Do świąt zostało raptem ponad 2 miesiące. Ciekawe, czym nasza Telewizja nas zaskoczy w tym roku. Aczkolwiek zaznaczam, że nie spędzam świąt przed telewizorem, bo nie od tego są święta (no tak, ale kiedy się siedzi ze złamaną nogą to zupełnie inaczej to wygląda;/)
Dajcie jakieś ciekawe propozycje, co chcielibyście obejrzeć, bo być może uda nam się to wymusić na TV-wystarczy jeden, drugi...kolejny e-mail (jak kiedyś w przypadku "Kevina...". Nie mam ochoty na kolejne powtórki, jak każdy z nas.
Generalnie to chciałbym zobaczyć ambitne kino, a nie jakieś "szklane pułapki i inne, które są co roku emitowane! Przyłączcie się do akcji! Koniec z powtórkami!
oczywiście "Opowieść wigilijną" i "Szklana pułapka 1" .Święta bez tych filmów są jak wigilia bez karpia. ;)
Nie wiadomo czy dadzą "Kevina", bo rok temu dali dopiero na sylwestra bodajże, a więc tym razem może wcale nie dadzą.
Doczekaliśmy czasów kiedy "Kevin" staje się ambitnym kinem. Pokazuje dzieciakom "Patrz ten mały tak potrafi kombinować, że obronił cały dom, a wy tylko na gotowe liczycie":)
A poważnie to przy wigilijnym stole, gdzie wszyscy rozmawiają, tudzież w czasie świątecznej krzątaniny raczej trudno się skupić wiec oglądanie ambitnego kina byłoby bezcelowe.
Kevin, Shrek, Szklana pułapka, jak rozpętałem II wojnę światową, nieoczekiwana zmiana miejsc, jako hit i nowość zielona mila, a potem coś do postraszenia... powiedźmy freddy kontra dzikie pączki.
Zdziwię się jeżeli chociaż jeden z tych filmów nie będzie wyemitowany.
Ja też chce "Kevina..." na te święta ;D
I jeszcze "Gwiazdka Eloise" na TVP 1 puszczali kiedyś w Boże Narodzenie ;D
Dobre tematy żyja wiecznie...;)
http://www.filmweb.pl/topic/743029/Ram%C3%B3wka+%C5%9Bwi%C4%85teczna.html
Choc Autor przez rok zdąrzył się zastanowić i już nie kocha Kevina...
hehe, a kto powiedział, że nie kocham już "Kevina..."? ;P
ten film znam dobrze jak własną kieszeń, ale myślę, że przydałoby się odejść od pewnych stereotypów, i że w święta jakaś zupełna nowość by się przydał:)
a jak nie, to liczę na ciekawe filmy od świętego Mikołaja, może ten mnie wysłucha:)
Oglądanie ciągle tego samego co rok jest i dobre, i niedobre, zależy od punktu widzenia. Dobre, ponieważ ludzie zamiast włączyć tv jak zwykle w swieta, pójdą do rodziny albo znajomych na kawkę, troszke pogadac, wyjsć na spacer, a dzieci niech nie spedzaja swiat przed ekranem tylko bawia sie zabawkami albo lepia bałwany(jeśli snieg bedzie). Ale zawsze jest ta zła strona, mowa tu fanach kina, którzy na codzień nie mogą pozwolic sobie na oglądanie niektórych filmów(obowiązki, praca etc.), chca to nadrobić w święta, obejrzec kilka dobrych filmów, a że są powtórki, są nieszczęśliwi. Ja osobiscie wybiore jeden, moze dwa filmy do obejrzenia, byle jakies dobre, a reszte czasu dla rodziny, w wolne chwile proponuje zapełnić dobrą książką.
Ja sobie nie wyobrażam Świąt bez Kevina ! Oglądam to raz do roku, zawsze w Święta i bez tego filmu Święta zawsze będą wyglądały inaczej, brakowałoby mi czegoś i czułabym pewien niedosyt gdyby Polsat z długimi reklamami tego nie puścił.
Święta bez Kevina to nie święta :D
Zgadzam się, że święta bez Kevina to nie to samo, tak jak bez Szklanej pułapki, to chyba dwa filmy, których oprócz świąt nie widuje się w TV.
Poprę większość- Kevin i Szklana Pułapka i będę usatysfakcjonowana i to bardzo:)
No i jakiś horror by się przydał, może właśnie 'Koszmar..', taka konkurencja dla wydania całego zestawu:P No i Shrek pewnie też będzie:)
ja liczę na "Edwarda Nożycorękiego" na TV4. rok temu ta stacja zrobiła mi wielką niespodziankę:)
Świat oszalał... jest 4 listopada a w jakimś czasopiśmidle reklamują płytę z kolędami jako prezent! I to w dodatku Feel! Mogliby poczekać choć do połowy miesiąca, bo teraz nawet nie ma atmosfery Świąt...
Co do filmów- Kevin na Polsacie mi wystarczy do szczęścia, ja w Święta TV nie oglądam. Chyba, że byłoby coś naprawdę ciekawego...Miasteczko Halloween mogą dać jak rok temu ;), tylko nie w Wigilię rano, bo ja wtedy nie mam głowy do oglądania filmów. Lepiej jakoś w południe. Ale też nie za późno, bo przy wigilijnym stole nie mam zamiaru włączać telewizora. W Święta to w ogóle trudno z tymi godzinami emisji trafić...
No i coś typowo świątecznego...Opowieść Wigilijną na przykład. Ale Kevin obowiązkowo być musi!
Skoro tak nie lubicie tych świątecznych ozdób i reklam to czemu tak mało osób wpisało się z moim temacie ?
http://www.filmweb.pl/topic/1021269/Wsz%C4%99dzie+choinki+i+bombki.html
Skarbie, w bardziej "cywilizowanych" krajach Święta zaczynają się już od połowy... października. Kiedyś byłam w tym czasie w Czechach i już były dekoracje na ulicach oraz odpowiedni towar w sklepach. U nas jest w miarę normalnie. A "Feel" chyba czuje (jak wskazuje jego nazwa), że nie będzie gwiazdą wielu sezonów i tłucze kasę, gdzie się da. I O.K. - niech chłopaki gromadzą szmal na przyszłość. Jeśli chodzi zaś o TV, to będą wszystkie mozliwe Mikołaje. Nie licząc filmów o tematyce religijnej. Podoba mi się stosunek Niemców do świąt: w tym czasie na prawie wszystkich kanałach lecą same rozrywkowe hiciory. To naprawdę super prezent dla tych np. co nie mają gdzie pójść (zresztą Niemcy chyba w ogóle nie odwiedzają się w tym czasie...)
Kiedyś też leciała 'opowieść wigilijna" animowana z Królikiem Bugsem.. też bym chętnie obejrzała..:( Taki powrót do dzieciństwa..
Ja tam do Kevina mam sentyment. Kojarzy mi się z czasami, gdy jako dziecko na Święta cieszyłem się jak świnia w deszcz.
oj czepiasz się.
Nie dodałam przecież, że chodzi mi o reżyserię ;P
W końcu jeden z innych tytułów to "Tim Burton's The Nightmare Before Christmas" :P
Obstawiam że dadzą Akademie Policyjną, oraz specjalne odcinki seriali np . Kiepskich
A co do oglądania filmów w święta to uważam że tak
24 - przygotowania od rana , wieczorem spotkanie z rodziną , nie ma czasu na oglądanie zbyt bardzo chyba że późnym wieczorem ( chyba że idzie się na pasterkę)
25 - tutaj najczęściej ma się dużo wolnego czasu , więc albo spotykać się z rodziną lub przyjaciółmi lub bierze się jedzenie i ogląda.
26 - podobnie jak 25
31 - sylwester podobny jak 24 tylko spotykamy się z przyjaciółmi i bawimy się do rana , najczęściej słuchając muzyki.
1 - wstajemy zmęczeni, odpoczywamy, myślimy że się kończy wolne i albo odsypiamy lub oglądamy TV , faktem jest że tego dnia są najsłabsze filmy.
Według mnie święta są dobrym czasem jeśli ktoś ma nagrywarkę DVD to można uzupełnić swoją kolekcję, albo jak ktoś powiedział nie ma nic ciekawego w TV to trzeba będzie odkurzyć swoją kolekcję DVD.
'Mogliby puścić coś Tima Burtona, jak np. 'Nightmare before christmas' ;]'
Zgadzam się. Może ktoś w końcu wpadnie na ten pomysł... Może
U mnie już w niektórych sklepach lampki a w jednym nawet choinka już stała , mogli by chociaż do 6 grudnia poczekać.
Szklana pułapka musi być i basta!! Poza tym filmem nie zamierzam w święta nic oglądać. Więc Die Hard musi być:).
podpisuję się pod tym :) jak znam życie, to będzie jedyny film w tv który miałabym ochotę ogladac w święta (Rickman ^^) ;D resztę czasu trzeba wykorzystać jakoś efektywniej;)
Już wiemy jak filmy wyemituje TVN na święta mają być tak :
-Wigilia: "Siedmiu wspaniałych", "Cztery wesela i pogrzeb", "Polowanie na Czerwony Październik",
-Pierwszy Dzień Świat: "Świąteczna ucieczka", "Ekspres polarny", "Loch Ness", "W krzywym zwierciadle: Witaj Św. Mikołaju", "Harry Potter i Komnata Tajemnic", "Vinci", "Świadek koronny", "
-Drugi Dzień Świąt: "Sindbad: legenda siedmiu mórz", "Agencie, podaj łapę", "Skok przez płot", "Charlie i fabryka czekolady", "Czego pragną dziewczyny", "Godziny szczytu II", "Dowód życia", "
-Sylwester: "Vinci" (powtórka), "Jackie Chan: pierwsze uderzenie", "Superprodukcja", "Austin powers 2: szpieg, który nie umiera nigdy", "Bliźniacy";
Wszystkie te filmy już widziałem...
Do znudzenia to samo. Zero innowacji czy choćby kawałka premiery...
Ale cztery wesela i pogrzeb chętnie jeszcze raz obejrze :D
takie sobie te filmy na tvnie...większość już się widziało...
na pewno obejrzę z chęcią "Charlie i fabryka czekolady", dla przypomnienia ;) Choć w zeszłym roku puścili o jakiejś 16, i mnie nawet w domu nie było...:/ Ciekawe co zaproponują inne kanały ;D
Ja z chęcią obejrzałabym To właśnie miłość xD
Święta tworzą specyficzną atmosferę, więc może nie jest to najlepszy okres na oglądanie komedii romantycznych, ale Love actually jest komedią wjątkową, dlatego też bardzo lubię ją oglądać z naciskiem na oglądanie jej w Święta xD
A ja uwielbiam Kevina i staram się go oglądać, żaden film tak mnie nie śmieszy i jak będzie emitowany w tym roku i znajdę trochę czasu to obejrzę go jeszcze raz. Ta świetna komedia :)
Kevin :) ale tylko sam w domu;p;p;p Zawsze ogladamy z kuzynami:D Co tam jeszcze ciekawego?:) hmmm chcialbym zeby puscili jakies komedie troszke mnie denerwuja te żalosne filmy ktore chodza co roku no ale jakas tradycja musi byc lepsza taka niz nijaka:)Mogliby puscic Piłe mimo, ze przed chwila ogladalem.Sylwester zabardzo mnie nie interesuje bo raczej gdzies ide an zabawe takze nie bede tv ogladal;p
Świąteczne hity na TVP1
24.12.08
- 20:05 Powiedz tak (Wedding Planner, The) (2001)
- 21:50 1941 (1941) (1979)
25.12.08
- 08:35 Happy Wkręt (Happily N'ever After) (2006)
- 13:05 Kogel - Mogel (1988)
- 14:55 Auta (Cars) (2006)
- 20:10 Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) (2006)
26.12.08
- 10:50 Alan Quatermain i Zaginione Miasto Złota (Allan Quatermain and the Lost City of Gold) (1987)
- 12:30 Grinch: Świąt nie będzie (How the Grinch stole Christmas) (2000)
- 14:20 Galimatias, czyli Kogel - Mogel II (1989)
- 20:10 (Brak danych)
- 21:45 Czterdzieści dni i czterdzieści nocy (40 Days and 40 nights) (2002)
- 23:30 Mściciel (Wake of Death) (2005)
27.12.08
- 20:15 Dirty Dancing 2 (Dirty Dancing: Havana Nights) (2004)
- 21:50 Patriota (Patriot, The) (1998)
- 23:50 Obserwator (Watcher, The) (2000)
Święta w TVP2
24.12.08
- 20:30 U Pana Boga za piecem (1998)
- 22:10 Notting Hill (Notting Hill) (1999)
25.12.08
- 10:45 Hibernatus (Hibernatus) (1969)
- 12:10 Mistrz kierownicy ucieka (Smokey and the Bandit) (1977)
- 22:55 Taxi 2 (Taxi 2) (2000)
26.12.08
- 10:25 Frisco Kid (The Frisco Kid) (1997)
- 12:25 Goście w Ameryce (Visiteurs en Amerique /Just Visiting) (2001)
- 15:40 Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa (Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe, The) (2005)
- 20:05 Gwiezdne Wojny - Część szósta: Powrót Jedi (Star Wars VI: Return of the Jedi) (1983)
- 22:25 Przyjaciel gangstera (Tais Toi) (2003)