Witam. Szukam jakiegoś dobrego serialu pokroju seks w wielkim mieście, plotkara itp. O co mi chodzi. Serial który się przyjemnie i lekko ogląda i jest na czym oko zawiesić. Żadnych wampirów, zombie, kryminałów, seriali prawniczych i o lekarzach bo to co wymieniłem to obejrzałem. Walking Dead, The Suits, Czysta krew, Pamiętniki wampirów, Weeds, Braking Bad. Być może ktoś zna dobry lajtowy serial?
Hm, lekkie i lajtowe... może 2 broke girls, new girls albo awkward? z tym, że to raczej sitcomy.
Jeśli chcesz coś co zajmie nieco dłużej, niż 20 minut, to może nieśmiertelne OTH? hart of dixie, taki typowy dla zabicia czasu, całkiem przyjemny, nie należy od niego zbyt wiele wymagać, 90210 (pierwsze dwa sezony), ewentualnie GLEE, za którym osobiście nie przepadam.
Natomiast jeśli mam polecić ci serial, który jest niesamowicie wciągający od początku do końca i z szaloną niecierpliwością czekam na nowy sezon, a masz ochotę trochę wysilić głowę przy oglądaniu - KONIECZNIE zajrzyj do American Horror Story! :)
OTH widziałem, 90210 też widziałem, Glee to chłam, 2 broke girls mi nie przypasował i po kilku odcinkach odpuściłem, Awkward muszę sprawdzić, tak samo jak hart of Dixie i diary of a call girl. Oczywiście wielkie dzięki za propozycje.
Niestety awkward to jest ten syf z mtv, więc muszę odpuścić, call girl kilka razy widziałem na fox hd, blink tv czy coś w tym stylu i też niestety mi nie pod pasował. Hart of Dixie natomiast już mnie zaciekawił a AHS zaraz sprawdzę pierwszy odcinek.
no to chociaż coś z mojej listy przypadło ci do gustu ;)
w razie czego wysilę umysł i odkopię głębszą listę tego co oglądałam.
I czekam na komentarz odnośnie AHS!
Sprawdzilem AHS. Jestem juz po 3 odcinku i musze przyznac ze mnie wciagnal. HOD tak jak napisalas jest bardzo lekki ale calkiem znosny. Zobaczymy jak sie dalej rozkreci. Zaluje ze wiecznie w tych serialach przewija sie motyw lekarzy, prawnikow i policjantow. Czekam na serial o innych zawodach, ze sie tak wyraze bardziej niszowych.
Tak myślałam ;) Ja długo opierałam się przed obejrzeniem AHS, ale po dwóch odcinkach wciągnęłam się na tyle, że całość pochłonęłam w 5 dni, gdy akurat dopadła mnie grypa ;)
HOD raczej należy do serialów z niższej półki, ale faktycznie dla zabicia czasu jest idealne, a czasami nawet można się pośmiać. Faktycznie oO zwróciłeś moją uwagę, że w serialach przewija się motyw ciągle ten sam, z tymi samymi zawodami i właśnie chciałam zaprzeczyć, ale zdaję sobie sprawę, że nic nie przychodzi mi na myśl -.-
Jeśli lubisz jednak seriale o sporcie, to gorąco polecam jeszcze Friday Night Lights, gra tam ta sama aktorka, która w AHS przewija się jako świetna Vivien ;)
Widziałem FNL i jest to jeden z moich ulubionych. Szkoda tylko, że z sezonu na sezon powoli wykruszała się oryginalna obsada. Vivien czyli żona trenera z FNL:) dobra aktorka. Gdzieś czytałem, że może wróci do roli z FNL ale tym razem w filmie kinowym pod tym samym tytułem. A wracając do tematu zawodów to sama widzisz, że przewija się ten sam motyw dlatego ciężki jest mi znaleźć naprawdę oryginalną produkcję. Jakiś czas temu obejrzałem dwa odcinki serialu Shameless i po tych dwóch odcinkach mogę go z czystym sumieniem polecić. Nie jest aż tak bardzo schematyczny, ciekawe perypetie rodzinki i wreszcie pokazują jak to jest w wielu amerykańskich rodzinach bez kasy i z kłopotami.
No to prawda niestety, ja chyba odpuściłam po 3 sezonie albo i 4? W każdym razie chodzi mi o sezon, w którym Minka Kelly pojawiała się już tylko gościnnie. Wszystko z upływem kolejnych sezonów zdaje się być gorsze, bo ile można ciągnąc te same schematy? Pierwsze 3 sezony serialów zawsze wypadają najlepiej i pewnie dobrze byłoby kończyć je w tych momentach.
Shameless oglądałam gdzieś online, faktycznie dobrze się oglądało i nie był to typowy serial, których teraz cała masa. Później jakoś zaniechałam oglądania, bo gdzieś czasu mi brakło i wypadło mi z głowy, może wrócę do niego.
Ostatnio gdzieś też przewinął mi się serial 'Girls', obejrzałam 3 odcinki bodajże tylko, może nie porywa, ale na wieczór w sam raz ;)
Bardzo przyjemny i ciekawy.Polecam.
http://www.filmweb.pl/serial/Sze%C5%9B%C4%87+stopni+oddalenia-2006-320842
A ja polecam ,,How I Met Your Mother":). Serial o zwyczajnych ludziach, grupce przyjaciół- ich perypetie. Bardzo przyjemny, wciągnął mnie niesamowicie:)
Niestety HIMYM juz widzialem i obecnie czekam na nastepne sezony. Oczywiscie serial swietny. Wydaje mi sie ze ciezko mi bedzie znalezc cos czego jeszczee nie widzialem. Ale i tak wielkie dzieki. Pisze z telefonu dlatego przepraszam za brak polskich znakow.
Z tego co znam mogę jeszcze polecić Przyjaciół:) O ile oczywiście nie będzie Ci przeszkadzało podobieństwo do HIMYM(grupka przyjaciół) i ich stroje jeszcze z lat 90( czasami troszeczkę dziwne, kiedy się dzisiaj na to patrzy:))