Niech będzie to temat w którym pisać będziecie co polecacie lub co zamierzacie obejrzeć w danym dniu w telewizji. Ja uważam, że rzadko można coś ciekawego wypatrzeć a jak już to późno w nocy. Piszcie o wszystkim (od filmów zaczynając na programach publicystycznych kończąc)
Ja dziś zamierzam obejrzeć na Polsacie o 22:45 ,,Zabić księdza" Agnieszki Holland.
Ja osobiście obejrzałbym ,,Nowojorskie opowieści" o 19 na HBO. Niestety nie mam tego kanału.
A poza tym to może ,,Suzhou" na Jesynce o 23.50 (jak zwykle ,,wczesna" godzina).
Ponieważ coraz więcej dobrych filmów puszcznych jest w publicznej telewizji, postanowiłem "odnowić" ten temat. Dziś na Jedynce, bardzo ale to bardo późno (0.50) jest polski klasyk "Matka Joanna od Aniołów" - ciężko będzie obejrzeć ale się postaram. Poza tym ciekawy może być film ucznia Larsa von Triera "Anna" na Dwójce (o 0.20 hehe). "Być jak John Malkovich" na TVN 7 o 23.30.Chyba to na tyle dzisiaj.
..a to jednak matki joanny od aniołow jeszcze nie przegapiłam.. ;) dzielnie wobec tego wytrwam, w dzien wprawdzie bede nieprzytomna ale czego sie nie robi dla porządnego filmu.
..zauwazylam ze w kazda niedziele (a wlasciwie juz poniedzialek)tvp1 wlasnie w późnych godzinach emituje polskie klasyki..oby tak dalej.
Dziś ciekawym filmem może być "Bogowie i potwory" na TV4 o 22. Poza tym raczej nic ciekawego (no może jeszcze "Zaginiony na Syberii")
No właśnie! Co do "Człowieka z pociągu". Nie mogę go znaleźć na filmwebie! Czyżby nie był dodany (nie wierze w to:D)
być jak John Malkovich oczywiscie ogladałam i Odyseje Kubricka na tcm.. pozniej była Lolita.. jakies propozycje na dzis????????????
Hey Świr!
Z filmów to dzisiaj za piętnaście minut na Kulturze dadzą "Pieniądz" Bressona!
Poza tym polecam program Ring i Kinematografi. Oba w TVP1.
Chętnie bym obejrzał Kyrtaps ale niestety nie posiadam tego programu (nie wiem za co płace na tą "publiczną" telewizje)
Tak to już jest z tym naszym abonamentem... Ja nie mam na szczęście tylko tvp sport, bo za kulturę płacę podwójnie będąc abonamentem kablówki.
A "Pieniądz" to na prawdę wielki film, żałuj ;D
Witam!!
Polecam serial "Prison break". Pomimo różnych opini serial jest nakręcony z "głową". Oczywiści można do szukać sie pewnych niedociągnięć reżyserskich (jak wszędzie) ale serial zasługuje na uwagę gdyż jest to dobre kino. Serial o ile sie nie mylę zaczął sie włąsnie na Polsacie i emitowany będie w każdą niedzielę po dwa odcinki. Trochę mało bo serial wciąga bardzo mocno ale cóż- lepiej tak niż wcale :)
pozdrawiam
A dziś o 20.15 na tvn7 "Co sie wydarzyło w Madison County"?Warto?Jak ktoś widział to pisać proszę :)
Obejrzałem po raz kolejny i znowu zostałem oczarowany. Na prawdę piękny film o miłości. Dzieło z najwyzszej półki.
Ostatnio bardzo porządne filmy puszcza TVN. Niech wspomnę choćby: "Leon zawodowiec", czy "Lśnienie".
Jeżeli ktoś nie oglądał to teraz jest "Casablanca" (chyba na Ale Kino ale nie jestem pewien). Później puszczny jest "Midnight Express" na Zone Europa o 21.50.
ja bym polecił całą ramówkę TCM , starocie z najwyższej półki , w czwartek emitrowano Noc w operze a w tygodniu była Asfaltowa dżungla i High Sierra czyli filmy bez miara kultowe ale zapomniane prze telewizje naziemne.
Dziś "Chłopcy z ferajny" o 22.35 na Ale Kino!!! Na Jedynce polecam całkiem dobry, rosyjski film wojenny "Kryptonim Gwiazda"
W sobotę Inni (tvn 21.45),Coś (tvn 23.50) i King Kong (canal+ 20.00)-scena z uciekajacymi dinozaurami,jak dla mnie mistrzostwo!
W sobotę również "Coś" Carpenter'a(kiedyś rozpowszechniany pod tytułem "Rzecz") dla fanów horroru na tvn. No i, ale to już niedziela, "Nędzne psy" Peckinpah'a o 2.05 na ale kino.
W następnym tygodniu na TVP1 i TVP2 :
"Windą na szafot" (czwartek) / "Chinatown" (sobota)/"Pewnego razu na dzikim zachodzie" (niedziela) / "Krzyż walecznych" (niedziela)
O super, że będzie "Chinatown" - kiedyś oglądałem ale nie dokończyłem bo prąd wywaliło:P Dziś z ciekawości obejrze "Prison Break" a potem może "Gorzkie gody" Polańskiego (jak nie zasne).
Dzisiaj w kocham kino "Bohater", nie ogladalem jeszcze ale wysoka nota i miejsce w swiatowce mowi samo za siebie.
Ja gorąco polecam "Hero".Moim zdaniem fabuła pozostawia wiele do życzenia ale te piękne zdjęcia...Choćby dla nich warto zobaczyć ten film!
eeeh . ja dziś nic nie będę oglądać w TV . te wszystkie seriale . <rzygam> . a nie mam HBO , ani tego typu kanałów . niestety . ;/ .
Teraz to mnie wkurzyła TVP...dzisiaj na dwójce "Martwe gołębie" i mniej więcej w tym samym casie na jedynce "Koniec z Hollywood"- oba filmy chciałem obejrzeć.. Nie rozumiem takiej durnej polityki w układaniu ramówek :x
W TV polecam:
na dzień 01.02.2007 r.
15:35 ZONEuropa - Psychoza (przedstawiać nie trzeba)
20:00 TVP2 - Nie lubię poniedziałku (wiadomo)
21:30 TVN - Słodki listopad (idealny do oglądania we dwoje)
23:30 POLSAT - Okręt (jeżeli podobał Ci się film to i serial powinien przypaść Ci do gustu)
23:35 TVP1 - Windą na szafot (bardzo dobry, ale nie dla każdego)
01:25 TVP Kultura - Bestia ludzka (Film-Noir by Fritz Lang)
02:15 ZONEuropa - Rumble Fish (F.F. Coppola + doborowa obsada)
W TV polecam:
na dzień 02.02.2007 r.
19:30 POLSAT ? Dzień świstaka (chyba nie trzeba namawiać)
21:55 TVP1 - Bella Mafia (dla miłośników kina gangsterskiego)
23:35 ALE Kino ? Amores perros (pierwsza część doskonałej trylogii Alejandro González Inárritu)
01:25 TVP Kultura ? Wielki chłód (świetny film ze świetną obsadą o jak zwykle ?świetnej? porze)
05:20 CANAL+ - Pętla (?Wszyscy jesteśmy Chrystusami? z 1957 r. ? alkoholizm wg Hasa)
W TV polecam:
na dzień 03.02.2007 r.
20:30 POLSAT ? Pijany mistrz (wręcz kultowy dla fanów gatunku)
21:00 TCM ? Najlepszy kumpel (wyśmienita komedia Billy Wilder`a z niezapomnianym duetem Jack Lemmon & Walter Matthau)
22:10 TVP Kultura ? Gunner palace (bardzo dobry dokument pokazujący życie stacjonujących w Bagdadzie żołnierzy)
00:10 ALE Kino ? Więzy krwi / Blood In, Blood Out (gorąco polecam ? jeden z moich ulubionych)
00:40 TVP2 ? Chinatown (koniecznie!!!)
na dzień 04.02.2007 r.
10:55 TVN7 ? Strzały o zmierzchu (kolejny western ?krwawego? Sam`a)
11:20 TVN ? Golfiarze (zawsze i o każdej porze)
12:40 POLSAT ? Przygody najsprytniejszego z braci Holmesów (komedia Gene Wilder`a o ... jak w tytule)
22:05 TVP1 ? Pewnego razu na Dzikim Zachodzie (jeden z najlepszych westernów wszechczasów)
23:20 TVN7 ? Pogarda (dramat z Brigitte Bardot)
23:20 TCM ? Filadelfijska opowieść (jedna z najlepszych komedii wszechczasów z Katharine Hepburn, Cary Grant`em i James`em Steward`em w rolach głównych)
na axn seria kryminalnych zagadek, najbardziej las vegas
polsat...... ni ma
tvn.... ni ma
tvn7.... brygada ratunkowa;P
najbardziej jednakoż KRYMINALNE ZAGADKI LAS VEGAS
Dziś na TV4 zobaczyłem reklamę przeglądu filmów Jima Jarmuscha. W każdy poniedziałek do końca lutego w poniedziałki zostaną zaprezentowane cztery filmy tego reżysera. W najbliższy pon. będą "Nieustające wakacje". W kolejnych tygodniach "Poza prawem", "Inaczej niż w raju" i "Mystery Train".
Dziś obejrze "Rzeke tajemnic" a potem chciałbym jeszcze "Chinatown" ale jest stanowczo za późno.
dzis w tvp1:
"Pewnego razu na Dzikim Zachodzie"o 22;05
"Krzyż walecznych" o 1;15 ze Zbyszkiem Cybulskim:)
Dzisiaj raczej nic, ale jutro dwa ciekawe filmy sie naloza "Henryk V" i "Pozory i zludzenia". Propozycjie??
Dziś na tvp2 "Dolina Issy" Tadeusza Konwickiego godz. 1;25, ale chyba sobie odpuszcze..
Cholera by wzięła tą telewizję "publiczną". Raz na 10 lat robią łaskę i upychają w programie "Piknk pod Wiszącą Skałą" - oczywiście po północy, gdy człowiek muszący o świcie być na nogach smacznie sobie śpi. I pomyśleć, że płacę tym psim synom haracz za zapychanie ramówki Mroczkami, Lostami i innym tego typu shitem....