Szukam serialu lub dobrego filmu typu Spartacus, 300, Królestwo Niebieski, Gladiator. Natknąłem się na " Gre o Tron" ale nie wiem czy to jest ta sama tematyka. Szczególne wrażenie wywarł na mnie Gladiator i serial Sparatacus (oba sezony) , lubię dobrą nawalankę na miecze etc :)
Z góry dzięki

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
wkarol100

"Rome".

WhiteDemon

król artur tylko ten Ridleya Scotta (fajna nuta Zimmera ), troja, żelazny rycerz,gladiatorzy niemiecki ale spoko,Dziewiąty legion 2011r.,starcie tytanów,polowanie na czarownice , the eagle, outlander, camelot ale to już serial polecam .Jak sobie jeszcze coś przypomne ciekawego to napisz , kocham taki filmy i mam ich bardzo dużo ale zdaje mi się że to są jedne z lepszych ;)

mojfilm

Z tego co napisałeś nie oglądałem "Gladiatorów" pooglądam, przecierpię ten niemiecki ;) dzięki za pomoc

wkarol100

jak na niemiecki film to naprawde ciekawy scenariusz aż sama byłam w szoku ;p

wkarol100

Powinien Ci się spodobać 'Patriota' z Melem Gibsonem, rewelacyjny film;). Co do Spartakusa to obejrzyj film z Kirkiem Douglas'em z 1960 roku, wręcz klasyka. Polecam również 'Cena Honoru' (The Four Feathers), jak i 'Ostatni Mohikanin' przygodowo hist ze wspaniałą muzyką no i nawalają się tomahawkami.;)

wkarol100

Co do Gry o tron to nie jest to serial historyczny, ale oglądając można stwierdzić, że świat jest bardzo wzorowany na średniowieczu. Trochę fantasy, ale to głównie problemy polityczne. Jak sam scenarzysta powiedział: "Kluczem serialu nie jest fabuła, kluczem są ludzie". I to prawda, bo choć postacie mogą czasami podejmować złe i niezrozumiałe decyzje, to i tak im się wybacza - one są po prostu bardzo ludzkie. Polecam i to bardzo!

kropkaaa

dzięki za polecenie, pooglądałem :) wciąga na maksa

wkarol100

No to super, że trafiłam w twój gust :) Proszę bardzo ;)

wkarol100

Tylko Rzym.