Od marca stacja TV4 rozpoczyna emisję serialu "Bones" (polski tytuł - "Kości"). Serial ten nie był jeszcze emitowany w naszym kraju więć jakby nie patrzeć będzie to telewizyjna premiera w Polsce.
Emisja 1 odcinka w piątek 2 marca o 22.00.

Kto z Was go oglądał? Jakie macie zdanie na temat "Bones"?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Jancio

Przypuszczam, ze nikt go nie widzial. Ten serial jezeli wierzyc amazonowi i imdb to jeden z najlepszych mini-serialow jakie powstaly w USA. Dziekuje za ta wiadomosc-po obejrzeniu serialu napisz recenzje, ja zrobie to samo zobaczymy czy nasz entuzjazm bedzie taki sam. pozdrawiam.

cyt.:Przypuszczam, ze nikt go nie widzial.

W polskiej TV napewno. Jednak wiele osób ogląda seriale via net stąd moje pytanie.

30 odcinków (2 sezony). To nie jest mini-serial.

Jancio

To nie jest mini-serial. I wg mnie jest naprawdę świetny. Sam serial jest trochę oparty na pomyśle CSI, tyle, że dochodzi jeszcze interesująca relacja pomiędzy "Bones" i Seeleyem Boothem granym przez Boreanaza. Po polsku będzie się to nazywało "Kości?". A przeciez tu nie chodzi tylko o zwłoki, tak jest też nazywana główna bohaterka serialu. Więc co, będą ją wołali "Kości"????!

Jorjan

Już niebawem będzie okazja zweryfikować opinie na temat "Bones".
Twoim zdaniem jest świetny a w opinii niektórych znajomych to typowy "zapychacz dziur" pomiędzy innymi serialami który można obejrzeć dla zabicia czasu. Zobaczę to sam ocenię.

użytkownik usunięty
Jancio

hej
pomylilem sie mialem na mysli mini-serial z lay 70tych o losach kilkupokoleniowej rodziny murzynskiej. Pomylilem tytuly miast kosci sa korzenie ;)http://www.imdb.com/title/tt0075572/
o twoim serialu nie slyszalem(juz sie ucieszylem, ze korzenie beda puszczone w tv ;(

Korzenie - Kości...jest różnica.

Pytanko do zorientowanych - Ile sezonów "Bones" wyemitowano do tej pory w stanach. Leci 3 sezon?

Jancio

Nie, 2 sezon.
Pierwszy sezon miał 22 odcinki, a teraz wyemitowano 13 odcinek 2 sezonu.

Jancio

Jak narazie Bones liczy 4 serie

-sezon 1 miał 22 odcinki
-sezon 2 miał 21 odcinków
-sezon 3 miał 15 odcinków

nie wiem czy to pytanie z przed roku jest aktualne:D ale co mi szkodziło napisać:D Jak narazie serial nie traci na świeżości. Nie ma odcinka w którym nie uśmiechałaby sięmi gęba:D Po drugie (dla mnie najważniejsze) nie ma schematyczności w rozwiązywaniu spraw przez widza:D (wiem, że głupio to brzmi ale jak ogląda isę tego rodzaju seriale to zawsze człowiek zastanawia się kto był mordercą:D) czyli w kryminalnych zagadkach (M czy NY...LV nie oglądam) jest tak, ze jak pojawia się dana osoba w odcinku (zazwyczaj na początku....czasami w 1/3 odcnika) i jest to ...dosłwnie chwila czyli minutowa rozmowa tej osoby z którymś agentem i skoro nie pojawia isę później w odcinku oznacza to, że znaleźliśmy morderce:D czesto nie trafiam z motywem ale wiem kto zabił:d tutaj tego nie ma:D W kości morderca moze okazać sie osoba, która pojawiła się na ekranie przez 2 minuty a może być to osoba, która chętnie współpracowała z nimi:D Mimo, że jest to już 4 seria... jak narazie mnie nie znudziła:D