Witam, czy możliwa jest zmiana nicku w jakikolwiek sposób? Jeżeli tak, to byłbym bardzo zainteresowany.

zachary1112

nie ma takiej mozliwosci, niestety:(

Bradddock

Możliwość jest, wszystko da się zrobić. Wystarczy chęć admina a oni na pewno jej nie mają. Ja też bym chętnie zmienił nick...

zachary1112

Zmiana nicku nie jest możliwa. Możliwa jest zmiana nazwy użytkownika, ale nie wiem czym to się różni od nicka. lol

zachary1112

a gdzie można zmienić nazwę użytkownika, bo trochę nie czaję tego nowego Filmweba do końca ;)?

zachary1112

Dobra już znalazłem, ale to nic nie zmieniło, a można się skontaktować z jakimś administratorem Filmweba, bo na dole strony gdzie jest kontakt, to jest kilkanaście maili i nie wiem do kogo mógłbym w tej sprawie napisać?

zachary1112

możesz próbować ale, jak napisano wyżej, nicku i tak nie zmienisz
nazwa użytkownika to nie to samo co nick i nie mam pojęcia gdzie poza ustawieniami się wyświetla

nika_na

Albo, usnąć profil i założyć go na nowo. Wtedy będziesz mógł sobie ustawić nowy :)

użytkownik usunięty
Robert831231

Chętnie zmieniłabym nicka, ale odpada opcja usunięcia konta, ponieważ dodałam z niego recenzję i nie chciałabym stracić tych marnych 15 punktów za nią ;) Eh...czemu jest takie utrudnienie. Założyłam to konto 3lata temu i ostatni raz wtedy z niego korzystałam. Nie chcę już tej nazwy ;)

Jeżeli interesują Cię bardziej punkty, niż podpis pod recenzją, to zdobycie 15p. naprawdę nie jest rzeczą trudną ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Decepticon

Nie, nie interesują mnie bardziej punkty, chodziło mi o to, że moja recenzja należałaby wtedy do konta, którego nie ma ;) Źle się wyraziłam.

Zawsze możesz założyć nowe, z innym nickiem, a tego nie usuwać ;)

użytkownik usunięty
Quox

Nie no, nie będę kombinowała ;) Zostanę przy tym, bo potem ile można tych kont mieć ;)

zachary1112

Ale ingerować w nicka użytkownika bez pytania i dodawanie mu cyferki - "bo taki nick już jest" to nie był problem, zwłaszcza, że nikt wcześniej o tym nie pomyślał jak tworzono portal, żeby blokować możliwość tworzenia tych samych nicków. A skoro już tak się stało, wystarczyło zaproponować zmianę nicka, jego modyfikację lub zostawienie sprawy w spokoju i wprowadzenie blokady bez ingerencji w to, co już jest, ale co tam użytkownicy...
No chyba, że było inaczej, to zwracam honor.

zachary1112

Bardzo mi zależy na zmianie nicka. Mam sporą bazę filmów tutaj i konto od wielu lat, ale przy jego zakładaniu nick zrobił się niejako "automatycznie" i w między czasie jest w nim jeden człon nawiązujący do mojego ex -męża, co nie ukrywam, bardzo mi przeszkadza. Jeśli tylko znacie jakiś sposób albo bezpośredniego meila do adminów byłabym wdzięczna. (na ogólne majle czy fb już pisałam, niestety bezskutecznie.

mgachskierska

Tak jak wyżej zostało napisane, NIE MA MOŻLIWOŚCI ZMIANY.
Możesz założyć nowe konto i pomalutku przepisywać dane, trochę to potrwa ale warto. A następnie stare konto albo skasować albo zostawić w niebycie. Ja tak zrobiłem mimo że poprzednie konto miałem wiele lat. Ale zmiany przecież są fajne.

orx

to się nazywa opcja dla masochistów, lepiej wyeksportować oceny np do imdb, a następnie za-eksportować na nowe konto, lub najlepiej tam zostać... Z tym, że trzeba będzie trochę poczekać na aktualizacje skryptów do nowej odsłony filmwebu, ale to i tak będzie szybsze aniżeli ręczne przepisywanie tysięcy ocen.

Herushingu

W czasie poświęconym na przepisywanie danych - można sporo dobrych filmów obejrzeć.... Nie rozumiem jaki sens ma zablokowanie możliwości zmiany nicka.. Nawet w takich dyskomfortowych sytuacjach jak moja...

mgachskierska

Tak czy inaczej - dziękuję za odp.

mgachskierska

dlatego zasugerowałem użycie stosownego pluginu / skryptu do automatyczne wyeksportowania a następnie zaimportowania ocen na nowego konto. Z tym, że pewnie trzeba jeszcze trochę poczekać na zaktualizowane skrypty.

Herushingu

Jest to jakiś pomysł - o ile moje umiejętności technologiczne na to pozwolą ;)

użytkownik usunięty
mgachskierska

A co to za problem założyć drugie konto, poprzenosić sobie oceny i usnąć to?

Niechęć do klikania 600 razy (w jej przypadku)? :)

użytkownik usunięty
Marac

Ludzie maja problemy ogromnego formatu. Przeniesienie jej ocen zajeloby jakieś 4 godzinki.

Zapominasz o otwieraniu stron na nowym profilu - to nie po prostu 600 kliknięć (klik klik klik, gotowe). A nawet 4 godziny to np. dwa filmy i niefajna strata czasu.

użytkownik usunięty
Marac

Otwieram obejrzane filmy na jednej przeglądarce i nowe konto na drugiej.

No ale żeby ocenić film, musisz go przecież otworzyć na karcie z nowego konta - a więc musisz otworzyć 600 stron z filmami na FW.

użytkownik usunięty
Marac

W Operze jest taki myk, że trzymasz prawy przycisk myszy i poruszasz myszą w dół. Dzieki temu skróciłbym czas przenosin filmów.

I co się wtedy dzieje jak tak robisz w O, bo nie rozumiem?

użytkownik usunięty
Marac

Otwiera się nowa karta z żądanym filmem.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Co sie stało?

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Nie mów, że ban nadchodzi.

użytkownik usunięty

Thor Ragnarok.

użytkownik usunięty

Thor Ragnackock.

użytkownik usunięty

W The Wire jeden gliniarz wyglada calkiem jak Boyka.

Ha, otwiera. Ale na starym koncie przecież. Ja w FF mogę sobie zablokować stronę i każdy normalnie kliknięty link będzie się otwierał w nowej karcie, tylko co z tego, skoro to nie będzie na koncie, na którym muszę ocenić.

użytkownik usunięty
Marac

W starej wersji mozna kliknąć 100 filmów na każdej stronie i otworzyć siedem kart w ten sposób. Później się wylogować ze starego konta i przejść na nowe. Wtedy sobie ocenisz raz dwa.

Marac

Dokładnie o to mi chodzi:).

mgachskierska

Jak będziesz miała problemy, to na pewno ktoś tu na forum pomoże pokonać trudności.

Herushingu

A ten skrypt pozwalał na przenoszenie w obie strony? Myślałem, że tylko FW-> IMDB.

Marac

w sumie nie wiem, przeglądając rozszerzenia do przeglądarki było tego sporo i niektóre zdawały wrażenie działać w obie strony, z tym, że jak teraz o tym pomyśle to jest to mało realistyczne ze względu na limity oceniania na filmwebie.

Herushingu

A no właśnie...

zachary1112

Jest już możliwa. Użytkownik KRCK jakiś czas temu na miesiąc zmienił nazwę na Nowember1 i pisał dalej tak samo. Po miesiącu postanowił jednak wrócić do oryginalnej nazwy konta.
Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

+
Trzeba obnażać te haniebne występki tego degenerata. Pozdrawiam serdecznie.

rolnik

Chcę :(!

mgachskierska

Ale co chcesz, Kochanie?