Właśnie leci wznowiony po latach Idol, ciekaw jestem czy ktoś ogląda. Już co po niektórych wykonawcach miałem bekę. Nie wiem, że ludzie nie czują czasami, że po prostu się nie nadają na wokalistów. Aż żenujące jest to czasami.
Ciekaw też jestem co sądzicie o tym jury. Zapędowska wiadomo, a reszta ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
chemas

Ja tam generalnie mało ogladam telewizje, w sumie ograniczam sie do sportów. Informacyje czerpie sie z neta itd. A co do muzycznych programów to sie nie znam, ale chyba szansa na sukces byla spoko https://www.youtube.com/watch?v=iNV3Do_PmX8

Sparow5

Szansa na sukces była jednym z najlepszych tego typu programów, jak nie najlepszym. Widać to zresztą nawet po ilości piosenkarzy, którzy się na tym programie wybili. Generalnie nie oglądam talent szołów, denerwują mnie.Jedyny, który uważałem za wartościowy to był Must be the Music, z racji tego, że liczył się tam całokształt występu, a więc przede wszystkim własna muzyka, teksty, band. Pilota pamiętam z lat wcześniejszych i trochę go wczoraj oglądalem tak z ciekawości bardziej. Głównie zaś dla zwały. Takie tłumoki tam czasami przychodzą na te przesłuchania, że głowa puchnie. Niezła beka jest.

chemas

Obejrzyj na YouTube występy z angielskiej wersji x factora czy mam talent. Też są "kosmici". Moi ulubieńcy to bracia - Anton i Seb (https://www.youtube.com/watch?v=KkKaTeWI3KM). A co nowego Idola, to trochę obejrzałem. Na razie nowe jury średnio mi pasuje. Zapendowska - wiadomo klasa, Panasewicz - jak na razie to dla niego tylko jakaś forma zabawy, poznania czegoś nowego, Farna - nieźle, ale chyba zbyt młoda i doświadczona, żeby oceniać innych, Łuszczykiewicz - stara się być drugim Wojewódzkim, ale dużo mu do Kuby brakuje.

Thorgal1982

To prawda co do jury, jakoś go jeszcze nie akceptuję do końca. Zobaczymy z czasem. Łuszczykiewicz masz rację, ale te jego starania są jeszcze w miarę. Czasami jest nawet zabawny i dowcipny. Najbardziej nie pasuje mi Farna, już nie mówiąc o tym, że średni to dla mnie autorytet muzyczny,, czego nie można powiedzieć o Panasie. Ten może wiele powiedzieć na temat robienia muzyki pop i zachowania na scenie, wyglądu, dykcji itp.
Co do uczestników, to rozwaliła mnie laska, która śpiewała Jaskółkę Borysa.

chemas

I jest już na YT - https://www.youtube.com/watch?v=fiw7J1Fbd_Q. (Musiałem przyciszyć tv, ponieważ uszy "mi krwawiły"). Niektórym chyba tylko o to chodzi. A druga grupa "śpiewających inaczej" to osoby, którym znajomi czy rodzina wmawia, że są dobrzy albo tacy, którzy śpiewają w samotności. A wiesz jak jednocześnie śpiewasz i słuchasz tego co śpiewasz, to tak na prawdę nie słyszysz co śpiewasz, ponieważ zagłuszasz.

Thorgal1982

Tak tak, albo mistrzowie karaoke ;p, była tam jakaś dziewczyna co twierdziła, że na karaoke ją namówili na Idola :)

chemas

jak będzie powtórka to jeszcze raz obejrzę (w całości tym razem). Bo wczoraj to trochę Idola, trochę Foresta Gumpa i na Belle Epoque czekałem.

chemas

Fajną konwencję też miał ten program, gdzie jurorzy byli odwróceni i oceniali tylko głos, a nie całość, ale jak pisałeś wyzej szansa na sukces nie do podrobienia. Kameralne takie i bez tych wszystkich udziwnień.

Sparow5

To było Voice of Poland. Chyba nadal jest, tylko szykują następną edycję. Niezłe to było, ale jak dla mnie samo ocenianie wokalu to nie to.
O właśnie, "kameralne", tego brakowało mi do określenia Szansy, spokojne, bez wodotrysków, niepotrzebnego gadulstwa i cwaniakowania. No i do tego Man

chemas

oglądałam chwilę, jak dla mnie jury słabo dobrane, szczególnie nie pasuje mi tam Farna i ten typ z tatuażami, jakiś pozer co myśli że jest rockmanem a śpiewa w zespole prawie jak jakieś discopolo :D Nie mam pojęcia kim on jest, ale na pewno nie jest to ktoś kto powinien oceniać innych. No i właśnie on jako jeden z jurorów najbardziej zniechęca mnie do dalszego oglądania.

chemas

Najlepszy był Zbyszek
https://www.youtube.com/watch?v=anifhBW1N8o

Znawca kina

hehe, Orki z Majorki, dobry był

chemas

https://www.youtube.com/watch?v=WqaKt6SyCZQ

Bardzo ładna i jeden z ciekawszych głosów. Myślę, że zajdzie daleko

chemas

Ha! Leci drugi odcinek, już karaokowcy pokazali na co ich stać :)

chemas

Ja tam wolę milionerów

chemas

Zaczął się trzeci odcinek, tym razem castingi we Wrocławiu

chemas

Zaczyna mnie jury denerwować, już nawet Zapędowska dała się wciągnąć w te durnowate zachowania, co pewnie według producentów ma uatrakcyjnić program. Zdecydowanie Must be The Music miało lepszą formułę. A już niedopuszczalne jest przerywanie wykonu, co daje tylko jakąś wyrwaną próbkę talentu.

chemas

Zauważył ktoś z was ostatnio, że nastała taka dziwna moda na archeologiczne odkopywanie programów zakończonych gdzieś tak 8-12 lat temu (taka sama sytuacja co remaki filmów i gier) takich właśnie jak Idol czy Milionerzy? Niedługo to nawet Bar przywrócą, a jestem osobą, która jeszcze pamięta tego typu programy.
I bonus w postaci ciekawego materiału o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=PMgQMcWEe2Y

MrLuigi5577

Bar też pamiętam, mało tego Big Brathera pamiętam ;p

chemas

Z teleturniejów jakich jeszcze pamiętam to Ciao Darwin (kojarzysz?), które leciało na TVN-ie i Mój pierwszy raz z Kryszakiem jako prowadzącym, które leciało kiedyś na publicznej i Grasz czy nie grasz z Polsatu z Chajzerem jako prowadzącym.

MrLuigi5577

Ciao Darwin nie pamiętam, ale ja dość późno zacząłem zerkać na tvn, ar resztę oczywiście tak

chemas

Ja właśnie nie jestem zadowolona że wracają do starych i kultowych jak dla mnie programów i robią z nich odgrzewane kotlety. Idol z zupełnie nowym jury , poza Zapendowską oczywiście nie przemawia do mnie. Myślę że nie ma pomysłów na nowe fajne programy i dlatego te próby wskrzeszenia tego co było. Wg mnie obecny Idol jest sztuczny i zrobiony na siłę. Jak to jest że obecnie na prawdę nie ma nic ciekawego w telewizji. Ostatnio miałam kilka wolnych dni i siedziałam w domu przeziębiona i uwierzcie mi nie było co oglądać a mam na prawdę spory pakiet telewizyjny. Nie wiem z czego to wynika. Same seriale paradokumentalne , albo ciągłe powtórki Kuchennych rewolucji, na przemian z Panią Dorotą Szelagowską, Mają Sablewską , w swoich autorskich programach. Mam wrażenie że kiedyś programy były na jakimś wyższym poziomie. Czekało się na kolejny odcinek Koła Fortuny albo Miliarda w rozumie jak na święto. Widocznie mamy za dużo kanałów które na silę kombinują aby zadowolić widzów i chyba stąd te próby odświeżania tego co było.

chemas

Dary darrrrry!
Losu
Nima powiatowego ale ludzie dają rade
Jak zwykle do oblukania castingi pużniej oleje