Wiem,wiem było już tysiąc razy,ale mi nie chodzi o filmy typu Titanic, 50 pierwszych randek itp. One właśnie pokazują sie na tematach "Najlepsze komedie romantyczne". Nie mówię,że nie są najlepsze,ale praktycznie wszystkie już oglądałam. Mniej więcej napisze,które już widziałam i opinie:
-Titanic- oczywiście wymiata:)
- 50 pierwszych randek- nie oceniam,bo nawet nie chciało mi się tego oglądać:) ale nie wymieniajcie tego!
- Notting Hill- to oglądałam, ale też nie mój klimat i to dalej wyjaśnię:)
- Hitch- fajne:)
- Powiedz tak- świetne!
- Piękna i szalona- oglądałam dosyć dawno,ale pamiętam,że mi się podobało nawet
- Historia kopciuszka- fajne fajne nawet bardzo fajne:)
- Tylko miłość- oczywiście oglądałam,oczywiście zajefajne:)
- Szkoła uczuć- zjawiskowe ;D
- Książę i Ja- nie pamiętam,ale oglądałam
- Wygrane Marzenia- może być
- Ona to on- też fajne
- W rytmie hip-hopu- super
- Jak stracić chłopaka w 10 dni- zajebis*e ;D
- Sposób na teściową- przy tym raczej się uśmiałam
- Jak w niebie- oki!
- Wredne dziewczyny
- Polowanie na druhny- z moim ulubionym aktorem Owenem Wilsonem ( nie lubię go za urodę,bo najprzystojniejszych nie należy (chociaż jest słodki) ,ale komedie z nim to dla mnie prawdziwe arcydzieła!)
- Dwa tygodnie na miłość
- Zakochana złoścnica
- 27 sukienek- ok
- Córka prezydenta i...dalej mi się nie chce xD
Wracając do początku dlaczego mi się nie chciało oglądać Notting Hill, już wyjaśniam. Przede wszystkim żadnych filmów z Hugh Grant. Nie mówię,że go nie lubię świetny aktor,ale nie lubię go w komediach ROMANTYCZNYCH. Wiem,że jestem inna ;D I w żadnym wypadku Renée Zellweger. Moje pozostałe kryteria to:
- Przystojni aktorzy ;D
- Fabuła typu "najpierw się nienawidzą,a potem uświadamiają sobie,że się kochają"; lub "on zarywa ją dla zakładu,a potem ona się o tym dowiaduje i jest kłótnia,potem się godzą i jest git" :P wiem,że to są żałosne historyjki dla nastolatek albo dzieci,ale ja mam 14 lat to się chyba zaliczam do pierwszej kategorii ;D
- Przede wszystkim nie lubię jak jest przesłodzone czyli on pod jej oknem śpiewa albo mówi wiersze jak jakiś Szekspir :)
- Czyli ogólnie filmy typu: Powiedz tak czy Tylko miłość:)
PS. Jeśli znacie jakieś fajne to lubię też filmy typu Eagle Eye, czyli miłość w niebezpieczeństwie :D Może w tym filmie ta miłość nie była jakoś spektakularnie pokazana,ale o taki klimat mi chodzi. Np. dwoje przystojnych ludzi w niebezpieczeństwie itp. itd. No to do dzieła,jeszcze dzisiaj chcę jakiś filmik obejrzeć! :P Pzdr

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
smalldysia

Kto szuka, wiadomo.......

http://www.filmweb.pl/topic/633834/Najlepsze+komedie+romantyczne!.html

http://www.filmweb.pl/topic/848382/Najlepsze+koMedie+roMantyczne+%5D.html

http://www.filmweb.pl/topic/601347/Najlepsze+komedie+romantyczne.html

http://www.filmweb.pl/topic/495337/Komedie+romantyczne+-+Wpisujcie+tytuly+najlep szych.html

http://www.filmweb.pl/topic/601347/Najlepsze+komedie+romantyczne.html

Bez odbioru.

smalldysia

Od kiedy Titanic to komedia romantyczna?

Wyslannik_smierci

oki,to nie jest komedia romantyczna,ale zawsze wszyscy ją wymieniają na tego typu tematach,bo jest o wielkiej miłości itd.,a z resztą co za różnica

smalldysia

Od razu przyszedł mi na myśl ten film: Love Don't Cost a Thing
polecam;]

siemion90

Kiedy czytam "komedia" w myślach mam "gore". Kiedy czytam "romantyczna", tworzy się obraz "eksploatacji". Czy powinienem udać się do lekarza?

PS: Jedyne filmy powiązane z tematyką miłosną jakie mi się podobają, to melodramaty. Np. "Kiedy mężczyzna kocha kobietę", czy zniesławiony "Coctail".

Tybii

Myślę że jesteś całkiem normalny :)

smalldysia

komedie romantyczne.. wyłącznie brytolskie! prawie ;p

"Cztery wesela i pogrzeb", o!

urocze starocie .. "Rzymskie wakacje", te sprawy. Moje kochane "Śniadanie u Tiffany'ego" Capote zostało zekranizowane jako komedia romantyczna. I to bardzo udana ;)

a ponieważ za gatunkiem nie przepadam, pod swój ranking "komedii romantycznych" podciagam genialnego "Absolwenta" ;)

szuwarcia

Jeśli mowa o komediach romantycznych, to trzeba obejrzeć "Ich noce"(JEDEN Z TRZECH FILMÓW W HISTORII KINEMATOGRAFI, KTÓRY ZDOBYŁ 5 NAJWAŻNIEJSZYCH OSKARÓW za film, reżyserie, scenariusz i główne role,taka sztuka udała się jeszcze "LOTOWI NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM" I "MILCZENIU OWIEC" .)
Po prostu widać na czym się wzorują współczesne filmy z tego gatunku

Maugen

Niektóre to nie stricte komedie romantyczne, w fabule, jak to często bywa, są elementy dramatu:

"Amelia" - klasyka, francuski film z Audrey Tautou, cudowny.
"Miłość. Nie przeszkadzać" - francuska produkcja z Tautou, humor na poziomie, bardzo sympatyczny film
"Miłość i inne nieszczęścia" - też fajna komedia
"Gdyby jutra nie było" - miłosny trójkąt, miłość kontra choroba, dużo śmiechu, fajna muzyka, cudowny film.
"Nigdy nie mów żegnaj" - losy dwóch małżeństw, zdrada, dużo humoru, przystojni aktorzy i piękne aktorki ;P do tego super muzyka
"Jhoom barabar jhoom" - ładni aktorzy, super muzyka, lekka historia
"Kiedy ją spotkałem" - lekka i bardzo przyjemna komedia, przystojny aktor
"Dostana" - takich przystojnych aktorów to jeszcze nie widziałaś ;P udają oni gejów, przed piękną dziewczyną (w tej roli miss world 2000)
"Nuvvostanante Nenoddantana" - masa humoru (specyficznego), przystojny aktor, miłość w niebezpieczeństwie
"Chukkallo Chandrudu" - aktor co powyżej, fajna komedia, zaskakująca
"Salaam namaste - trudna droga do miłości" - kochają się, nienawidzą i tak na przemian, miłość z problemami
[starałam się podołać narzuconym przez Ciebie kryteriom :D]

smalldysia

Odpowiadając na Twoje kryteria:"Zaczarowana","27 sukienek","Ja Cię kocham a ty śpisz","Masz wiadomość","Francuski pocałunek","Bezsenność w Seattle",z bajek fanatasy polecam "Stardust"(Gwiezdny pył).I może nie do końca odpowiem na Twoje kryteria,ale dla mnie jeden z najpiękniejszych filmów o miłości to "Iluzjonista".I jeszcze "Dom nad jeziorem".