LOST kontra PRISON BREAK!!! Czy my już z skądś tego nie znamy??? No tak, rzeczywiście - fani jednego serialu gnoją fanów drugiego serialu! Ostatnio zaczęło pojawiać się na forach coraz więcej wpisów (jeśli nie nazwać tego zwyczajną wojną na słowa) traktujących o obydwóch serialach. Dochodzi tu do pogróżek, wyzwisk, zaniżania ocen (dobrze chociaż, że nie dochodzi do rękoczynów, bo byłaby niezła zadyma). Każdy ma inny gust, a to nie przestępstwo!!! Poza tym tych seriali nie można ze sobą porównywać, gdyż diametralnie się od siebie różnią. Czy nie uważacie, że spór pomiędzy fanami jednego oraz drugiego serialu jest bez sensowny? Jeśli zgadzasz się ze mną lub masz jakieś własne uwagi, które potwierdzałyby bezsensowność wyżej opisanego sporu to podziel się nimi z nami!
Czas pokaże który serial był lepszy , zresztą Lost ma to do siebie że był wcześniej niż Prison Break i rozgrywa się w dosyć nie typowym miejscu a Prison Break rozgrywa się w więzieniu i produkcji na temat ucieczki z więzienia jest kilka jak np.Ucieczka z Alaktraz z Clintem Eastwoodem , jeżeli idzie o Lost to w filmie nie ma czegoś podobnego bardziej w literaturze ale też nie do końca , mam tu na mysli Robinsona Crusoe , Lost to taki pożywny mix wielu programów i seriali , bo co my tu mamy ? Jest spory kawałek telenoweli , jest tu też dramat i akcja od czasu do czasu coś zadziwi zagubionych w dżungli i najprościej to można by stwierdzić że Lost to : Robinson Crusoe spotyka Doktor Queen na wyspie doktora Moroeu , zresztą Lost to serial na raz , próbowąłem po jakimś roku podejść do niego drugi raz ale ta próba skończyłą się na ogólnym ziewaniu , bo jak wszytsko się już wie to kolejny seans jest zbędny , tak więc dziwi mnie wydanie tego serialu na DVD, wkrótce , w kwietniu sezon drugi trafi na DVD.Lost ma jeszcze to do siebie że ma podłe zagrywki , gdy oglądalność spada scenarzyści umiejętnie kogoś wykluczają z serialu i tak w sezonie 1 ginie jedna kluczowa postać a w sezonie drugim już 3 , zatem trudno wydać jednoznaczny werdykt oba seriale są teraz na tzw.Topie i gdy ich moda przeminie a stanie się to w rok po tym jak zostaną zakończone to wtedy można będzie spróbować porównać ich fenomen , teraz oba święcą tiumfy i biją rzekomo rekordy oglądalności , trzeba jeszcze poczekać.