chciałbym tu na forum skomentować wszystkie zarzuty, które się ostatnio przeciwko mojej osobie pojawiły.

filmweb daje nam możliwość swobodnej wypowiedzi na wybrany temat, a newsroom to miejsce, gdzie wypowiedź nie musi być esejem, choć może, ma za zadanie ustosunkować piszącego do wydarzenia...

moje komentarze są monotonne. a czy nie zauważyliście monotonni wśród newsów? co dzień kilka sequeli, remakeów, ekranizacji komiksów. nie znoszę tego typu produkcji i tyle. będę je szkalował do końca moich dni! nikt mi nie udowodni, że warto kręcić kontynuacje, bo jeden czy dwa wyjątki tylko potwierdzają regułę - każda kontynuacja gorsza jest od oryginału.

nie prawdą jest, że wszystko neguję i krytykuję.

a czym różnią się komenatarze moich oskarżycieli od moich. chyba tylko poglądami, i to nie zawsze!

zauważyłem pewną zasadę - jeśłi ktoś powie, że mu się film, będący w produkcji lub w fazie pomysłu, podoba, to nikt na niego nie krzyczy za przedwczesną ocenę. ale jeśli ten film po prostu zjedzie, to wtedy się zaczyna... ja oceniam pomysł, to mi wolno, prawda?

i to koniec.