Zwykle, kiedy leci ów serial, nie ma mnie w domu. A jednak widziałam kilka odcinków, z czystej ciekawości oglądam te starsze na TV Polonia. Jestem zdumiona tym, co ten serial ukazuje. Tam właściwie są sami debile. Tak dziwaczni i tak denerwujący ludzie, że z przyjemnością oglądam! Właściwie jedynie Tracz reprezentuje jakiś poziom. A to ciekawe, bo to przeciez czarny charakter. Zły do szpiku kości. Zaś dobrzy bohaterowie... często niezaradne nieuki, skromnie żyjący, rozmodleni i nudni. Zły, bogaty, mądry -dobrzy, biedni, głupi. takie tu widzę zestawienie.
Ogólnie wiele wątków (sekta, ślub z Rosjanką, chory Romuś) jest naiwnych, takich oderwanych od rzeczywistości. Postacie są przekoloryzowane, ech. Może jedynie wikary na motorze był fajny, ale siostrzyczkę miał okropną.
Może jestem "walnięta" ale oglądam to -kiedy mogę- po to tylko, aby się podenerwować. To najgłupszy polski serial. Być może pasuje on to współczesnego realizmu tego kraju, może obywatele powinni się wzorować.

Jestem ciekawa, czy ktoś mi odpisze i podzieli się swą opinią. Wielbicieli "Plebanii" także chętnie "wysłucham" ;)
Dzięki.

Yuffie___szajbnieta

Serial jest beznadziejny... nie katuj się dziewczyno!
Tamtejsi ludzie... ohyda!

Lord_LOZ_Escape

No i Innari znów Cię olali...

Ja nie oglądam polskich seriali. TV Polonia odbieram... ale na Tv czasu nie posiadam. -Ale pewnie coś durnego...

Sephiroth_Jokelainen

Nie oglądam polskich seriali tzw. obyczajowych, więc nie mam zdania, czy są lepsze czy gorsze od "Plebanii". W każdym razie nawet te fragmenty kilkadziesięciosekundowe, które są w reklamach, są "porażające". No, ale potencjalnych odbiorców "Harlekinów", którym się nie chce czytać, jest dużo, więc tworzy się dla nich te supertelenowele. Jako konkurencję dla "brazylian", bo durnoty tamtych to chyba już nic nie pobije.

Sanjuro

Głupi serial...
Rozmodleni durnie i jeden "szatan" Tracz -bogaty i mądry.
Ciekawe, co twórcy chcą tak na serio przekazać?

Lord_LOZ_Escape

idealnie wpisuje się w naszą polską świętą rodzinę - ach te ich pozdrowienia, pełne miłości rozmowy, itp i dylemty rodem z kółka różańcowego :-) wolę zagraniczne produkcje, chociaż np: Egzamin z życia jest ok.

Yuffie___szajbnieta

ogladalma kiedys bardzo dawno jakis jeden odcinek i cos tam lecialo o sekcie i byl nawet nawet wiec jakos do konca obejrzalam ten odcinek no ale pozatym to ajk mozna ogladac tak denn e seriale?? chba tylko jakies babki go ogladaja.i w koncu to glupia telenowela.

karolinkaxx

Taka dziwaczna, niby mądra i dobra, ale naiwna. Ci ludzie są okropni.

użytkownik usunięty
Yuffie___szajbnieta

Przerzuć się w trochę inną rzeczywistość. Polecam "Gotowe na wszystko" na Polsacie w czwartki: niegłupie, z humorem, ciekawe postacie. Ten serial rządzi jeszcze bardziej niż PIS ;-)

Ja lubię postać graną przez Eve Longorie - Gabrielle Solis :-) Świetne są wątki z Lynette i Bree. Z Susan takie sobie, co nie zmienia faktu, że całość jest super!

użytkownik usunięty
Sweet_Escape

Tak, ta meksykanka też mi się bardzo podoba. Fajna babka.

Meksykanka w "Plebanii" ?! Niesamowite....