Poszukuję tytułu serialu emitowanego w połowie lat 90 w TVP. Akcja serialu działa się w średniowieczu (świecie fantasy?), głównym bohaterem był rycerz a w ostatnim odcinku miał od do czynienia z "Królem Nietoperzy" (?), któremu obiecał oddać skrzydło kiedy spełni jego żądania. Serial składał się z około trzech odcinków i emitowany był w niedzielne popołudnia (wieczory?). Strasznie zależy mi na jego odnalezieniu, za pomoc serdecznie dziękuję :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ChTrelkovsky

A jakiegos aktora kojarzysz?

mania19

Kompletnie nie :( ogladalem tylko ostatni odcinek i strasznie bałem się tego nietoperza... po 25 latach czas rozprawić się z demonami przeszłości ;) bałem się go bardziej niż Diabła Piszczałki i "Tego czegoś" z "Pięcioro dzieci i coś" razem wziętych :(

ChTrelkovsky

Dziwne, wtedy praktycznie wszystko oglądałem, do tego na TVP i nic z tym nie kojarzę :/ Chyba że to było jednak coś familijnego, nie prezentowane jako fantasy - wtedy mogłem go pominąć.
Ale aż mnie zaskoczyło, że absolutnie nic mi nie świta.

Montago

Ja sam szukam informacji o tym filmie od ponad pięciu lat! To forum jest ostatnią nadzieją :)

ChTrelkovsky

A czy to mogło być na początku 2000r?

Tajemniczy rycerze z Tir-na-Nog

http://www.filmweb.pl/serial/Tajemniczy+rycerze-1998-104527

Tam była postać rycerza-nietoperza..

Serendipity_3

To już trochę za późno... Sam rycerz nie był nietoperzem, on się z nim spotkał, żeby przyjąć tak jakby zlecenie... Żałuję, że nie pamiętam więcej...