Siemka. Mam do Was prośbę. Chciałbym zacząć oglądać jakiś fajny, ciekawy serial. Obecnie nie oglądam żadnego. Więc zastanawiam jakim serialem umilić sobie czas. Rozmyślam nad "gotowe na wszystko". A jaki Wy byście mi doradzili?
Oczywiście bez mody na sukces, ona jest na pierwszym miejscu xD
Dexter
House
6 Feet Under (słyszałem, że dobry, niestety do tej pory nie widziałem)
Californication
Heroes?
Lost? ;)
Hmmm... Zdecydowanie polecam Gotowe na wszystko. Sama oglądam... xD Oprócz tego fajne też są: Hotel Babylon, Brzydula Betty, Dr House, Podkomisarz Brenda Jonhson, Co ludzie powiedzą?...
Może lepiej niech autor tematu określi jaki gatunek serialu woli; chyba nie warto polecać komuś z góry "swojego" serialu w nadziei że ktoś również się nim zachwyci. Jeżeli lubisz na przykład s. komediowe to masz duży wybór: Rockefeller Plaza 30, My name is earl czy klasyka - Przyjaciele. Jeśli lubisz fantasy to masz komiksowych Heroes, wielowątkowy Lost czy wzorowany na filmie "Gwiezdne wrota" Battlestar Galactica. Sensacja: Prison Break [trochę ostatnio zdziadział, ale 1 i 2 sezon są naprawdę dobre], 24 godziny, Soprano. Historyczne: Kompania Braci, Rzym, Dynastia Tudorów. Kryminalne: CSI, Bez śladu, Monk.
Jak widać, jest tego od groma.
Fajny i ciekawy to trochę mało dokladny opis. Nie wiadomo czego oczekujesz po serialu. Każdy lubi co innego. Polecam przejrzeć listę top seriali (http://www.filmweb.pl/serials/top), poczytać o każdym mniej więcej opinie i samemu zadecydować.
Ja polecam:
Dexter
Six Feet Under
Weeds
Californication
Dead Like Me
Sopranos
Nip/Tuck
Damages
Breaking Bad
Na początek powinno wystarczyć :)
Ja bym Ci szczególnie poradziła abyś ogladneła :
1.Kompanie Braci (nie długi serial, ale na prawde warty oglądniecia , obiecuje Ci ze czasu jaki na nim spedziłaś nie uznasz za zmarnowany).
2.Jericho (jak dla mnie BOMBA - ale zależy od gustu !
Jak dla mnie oba sa najlepsze :)
Możesz Mad Mena obejrzeć, to napiszesz czy warto :D Ja się przymierzam już kilka miesięcy i jakoś nie mogę :s
24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
odpuść sobie wszystkie popularne, i wybierz coś eurpejskego, jeśli szukasz serialu młodzieżowego polecam w 100% brytyjskie "Skins",
jeśli natomiast interesuje cie bardziej Ameryka oglądnij
WEEDS, ten serial jest naprawdę rewelacyjny :D
W następnej kolejności to co wymienili pozostali. :)
Zacznijmy od tego czy chcesz oglądać serial w tv czy ściągnąć z internetu :)
..
Seriale tj jak lost, prison break będą się ciągnąć jeszcze przez najbliższe kilka lat ...
Osobiście poleciłbym Ci serial który już zakończył swoją "świetlność"
Jest nim THE O.C. <ang> "Życie na fali"
Polecam również z archiwum X
Jak chcesz troche się pośmiać proponuje Weeds, Scrubs (Hoży doktorzy)
Z kolei serial lekko otoczony grozą to supernatural
Jest oczywiscie wiele interesujących seriali ale tak naprawde nie wiadomo jak trafić w gusta kogoś kto nie sprecyzował dokładnie jaki gatunek serialu chciałby zobaczyć
Zacznij oglądać modę na sukces - to najlepsze wyjscie. Nieskończona ilosc odcinków, gwarantuje, nieskończoną oglądaloność z twojej strony.
<lol>
Ja zaczynałem od "Gotowych na wszystko", serialowa przygoda trwa do dziś.
Zaczynać od "Californication" - nieco hardkorowo ;p
Polecam "Scrubs", "Plotkarę", widzę, że oglądasz głównie komedie ;p Może coś z animowanych - "Family Guy", "American Dad"?
Pozdrawiam, Kuba
Cześć,
Podam ci według mojego top 10.
1_Świat według dzikich
2_Hoży doktorzy
3_On, ona i dzieciaki
4_Ostry dyżur
5_Zagubieni
6_Rzym
7_Dr. House
8_PitBull
9_Gwiezdne wrota
10_Weronika mars
cześć.;**
polecam :
~ Beverly Hills 90210. <obecnie leci. na polsacie.
~ One tree hill(POgoda na miłość) <nieleci.;(( ale świetne jest.
~ Przyjaciele. <leci na tvn7.
~ Kryminalni. <leci na tvn i tvn7.
~ Życie na fali. <leci na tvn7.
Z niewymienionych do tej pory polecam "Secret Diary of a Call Girl", "Psych", "Burn Notice", "Chuck", "Dirty Sexy Money", "Eli Stone" i "In Plain Sight". Polecam też wspomniany "Mad Men" bo to znakomity serial. Warto zwrócić też uwagę na "Damages".
Pozdrawiam
Supernatural(najlepszy serial!!)
Grey's anatomy
Dr.House
Desperate Housewives
Reaper
Gossip Girl
Private Practice
Pushing Daisies
One Tree Hill
Brothers & Sisters
How i met your mother