Nad Polską od 2 dni szaleją burze i trąby powietrzne a dzis TVP1 o 20:20 wyemituje film "Twister". Coz za zbieg okoliczności...
Ciekawe czy ci z TVP jednak sie opamiętają i zmienią wyemitują jakis inny film - bo tak powinni zrobić.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Axel

hahaha jakie dekle ;p
u mnie też już coś zaczyna szaleć za oknem...
/0\

użytkownik usunięty
veritaserum

U mnie przywalił grad taki, że klękajcie narody, 12 na 15 aut pod blokiem do klepania.

U mnie też ostro napierdzielał. Wyrwał mnie rano z łóżka i myślałem że zaraz okno pójdzie. Dobrze że nie mam auta.

Rezun

I taka postawa mi się podoba, zawsze w życiu należy szukać pozytywów.
A co do tematu, Ideix dobrze to niżej ujął – film nie jest prześmiewczy ani drwiący z takiej katastrofy więc nie ma powodów do bulwersowania się. A wydaje mi się właśnie że stało się dobrze iż nastąpił ten zbieg okoliczności. Mimo iż, a może właśnie dlatego że burze te nie ominęły i mnie zobaczyłem ten film po raz kolejny od czasu kinowej premiery. A co innego miałbym jeśli już oglądać, skoro i tak tylko to miałem w tej chwili w głowie? Zresztą stawiam na rekord oglądalności – w pozytywnym tym razem znaczeniu tego słowa.

Axel

Może puszczają go w ramach instruktażowych? W końcu to telewizja z misją :P

Rezun

Raczej w ramach pocieszenia.

veritaserum

ale z drugiej strony program musiał być ustalany wcześniej.

veritaserum

No i jednak puscili "Twistera" na TVP1.
A na TVN podobno leciała "Niania" i odcinek pt. "Huragan". To prawda ?

Axel

Myślisz, że poszkodowani przez żywioł zasiedli dziś przed telewizorami, by oglądać wieczorny blok rozrywkowy w TVP?

Deix_z_gwiazdkom

Najpierw Dziennik oglądali na pewno jak cala Polska żeby zobaczyć czy będą kolejne wichury. A potem ogląda sie film do snu. Ale oni pewnie zmienili kanał, chyba, że oni tylko jeden kanał odbierają to pewnie wyłączyli telewizory.

Axel

Z góry zakładasz, że TVP1 ma monopol na serwisy informacyjne... a ci, którzy tracą/stracili dobytek mają czas i ochotę by wieczorem przed telewizorami przesiadywać, popijając jeszcze pewnie szampana i kawiorem zagryzając.

użytkownik usunięty
Axel

Axel, ale jesteś spostrzegawczy. Co za zbieg okoliczności tym "Twisterem"! Myślę, że wiele z poszkodowanych osób wcale nie ma prądu.

p.s.Dzisiejsze wiadomości były przerażające. U mnie tylko trochę wiało ale była burza, która trwała ze 4 godziny.

wczoraj w łodzi w nocy i po południu była masakra, dzisiaj cisza

Justyna_0288

W czasie żałoby narodowej jakoś nie było problemów ze zmianą ramówki.

a wyemitowanie twistera podczas gdy ludzie drżą o swoje dachy było niesmaczne.

veritaserum

'Twister' sam w sobie jest niesmacznie holiłódzko-efekciarski (i ogólnie cieniutki), ale nie przypominam sobie, by ujmował tragedię w sposób drwiący/żartobliwy. Poza tym, w ramówce sobotniej figurował przynajmniej od wtorku. Takoż nie wiem, skąd ten bulwers. Co chcielibyście w miejsce 'Twistera' w paśmie rozrywkowym? 'Przeminęło z wiatrem', 'Wichrowe wzgórza'...? A może orędzie mlaskającego prezydenta, albo słowotok otuchy made by Tusk?

Axel

...ej! Szczęściarze, którzy oglądaliście wiadomości o trąbie powietrznej na tvn24... na jednym z pokazywanych filmików można było zobaczyć jak trąba porywa garaż na mojej działce!:D... skandal!...

Snaga_Przeklety

Mi piorun na działce ulubioną jabłoń skasował, a grad większość upraw wykosił... Nikt niestety filmiku na tę okoliczność nie nakręcił.

Deix_z_gwiazdkom

...a bo to nie każdemu filmik się kręci!... tylko wybrańców spotykają takie zaszczyty, sorry...

Snaga_Przeklety

No i proszę - TVP wydało komunikat, w którym przeprasza za "Twistera":
http://media2.pl/media/39491-jedynka-przeprasza-za-twistera.html

Axel

Cóż, przynajmniej mogliśmy poczuć się jak w filmie..

Axel

Chyba pogłupieliście wszyscy xD
Co ma twister do naszych burzy?

Gdyby szalały u nas huragany zabijajace po 50 osob, a oni wyemitowaliby ten film, można by mowic o niefortunnie niesmacznym zagraniu/zbiegu okolicznosci. Ale bez przesady...