Wasze ulubione z dzieciństwa jak dla mnie .:
Reksio
Wilk i Zając
Tom & Jerry (choć teraz też lubię hahaha)
Te też jak najbardziej, ale jak dla mnie nic nie pobije największych ćpunów w bajkach czyli Żwirka i muchomorka, poza tym inne czeskie: Krtek, Sąsiedzi, Rumcajs.
Moje są następujące: Scooby-Doo, Bolek i Lolek, Reksio, Spider-Man, Flintstonowie, Zwariowane Melodie, Tom i Jerry, Sąsiedzi, X-Men.
Moje to: Tom & Jerry, Garfield, Spongebob Kanciastoporty, Koziołek Matołek, Smerfy, Pingwiny z Madagaskaru ( trochę oglądałem, ale miałem 15 lat, jak ukazano premierę pierwszego odcinka), Królik Bugs, Wilk i Zając, Żwirek i Muchomorek... Sporo tego było.
Zdecydowanie Dragon Ball - mam 40 lat na karku i nadal lubię tę bajkę... anime to też bajka :)
Teraz leci saga Dragon Ball Super - polecam.
Też lubiłem te bajki
Dorzuciłbym jeszcze Akademię Pana Kleksa. Hehe pamiętam jak się tych maszerujących wilków bałem :))
Z naszych rodzimych to napewno Reksio,Kot Filemon,Miś Uszatek oprócz tego Krecik,Tabaluga(teraz nie mogę na to patrzeć);),Frankiln,Muminki.Gdy miałem 10-13 lat to jarałem się Poksami,Yugioh i Beyblade:)
The Land Before Time
Zwierzeta z zielonego lasu
Wilk i zajac
O przygodach Asterixa i Obelixa (rozne tytuly)
Czarodziejka z ksiezyca
hehe, zaje...ty kawałek ;p
Swoją drogą jakbym sobie poprzypominał wszystkie bajki jakie oglądałem i mi się podobały, toby tu miejsca zabrakło ;p
ja do zestawu chemasa dołożę Pająk chwat wszystkich brat, Wróbelek elemelek oraz Porwanie Baltazara Gąbki :P zawiało dekadenckim socjalizmem xD
Muminki, kubus puchatek, przygody myszki miki, piekna i bestia, amerykańska opowieść: feiwel rusza na zachód i inne takie ;P
Prawie wszystkie te co wyżej napisaliście oglądałem za małolata i były super,ale Muminki to moje ulubione,pamiętam,że zawsze w piątek leciały i żadna siła nie była w stanie oderwać mnie wtedy od telewizora.Jeszcze pamiętam te bajki na Polonia 1 czyli Tsubasa i Kodżiro czyli Kapitan Jastrząb,Gigi,Yattaman.Na okrągło dzień w dzień to się oglądało he he
Spider-man, Pinokio, Niebezpieczne dinozaury, Kosmiczne Biuro Śledcze, Tajemnicze opowieści Moville'a, Gęsia skórka, Ed Edd i Eddy, Chojrak tchórzliwy pies, Batman ewolucja.
Super bajki :)
Ja pamiętam, że jak byłam mała jedyny kanał jaki mieliśmy z bajkami było Cartoon Network w języku angielskim, który odbierała Astra. Tak nauczyłam się sporo języka, a pamiętam, że piłowałam non stop Filnstonów i Jestsonów, Scooby- doo i Misia Yogi, czasem Laboratorium Dextera. Z polskich natomiast piłowałam głównie Reksia i Krecika. Na polskich kanałach pojawiły się później tez bajki z Loolney Tunes to je również oglądałam.