Szukam serialu lub dobrego filmu typu Spartacus, 300, Królestwo Niebieski, Gladiator. Natknąłem się na " Gre o Tron" ale nie wiem czy to jest ta sama tematyka. Szczególne wrażenie wywarł na mnie Gladiator i serial Sparatacus (oba sezony) , lubię dobrą nawalankę na miecze etc :)
Z góry dzięki
król artur tylko ten Ridleya Scotta (fajna nuta Zimmera ), troja, żelazny rycerz,gladiatorzy niemiecki ale spoko,Dziewiąty legion 2011r.,starcie tytanów,polowanie na czarownice , the eagle, outlander, camelot ale to już serial polecam .Jak sobie jeszcze coś przypomne ciekawego to napisz , kocham taki filmy i mam ich bardzo dużo ale zdaje mi się że to są jedne z lepszych ;)
Z tego co napisałeś nie oglądałem "Gladiatorów" pooglądam, przecierpię ten niemiecki ;) dzięki za pomoc
Powinien Ci się spodobać 'Patriota' z Melem Gibsonem, rewelacyjny film;). Co do Spartakusa to obejrzyj film z Kirkiem Douglas'em z 1960 roku, wręcz klasyka. Polecam również 'Cena Honoru' (The Four Feathers), jak i 'Ostatni Mohikanin' przygodowo hist ze wspaniałą muzyką no i nawalają się tomahawkami.;)
Co do Gry o tron to nie jest to serial historyczny, ale oglądając można stwierdzić, że świat jest bardzo wzorowany na średniowieczu. Trochę fantasy, ale to głównie problemy polityczne. Jak sam scenarzysta powiedział: "Kluczem serialu nie jest fabuła, kluczem są ludzie". I to prawda, bo choć postacie mogą czasami podejmować złe i niezrozumiałe decyzje, to i tak im się wybacza - one są po prostu bardzo ludzkie. Polecam i to bardzo!