Czemu ten serial nie ma swojej strony na fw? Jakieś embargo? Poczytałbym jakieś opinie czy w ogóle warto się do tego zabierać, a tu nic. Wstyd trochę.
pewnie czeka w kolejce :)) tak jak wiele seriali z tego sezonu... to tu całkowicie normalne, zapewne zostanie dodany długo po wyemitowaniu ostatniego odcinka :)
Swoją drogą, to zauważyłem jakiś czas temu że wysilili się na jakiś badziewny program TV i nie wiem, kto na nim cokolwiek sprawdza, bo nie ja, ale skoro mają jakiś silnik do zasysania tegoż programu skądś tam, bo raczej nie mają głąba, który by to z palca przeklepywał (a może się mylę i jest tu XIX wiek), to dlaczego do cholery nikt nie pomyślał o sprawdzaniu bazy pod kątem istnienia już, bądź nie danego filmu lub serialu i w takim wypadku mógłby zostać dodany z automatu przez bota, no dlaczego???
Aż tak ciężko się myśli w trakcie liczenia kapusty z zalewających ekran reklam?
bo kontra z serialem czeka w kolejce, a o ile się nie mylę weryfikatorzy nie mają możliwości przeszukiwania kontr, zatem nie mogą jej wyszukać i zaakceptować dla świętego spokoju... Mogliby po prostu dodać ten tytuł, ale byłoby to chamskie względem osoby która zgodnie z zasadami dodała kontrę z tym serialem, i czeka cierpliwie na jej zaakceptowanie.
A odnośnie programu tv, istnieje on, bo zapewne komuś na tym zależało, i to na informacjach w nim zawartych opiera się "obejrzyj w telewizji". A to reklama dla stacji, na której im zależy, i na pewno filmweb coś z tego ma.
Zapewne wiesz co mówisz, lecz to co tu się dzieje niezbyt do mnie przemawia na plus. Obserwuję tendencję spadkową od wielu lat i nie zmierza to w dobrym kierunku. To wszystko tutaj przypomina biurokratyczny nieład i bezsilność petenta, gdy próbuje cokolwiek załatwić i styka się z bezdusznością i ignorancją aparatu państwowego wobec niego. Jak wszędzie tak i tu są tacy jak Ty, którzy doskonale się czują w gąszczach i zawiłościach papierków, regulaminów, zaświadczeń i pism, co obserwujemy na ekranach TV jak ktoś zbłądzi po kanałach i trafi mu się polityczny bełkot zwany inaczej wiadomościami lub publicystyką. Niestety zwykły szary człowiek jak ja nie cieszy się z tego ani nie czuje w tym dobrze, co widać po moim zapale do współtworzenia tej strony BARDZO skutecznie gaszonym przez wielkopaństwo władające tutaj wpisami do baz i moich mizernych w tej materii wynikach wynikających z powyższego.
Miało być wspanialej, a tak jest tylko coraz więcej reklamy, plejsmentu, pozycjonowania ... kaczing i dalej, więcej, i do przodu ...
Z tym to ktoś dał ciała, albo tvn trzymał go w tajemnicy do ogłoszenia wiosennej ramówki. Trochę lipa, że nie wiadomo nawet ile jest przewidzianyxh odcinków.
A jak się nie mylę, to Sthura w ' Belfrze " oceniano na długo przed premierą :|
Aż tak polegasz na opini innych, że nie możesz sam obejrzeć odcinka ( może dwa) i sam zdecydować czy Ci się podoba?
Panie, ja obejrzałem już tak dużo seriali, że mi szkoda czasu na nieudane produkcje, tym bardziej polskie, gdzie człowiek podświadomie ma wyższe wymagania. A jak ktoś ładnie napisze co mu się podoba, a co nie, to jednak jakieś wnioski można wyciągnąć. Gdybym tak zrobił np. z Revolution czy Terra Nova to bym zaoszczędził parę godzin życia.
Panie, ja nie pytam Pana ile seriali Pan obejrzał, tylko czy opinia innych jest tak wielkim wyznacznikiem. Skąd wiesz jeżeli ładnie opiszę jakiś serial, że wtedy Ci się będzie podobał?
Marnując czas na czytanie ładnych bądź brzydkich komentarzy możesz w tym czasie obejrzeć pierwszy odcinek i zobaczyć czy jest w Twoim guście.
To powiem inaczej. Tak czy tak bym ten odcinek pierwszy obejrzał, ale chciałem sobie poczytać narzekania czy peany, tak o, z kurea ciekawości człowieczej.
Ale w sumie to i tak brak strony na filmwebie jest "przeszkodą", bo skoro tej strony nie ma, to nawet po obejrzeniu sobie nie poczytasz opinii czy nie podyskutujesz z innymi, przynajmniej nie tutaj. Czyli generalnie sprowadza się do tego, że szkoda, że tej strony nie ma.
Zgadzam się z Tobą Martuś - tym bardziej że są filmy umieszczane na długo przed premierą i nawet " znafcy " oceniają je zanim ktokolwiek je obejrzy :-D
A właśnie miałem pisać, że najpierw musi się na imdb pojawić, żeby filmweb miał rzetelne, akceptowalne źródło :D
http://www.filmweb.pl/forum/telewizja+i+seriale/Belle+epoque+doda%C4%87+%2C+nie+ ma,2867671#post_15000564
Powinni robić tak, żeby te serie, które czekają na swoją premierę były pierwsze w kolejności do akceptacji.
Tak, ale jak dodaje się serial/film, to chyba dodaje się "planowany" rok produkcji?
Czy ktoś dodaje serial/film, które nawet nie mają planowanego roku emisji?
Eh.... ja ogólnie z roku na rok coraz bardziej jestem rozczarowana fukcjonowaniem FW -.-
tak, ale to dotyczy zapewne jakichś 30% produkcji w kolejce, bo wbrew pozorom niewiele filmów / seriali jest dodawana z kilku letnim wyprzedzeniem, z wyjątkiem hollywoodzkich blockbusterów. W większości do tytuły na bieżący lub przyszły rok. W każdym razie takowa kolejka i tak byłaby strasznie długa.
Powiem tak nie widziałem serialu ale wydaje mi się że zerznięty z Tabu produkcji HBO Ridleya Scota i Toma Hardego do którego się nie umywa i tyle w temacie
Kurde, przecież kiedyś w którymś z tematów o kolejkach wyraźnie napisano, że premiery są sprawdzane i akceptowane na bieżąco, czyli materiały do czegoś już lecącego w kinie/tv od razu się ukazują. Jakieś jaja czy co? Kolejki w kontrybucjach wszędzie po 200 dni, topowi dodawacze ciągle grubo po 1000 pkt co miesiąc (pewnie akceptują im kontry sprzed 3 lat, ehe) ale głośnej w sumie polskiej produkcji jaką jest ten serial nie ma kto ocenić i zaakceptować? Jaja jak berety
nic nadzwyczajnego, połowa seriali z obecnego mid-season nie jest jeszcze dodana, i zapewne w większości zostaną dodana długo po wyemitowaniu ostatniego odcinka...
Mam takie pytanie...
Czy jest na FW jakaś opcja, żebym np. otrzymała powiadomienie jak ten serial zostanie dodany?
Taaa... w sumie dobry pomysł :)
Ustawie sobie, żeby mi przypominało o odcinkach.
(Na FW i tak nie odcinki nie dodawane są na bieżąco...)
Zacząłem oglądać i... masakra. Ktoś gdzieś porównał ten serial do Taboo, ale to tal jakby porównywać g... do budyniu. Drewniane aktorstwo, denerwująca praca kamery. scenografia jak z teatru. No k... wielkie rozczarowanie.
Sama czołówka zaś zerżnięta z Sherlocka Guy'a Ritchiego. Bo po co mieć własny styl i pomysły jak można zrobić podróbkę. Gawiedź będzie zachwycona. Szkoda pieniędzy na produkcję takich filmów ( chyba że kolejne odcinki będą lepsze w co wątpie ).