Do świąt zostało raptem ponad 2 miesiące. Ciekawe, czym nasza Telewizja nas zaskoczy w tym roku. Aczkolwiek zaznaczam, że nie spędzam świąt przed telewizorem, bo nie od tego są święta (no tak, ale kiedy się siedzi ze złamaną nogą to zupełnie inaczej to wygląda;/)
Dajcie jakieś ciekawe propozycje, co chcielibyście obejrzeć, bo być może uda nam się to wymusić na TV-wystarczy jeden, drugi...kolejny e-mail (jak kiedyś w przypadku "Kevina...". Nie mam ochoty na kolejne powtórki, jak każdy z nas.
Generalnie to chciałbym zobaczyć ambitne kino, a nie jakieś "szklane pułapki i inne, które są co roku emitowane! Przyłączcie się do akcji! Koniec z powtórkami!
Święta w TVP Kultura
24.12.08
- 14:35 Trio z Belleville (Triplettes de Belleville, Les) (2003)
- 18:05 Monsunowe wesele (Monsoon Wedding) (2001
- 20:00 Amelia (Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain) (2001)
25.12.08
- 18:10 Kola (Kolya) (1996)
- 20:00 Fanny i Aleksander (Fanny and Alexander) (1982)
- 00:55 Zatoichi (Zatoichi) (2003)
26.12.08
- 20:00 Wieczór kuglarzy (Gycklarnas afton) (1953)
- 02:15 Roger Waters - The Wall (Roger Waters - The Wall - Live in Berlin) (1990)
Podczas tych trzech dni będzie spora gratka dla kinomanów - wczesne, krótkometrażówki znanych, polskich reżyserów, jak R. Polański, J. Skolimowski, J. Majewski, Kieślowski, Kondriatuk...
Skąd wy bierzecie te ramówki, ja szukałem dosyć długo na googlach i stronach oficjalnych stacji i nic :/
Ramówka TVN
24 grudnia
"Cztery wesela i pogrzeb", "Polowanie na Czerwony Październik"
25 grudnia
"Świąteczna ucieczka, "Ekspres polarny", "Loch Ness", "W krzywym zwierciadle: Witaj Święty Mikołaju", "Harry Potter i kamień filozoficzny/komnata tajemnic", "Pada Shrek", "Vinci", "Świadek koronny"
26 grudnia
"Charlie i fabryka czekolady", "Czego pragną dziewczyny", "Godziny szczytu 2", "Dowód życia"
31 grudnia
"Superprodukcja", "Austin Powers 2: szpieg, który nie umiera nigdy", "Bliźniaki"
Źródło:
http://www.tvnfakty.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=3477&st=0&sk=t&sd=a&start=30