ja strasznie lubię ten serial. Zwłaszcza, że rzadko kiedy udaje mi się odgadnąć w trakcie kto jest sprawcą zbrodni. No i odniesienia do przeszłości pozwalają wczuć się w klimat.Dla mnie bomba. Jeden z lepszych seriali zza oceanu. Na 5+ :)
Zgadzam się - retrospekcja jest super, zarówno te całe sceny z przeszłości, jak i te nagłe kilkusekundowe przywołania "młodszych" twarzy - to świetny pomysł. I rzeczywiście, Cold Case jest nieprzewidywalny, widz jest trzymany w niepewności, nie wie z góry kto jest winny. Tym się właśnie różni od niektórych starszych seriali czy filmów tego typu, dostarczających widzowi już na początku całej prawdy, czyniących go wszystkowiedzącym.
No ale niedługo tvn na pewno wykupi 3 i 4 sezon i będziemy mogli znów śledzić sprawy prowadzone przez naszych ulubionych bohaterów. A póki co można sobie oglądać tvn siediem :) Pozdrawiam wszystkich fanów Cold Case
No ja już nie mogę się doczekać. Może już w marcowej nowej ramówce nas miło zaskoczą i puszczą kolejną serię :)
Jeszcze muszę dodać jedną rzecz - dużo bardziej podoba mi się oryginalny tytuł Cold Case od polskich Dowodów Zbrodni.
Cold Case ma również świetną ścieżkę dźwiękową. Moich ulubionych kawałków, tylko z pierwszego sezonu i z części drugiego, jest około 40.