdy moderator coś odrzca tylko dlatego, bo nie może znaleźć źródła

Xzar

Ja też na początku źle odbierałem te zmiany, jeżeli chodzi o obsady. Ale w sumie i tak dotyczy to wszystkich, czyli nikt na tym nie straci:) Poza tym moim zdaniem poprawianie obsad zabierało werom dużo czasu. Bo np. jak w ciekawostce nie ma źródła albo są błędy to widać to od razu i można od razu wywalić, a w obsadach napewno bywało tak, że gdy była jakaś długa, to początek mógł być ok. ale na końcu ktoś mógł porobić w cholerę błędów i czasem takie coś odrzucano, a można by to zrobić od razu. Poza tym, jest kilka tysięcy filmów w bazie, gdzie jest sam tytuł i trzeba dodać takie podstawy jak kraj! Właściwie to są takie filmy, o których ledwo kto słyszał:) a jak już trzeba je uzupełnić to moim zdaniem podstawą jest czas trwania, kraj, czy gatunek a nie obsada. Pzdr!

Vito

„Świat nienawidzi zmian, chociaż jest to jedyna droga postępu” Charles Kettering... Pozdr.