Ogladacie?
Macie ulubionych bohaterów? Brooke? Ridge? Stephanie? Eryk? Bridget?
Ktorych nie lubicie?
Które wątki oglądacie z wypiekami na twarzy? :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
mania19

Ten temat to tak na poważnie?

Hehe:p

Jak każdy, który założyłam :P

O to samo właśnie chciałem zapytać xD

wilczekstepowy

Ja zawsze zadaje pytania na poważnie.

mania19

Wstyd się przyznać ale kiedyś gdy serial był jeszcze w TVP kątem oka coś tam widziałem. Była taka kobita co wiecznie biła się z blondyną o chłopa. I ktoś tam ją zastrzelił a jakiś szejk wykradł jej truchło i ożywił i jak wróciła do żywych to faktycznie wyglądała jak zombie (aktorka co ją grała to zrobiła sobie akurat operacje plastyczną ale lekarz to chyba jakiś partacz był). :P

adamus0101

Blondyna to Brooke. Tą co porwał szejk to Taylor. A obie walczyły o Ridża Forrestera. Jak leciało w tv pare lat temu to oglądałam na bieżąco :P

użytkownik usunięty
mania19

Ooo fajny temat założyłaś :) Ja kiedyś czasami oglądałam Mns w czasie wakacji. Tam jest tyle absurdów co nie miara. Najśmieszniejsze są dla mnie:

1)Wieczne śluby i rozwody. Tylko partnerami się wymieniają na zmianę.

2)Bohaterowie wiecznie niezamykający drzwi. Mówią o jakiejś tajemnicy,sekrecie a ktoś staje pod nimi i wszystko słyszy(przeważnie osoba której się to tyczy),bo były niedomknięte. Czy to jest taki wielki wysiłek zamknąć drzwi? :D

3)Kobiety sypiające z dwoma facetami lub więcej. Zachodzą w ciążę, a potem nie wiedzą który jest ojcem. Któryś facet myśli,że dziecko jest jego. Za 100 odcinków okazuję się,że to być nieprawdą,bo jeszcze ktoś inny sfałszował wyniki DNA w laboratorium.

4)Zmartwychwstania będące tam już na porządku dziennym. To,że bohater umrze to jeszcze nie znaczy,że nie wróci do żywych.

5)Jedna scena ciągnie się przez kilka odcinków.

6)Dzieci starzejące się szybciej od rodziców. Dzieciak ma parę miesięcy, a za 3 lata nagle 18.

7)Wieczne policzkowanie.

8)Niemalże kazirodcze związki.

Pamiętam jak Deacon chciał się zemścić na Forresterach i włożył słuchawkę od telefonu do szklanki z wodą. Tamci cały czas słyszeli jak rozdziewiczał Bridget.

Ten tasiemiec jest tak głupi i absurdalny,że aż śmieszny:P. Niestety, nadal go kręcą w USA i chyba nigdy nie skończą.

mania19

Ciekaw jestem ile czasu zajęłoby mi obejrzenie wszystkich odcinków pod rząd?,ktoś to policzy bo mi się nie bardzo chce:)

Psycho_Daddy

Liczba odcinków: 8000
Czas trwania: 20 minut
Czas nieprzerwanego oglądania: 111 dni, 15 godzin 40 minut
Przez 8 godzin dziennie: 333 dni, 5 godzin
Przez 2 godziny dziennie: 1333 dni, 1 godzina

Insekt6

Zestawienie pełna profeska!
Kiedyś ja lubowałem się w robieniu ludziom takich statystyk, ale to było dawno temu i mi się zwyczajnie już odechciało ;)

Po chwilce zastanowienia, to w tym zestawieniu zabrakło mi tylko... danych odnośnie etatu :]
Załóżmy, że ktoś komuś zapłaci za oglądanie tego na etat, 8000 odcinków po 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu na 40 godzin tygodniowo, średnio 174 godzin miesięcznie, a to daje nam 1 rok, 3 miesiące, 1 tydzień, 2 dni, 1 godzinę i 12 minut takiej... "pracy" XD

Insekt6

Heheh dzięki, już zabieram się za oglądanie :D

Insekt6

Na Fikmwebie i na IMDB jest napisane, że odcinek trwa 30 minut więc źle policzyłes :P

mania19

Powinnaś wiedzieć, że każdy może napisać wszystko, a to co jest napisane nie zawsze ma odzwierciedlenie w rzeczywistości :P

I tak specjalnie dla Ciebie sprawdziłem kilka losowych odcinków, ale nie co ktoś tam napisał ile trwają, tylko na streamingu fizyczne materiały i tak wygląda sprawa, że wszystkie zalosowane trwają po nieco mniej niż 20 minut! Jest to od 19:25 do 19:50, więc to potwierdza regułę o 20 minutach.
"Pilot" serialu jest chyba jego najdłuższym odcinkiem, bo trwa całe 21 i pół minuty ;D
Jest tak sławny, że wisi sobie centralnie na tubie:
https://www.youtube.com/watch?v=rwJ8L6X0B6I

mania19

Oglądałem jak miałem 6 lat . Czyli jakieś ponad 20 lat temu . :D Już wtedy miało to to powyżej 2k odcinków . Ciekawe ile ma dzisiaj . I czy Brooke sypia obecnie ze swoimi wnukami . :D

Cobros

Na dzisiaj (2019-02-19) IMDb podaje, że odcinków było... 8031 ;D
https://www.imdb.com/title/tt0092325/

A propos wspominek tego serialu, to pamiętam, że jak (w latach 90-tych) byłem u babci na obiadku, to oglądałem tylko jakoś ze dwa odcinki i to po jakieś góra 10 minut, bo zwyczajnie więcej nie szło wytrzymać! ;p

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Matko, 8031?!! Masakra. Oczami wyobraźni słyszę znudzony, a zarazem rozbawiony głos lektora:"Moda na sukces, odcinek ooosieeem tysięęcy trzyyydzieesty...(i tutaj chwila przerwy, aby złapać oddech)...pieerwszyy :P.

Szczerze im współczuje czytania tych wszystkich dialogów.

Lektor w tym serialu to jedyny, który obejrzał wszystkie odcinki :)

użytkownik usunięty
mania19

Zawsze mnie zastanawiało co musiał czuć ten biedny chłopina tlumacząc wszystkie ich "ambitne" dialogi oraz zapowiadając 4-cyfrowe numery odcinków. Zażenowanie, rozbawienie czy jedno i drugie hahaha.

użytkownik usunięty
Cobros

Mnie by nie zdziwiło gdyby ona spała nie tylko ze swoimi wnukami, ale także z wlasnymi dziećmi haha. W tym tasiemcu już chyba nic mnie nie zdziwi. Pamiętam jak 12 lat temu w wakacje kupiłam sobie gazetę ŚS i przeczytalam w streszczeniach,że ona prześpi się i zajdzie w ciążę ze swoim zięciem. Ochyda...

Tak z facetem Bridget tej swojej corki. I urodzila corke Hope i z jej facetem tez sie przespala bo myslała, że to Ridge hahaha. Na jakiejs imprezie to bylo i byli w maskach wszyscy i tam gdzies pod scianą w jakimś pokoju obok to bylo bo ogladałam ten odcinek.

użytkownik usunięty
mania19

Serio myślała,że to Ridge? :D. Nie widziałam tego odcinka. Ona powinna się leczyć. Zamiast pytać z kim spała, lepiej spytać z kim NIE spała w tym serialu haha..

Ja trochę oglądałam w latach 2007-2009. Pamiętam właśnie jak przespała się z Deaconem i zaszła z nim w ciążę,bo się nie zabezpieczyła. Twierdziła,że się spała z zięciem,bo myślała,że małżeństwo jej córki się rozpadło. Biadoliła,że tak bardzo skrzywdziła Bridget. Jednak dalej bzykała się z Deaconem. Kiedy Stefa się dowiedziała się prawdy to kazała jej wyjść za Whipa.

Tak, bo to było coś takiego, że Brooke się z Ridgem umówiła, że on jakąs specjalną maskę bedzie miał czy coś, a ten chlopak Hope myślał, że to ona bo Brooke miała taki sam łańcuszek jak ona. :)
Ja tego wątku z Deaconem akurat nie oglądałam.

No przecież syn Brooke ten Rick był w zwiazku z Taylor jakis czas, byłą Ridge'a.

użytkownik usunięty
mania19

Tak i był jeszcze z jej córkami. Tam każdy był z każdym. W sumie nie masz czego żałować,że nie oglądałaś romansu z zięciem. Ja jak przeczytałam w 2007 roku w ŚS o tym,że zacznie romansować z Deaconem to mi się zrobiło niedobrze.

Aż strach pomyśleć co się dzieję w bieżących odcinkach w USA. Może UFO nadleciało? Tam wszystko jest możliwe. Ridge przecież wpadł do pieca i żyje. Nawet ogień nie był mu straszny hahaha.

mania19

Stephanie i Sally Spectra.

Agrabah

No i one zawsze rywalizowały między sobą co było dość zabawne.

mania19

Sally Spectra ta zła, czarny charakter jak Darth Vader

Agrabah

A tam. Fajna byla. No i nawet ona zaliczyła romans z Erickiem Forresterem :P

mania19

Dynastia była lepsza

Agrabah

Nigdy nie oglądałam.

Agrabah

Mnie również bardziej się podoba Dynastia, ale za małodziaka też oglądałam Modę na sukces, nawet z dużym zainteresowaniem.. Lubię tą rudą małpę Sally S. :D

BuziakL

Sally Spectra jest super.

BuziakL

Ona była czlowiekiem a nie małpą.

mania19

@mania19, cześć! Wybacz, jeżeli Cię uraziłam tą "małpą", to była przenośnia w sensie "cwana", oczywiście, że Sally jest człowiekiem.

BuziakL

Nie, nie uraziłeś. Jest ok.

mania19

ogladalem to 25 lat temu jak chodzilem do liceum, po kilkunastu latach znudzilo mi sie...

użytkownik usunięty
arek2010

I tak jesteś wytrwały,że dałeś radę oglądać MnS aż kilkanaście lat...

mania19

Moda na sukces przeżyje wszystko i wszystkich. xD To chyba jest ewidentnie najdłuższy serial w historii. Kto ładuje w niego kasę i komu tam chce się w nim jeszcze grać? Kto to ogląda? To nawet moja mama rzuciła kilka tysięcy odcinków temu. A jest naprawdę niezła w oglądaniu takich dziwnych tasiemcowych seriali. xD

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Otóż, nie jest najdłuższy. Przeczytałam na podstronie MnS,że są jeszcze dłuższe tasiemce,które kręcą do dzisiaj ,np.General Hospital, Days of our Lives, Coronation Street, Żar Młodości. Okazuje się,że przy nich MnS ma "tylko" 32 lata.

Ja myślę,że mnóstwo ludzi ogląda ten tasiemiec dlatego jest kręcony od '87 roku. Tam jest tyle idiotyzmów,że szkoda gadać. Czekam,aż w tym serialu na koniec spadnie UFO, a Brooke zostanie lesbijką :P.

Dzięki za info o tych serialach. Nie spodziewałem się, że niektóre lecą od lat sześćdziesiątych a "Coronation Street" dosłownie od 1960 roku. SHOCK

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Proszę bardzo. Cieszę się,że oświeciłam :)

wilczekstepowy

Czas kręcenia emisji to jedno, a ilość odcinków drugie i tak:

 Coronation Street          (1960-)   ostatni odcinek nr     9704 z dnia 27 luty 2019
 General Hospital        (1963-)   ostatni odcinek nr  14275 z dnia 28 luty 2019
 Days of our Lives        (1965-)   ostatni odcinek nr  13542 z dnia 28 luty 2019
 The Young and the Restless     (1973-)   ostatni odcinek nr  11634 z dnia 28 luty 2019

Coronation niewiele jednak bije, ale pozostałe wymiatają, a szczególnie General i Days :))
Jednak jako długodystansowiec General nie ma sobie równych...
Aha, nie! Jednak ma i przegrał w tej kategorii z już zakończonym:

 The Guiding Light         (1952-2009)   ostatni odcinek nr   15762 z dnia 18 wrzesień 2009

Może go dogoni?     :D

ZSGifMan

Szok. Ci aktorzy chyba tam żyli i umierali na planie filmowym.

Co do dogonienia to szanse ma, przecież to zaledwie ok. półtora tysiąca odcinków. xD

wilczekstepowy

Spore szanse, że byli tacy co się zatrudnili za młodu do pierwszej pracy, grali tam i przechodzili na emeryturę, a potem umierając widzieli na szpitalnym telewizorze kolejne odcinki już bez siebie... makabra ;)
Z drugiej strony to bycie swego rodzaju wybrańcem, bo masz całe życie udokumentowane (siebie jak się zmieniasz, starzejesz się itp.) i jeszcze za to płacą!

1487 odc. :)
Jak oni kręcą to mydło od poniedziałku do piątku, to rocznie leci 261 odcinków, więc muszą jeszcze wytrzymać 5 lat 8 miesięcy 2 tygodnie i 1 dzień tej katorgi, a rekordowa data to będzie poniedziałek, 11-tego listopada 2024 roku! ;D

ZSGifMan

A więc życzę im powodzenia i trzymam za nich kciuki!

mania19

Szło to oglądać i trzymało w miarę logiczną całość, dopóki nie zaczęli zmieniać aktorów. Czyli może przez pierwszy rok czy dwa. Potem sie zaczęła robić komedia i działy sie różne dziwne rzeczy, np. Hunter Tylo stała sie glonojadem.

Polecam zapoznać się na yt z projektem moda na suknie :) polecam zacząc od odcinka 2126

użytkownik usunięty
h_pat

Tych ich dialogów w stylu:"Spałaś z mężem naszej córki?" to na dłuższą metę nie dało się oglądać na trzeźwo :). Hunter Tylo przede wszystkim oszpecila się przez operacje plastyczne.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mania19

haha, za gowniarza czekalem tylko na czołówke i cycka przez pół sekundy :D

thccc

Gdzie w czołówce był cycek?