beznadziejnie wygląda teraz filmweb ludzie tu przyzwyczajeni byli do tamtej wersji a teraz po zmianie wygląda beznadziejnie robią zmiany według siebie nie licząc się z ludźmi korzystającymi z filmweb. Kto za powrotem do starej wersji daje kciuka w górę
Jetsem za powrotem starych powiadomień, ikonek poczty, powiadomień i info o filmach... Resztę mam w sumie w D.
Powiadomienia przede wszystkim. Dostałem czegoś 8 i nie wiedziałem początkowo do czego się to odnosi. Wcześniej było o wiele przejrzyściej pod tym względem.
jeszcze do tego będąc na głównej stronie i wpisując w oknie wyszukiwania nic nie pokazuje nawet powiązane z tym co wpisano jak do tej pory. Jeden wielki SYF się zrobił
Też mam czegoś 8, ale co ciekawe- tylko na stronie głównej portalu (w "mój filmweb", forum albo gdziekolwiek indziej, to okazuje się, że wszystko jest spoko :D).
Mam taką teorię, może to jest ukryta wiadomość od informatyków? Jakby odwrócić tą ósemkę, to mamy l\\nieskończoność- ktoś daje nam jasno do zrozumienia, że ten portal NIGDY nie będzie pozbawiony błędów i przyjazny dla użytkowników :D
Popieram. Nawet po przegladnieciu wszystkiego (bo teraz nie wiadomo do czego dokladnie to sie odnosi) powiadomienia nie znikaja. Znowu popsuli... :/
Z tymi zmianami jest tak że ludzie najpierw narzekają a potem się przyzwyczajają i dostrzegają również pozytywne aspekty tych zmian.
Polacy mają to do siebie że dużo narzekają. Mnie zniechęca przebywanie na filmweb ta aktualizacja serwisu bo jest beznadziejnie zrobione stara wersja miała drobne niedociągnięcia lecz dało się wytrzymać a teraz ehhh
Według mnie strona startowa jest za bardzo rozciągnięta, nie chce mi się paska przeciągać. Tylko zwiastuny i newsy będą popularne. Nikomu nie będzie chciało się już zjeżdżać do gier bo są za daleko.
bo zamiast zrobić zmianę by nie było niedociągnięć jak np z dwukrotnym rozpoczynaniem się zwiastunów to zrobili to co według nich jest dobre nie licząc się z użytkownikami korzystającymi z portalu
Może jeszcze naprawią, na razie mi się nie podoba, lepiej jak informacje są w jednym miejscu a nie tak rozrzucone.
oby a podejrzewam że każdy byłby zadowolony gdyby wrócili do starej wersji i po prostu naprawili błędy a jak jakieś inne zmiany chcą to ewentualnie znikome lub niech stworzą np forum co użytkownicy chcieli by zmienić,wprowadzić/usunąć skoro to portal gdzie można dodawać info związane z tym wszystkim co tu jest to chyba powinniśmy też mieć co do powiedzenia na temat całej strony ( jej wyglądu )
Pod dotykowym jest tragedia, mam samsunga tab s 10 cali i nic nie działa, nawet zmieniłem przeglądarkę. ...
może być nawet milion razy ale niechaj będzie wszystko łatwe szybkie i przyjemne w jednym miejscu jak było pierw a teraz jest naje..ł pies i w ogóle.
Ci co projektują wygląd filmwebu muszą być chyba na poziomie dzieci z podstawówki. Brak wyczucia estetyki, nie wspominając już o braku funkcjonalności. Niestety to już nie pierwszy raz, kiedy coś takiego się dzieje.
To jest niesamowite, że jak się już wydaje, że nie da się zrobić czegoś gorszego, to spece z FW jednak to robią :D
Mam wrażenie, że nowy filmweb zepchnął funkcje "społecznościowe" zupełnie na drugi plan, czyli upchnięte forum, aktywność znajomych itp. w jedną zakładkę. Do tego ukryte, jeszcze mniej czytelne powiadomienia. Szkoda, że z góry strony (spod wyszukiwania) zniknęły tytuły premier wchodzących do kina.
bo to jest tak że każda zmiana ogólnego wyglądu danej strony schodzi czasem na psy. Rozumieć można że wieki tak samo nie musi wyglądać ale chyba może być bez wielkich zmian bo każdy wie co gdzie jak itd. no i było przyjemne dla oka a teraz jak mnie zniechęca do takiego korzystania jak pierw. Utrudnili zamiast ułatwić poprawiając niedociągnięcia
To już nie będzie wszystkich newsów razem? Mnie interesują zarówno filmy, seriale jak i gry, multimedia, to będę musiał wszystkie zakładki przeglądać osobno?
Zakładka Polecane w Newsach to miejsce gdzie są wszystkie newsy razem. A jeśli interesuje Cię konkretna sekcja to wtedy w nią wchodzisz. :)
Plusa nowego wyglądu widzę w tym, że główna jest na całą szerokość przeglądarki, ale znowu nie podoba mi się to, że w topie są zwiastuny zamiast newsów. Co do reszty się idzie przyzwyczaić.
akurat to tylko takie wrażenie, bo rzeczywiście ostatnio dodawane zostały tam materiały wideo. kiedy przewiniesz, zobaczysz, że są też i "normalne" newsy (w sumie jest ich całkiem sporo)
Nowy wygląd mi się nawet podoba, choć jest on bardziej dedykowany dla wielkich monitorów. Korzystam z laptopa i przeglądanie strony głównej FW trochę mi się skomplikowało (musiałem pousuwać niektóre paski narzędzi itp., aby mieć więcej informacji wyświetlanych)... ale jakoś się przyzwyczaję... ;)
Problem jednak stanowi dla mnie to, że nie zmieniacie całej strony kompleksowo, tylko stronę główną. Podstrony nie pasują do obecnej wersji strony głównej, a niektóre są jeszcze niezmienione sprzed poprzedniej wersji. Tak jak profil użytkownika. Kiedy FW - cały - będzie w tym samym stylu? Kiedy wreszcie będzie nowy profil?
Filmweb bierze przykład z YouTube.
Za każdym razem jak ludzie przyzwyczają się do jakiegoś okropnego designu strony, to zmieniają go na jeszcze gorszy.
Niemal wszystko co tu poprawiają, zmieniają na gorsze. Strasznie mnie teraz irytują liczby z nowymi powiadomieniami, które po przeczytaniu nie znikają, Trudniej jest też trafić na forum. Może filmweb pójdzie w kierunku tego co zrobiło imdb i kiedyś w ogóle je zlikwiduje? Nikt by wówczas tych ich zmian nie krytykował. Nie podoba mi się też zmiana która została dokonana już jakiś czas temu - przesunięcie ikon osób dodających nowe materiały, które wcześniej były po prawej stronie a teraz są na samym dole strony. Czy to ma na celu zakamuflowanie, że portal ten tworzą głównie użytkownicy? Masakra jakaś.
I niestety tak jest. Jakiś czas temu usunięto z profilu użytkownika informacje o serialach. Spotkało się to z dużą falą krytyki przy szczątkowym poparciu takiej zmiany. I co na to filmweb? A no nic.
wie ktoś co to za numerki przy "mój filmweb"?
liczba wejść, czy jak?
oby nie, bo licznik przekręcę :D
Powiadomienia np. o nowych newsach, plakatach, zwiastunach filmów czy seriali, które Cię interesują lub mogą zainteresować a także informacja o nowych ocenach filmów Twoich znajomych użytkowników.
Przyznam szczerze, że też przyszedłem tutaj ponarzekać na nowy wygląd strony. Niestety faktem jest, że zawsze kiedy zrobią coś nowego ludzie narzekają, a po jakimś czasie wszyscy się przyzwyczajają. Jak to mówią - ,,Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka".
Idzie się przyzwyczaić jak do wszystkiego ale to nie zmienia postać rzeczy że jest gorzej niż było bo nie ma w jednym miejscu jak na początku np o premierach kinowych tylko trzeba zjeżdżać na dół. Według mnie dużo by musieli poprawić w tej nowej stronie głównej
Można wiele rzeczy zrobić żeby poprawić czytelność i funkcjonalność portalu.
Ale te zmiany które wprowadza administracja FW jest o KANT DUPY!!
Kiedyś bardzo dużo czasu spędzałem na filmwebie. Czytałem artykuły, fora, szukałem osób które podobnie oceniają. Starałem się też dodawać materiały. Jednak zmiany gonią zmiany i to nie na lepsze - wiele funkcji już nie ma, których używałem. Kiedyś wierzyłem że tematy w których użytkownicy podają swoje propozycje do zmian i oceniają już te wprowadzone będą brane pod uwagę. Myliłem się - sr**ą na nas ciepłym k**em. Odpuściłem sobie i Wam to radzę - ileż nerwów i energii można zaoszczędzić i sporzytkować na coś wymiernego w skutkach. Teraz jedynie wchodzę na FW by ocenić film i na tym się kończy moja aktywność tutaj :)