Magda M wraca!!:)) Super ... ciesze sie:))

Olenka_

JA tez sie niezmiernie ciesze!!!KOCHAM ten serial!! :))

użytkownik usunięty
Alexis_10

o ja pier....

użytkownik usunięty
Olenka_

Cieszę się...

Olenka_

i po co ta kontynuacja? :/
...chyba tylko dla kasy.

użytkownik usunięty
kAMSON

Nie mam pojęcia po co ta kontynuacja Drogi Kamsonie. Nigdy nie oglądałem tego serialu i nie zamierzam. Chyba tak jak mówisz, dla kasy.

użytkownik usunięty
Olenka_

Może wyraź swoją radość na murze...

...oczywiscie,ze dla kasy. Jak dla mnie to totalna tandeta (pierwszą serie oglądałam i nawet mi się podobała) - teraz niepotrzebnie przeciagaja...[zreszta tak jak i Taniec z Gwiazdami...] I po co tyle tego?

CiasteczkOwy_Potwor

O ile wiem, to wcale nie miało być czwartej serii, ale fanom nie podobało się zakończenie trzeciej, bo było "takie niejasne" :) a producenci uznali zapewne, że przy okazji mogą zebrać trochę kasy... :)

użytkownik usunięty
kagust

a może polska moda na sukces ?

Olenka_

również niezmiernie się raduję :D że Magda wraca na ekrany TV, i tak nie mam telewizora, więc pozostaje mnie się tylko cieszyć <hahaha>

danielro

a który serial, film , program tematyczny nie jest robiony dla kasy? Nawet wiadomści sa dla kasy a nie dlatego że tv chce charytatywnie poinformować ogół co się dzieje na świecie. A skoro serial ma tak liczne grono zwolenników to tylko gratulować oglądalności. Nie ma jednak rzeczy na świecie, która przypadła by do gustu wszystkim bez wyjątku. Jak się nie podoba - zmień stację, wybór kanałów jest teraz ogromny!!! A ja tymczasem cieszę się, że serial powraca :)

AstartE_3

4 seria jest najlepsza:) Magda M. ma ponad 4,5 mln widzów:)
Też się cieszę, jednak deręczy mnie pytanie czy produceńci będa kontynuować serial po 4 serii. Jest to najlepszy serial wszechczasów zatem myślę, że będą się starali po takim wielim sukcesie, jednak to też w dużym stopniu zalezy od aktorów.

Kasjopejka

Jak to mówią... nie ważne jest jak to wygląda , jaka jest jakość , ważne aby sie sprzedawalo, aby ludzie ogladali...
Wiadomo ,że bardziej opłaca im sie kontynuowac niz krecic cos nowego ;o A szkoda ;/

era

Coś masz dziwny sposób myślenia. To co jest dobre to jest oglądane.

użytkownik usunięty
Kasjopejka

A ja znam jeszcze jedną mądrość ludową ... "nie wszystko złoto co się świeci."

Chyba nie musze mówić, ze Magda M. to najlepszym serial wszechczasów.
Dodam, że serial ogląda ok. 70% kobiet. Dużo osób przyznaje się, że nie z dumą nie ogladało żadnego odcinka. Wypowiada się na temat nie znając serialu i to jest porażające.

Kasjopejka

"Chyba nie musze mówić, ze Magda M. to najlepszym serial wszechczasów.
Dodam, że serial ogląda ok. 70% kobiet. Dużo osób przyznaje się, że nie z dumą nie ogladało żadnego odcinka. Wypowiada się na temat nie znając serialu i to jest porażające."

OMG , to jest tylko twoje zdanie... Moja mama ogląda wszystkie te kicze ,tj. M jak Mdłości , Samo życie , Na wspólnej... ale nigdy nie oglądała Magdy M.
Oglądałem wszystkie odcinki Magdy i przyznam ,że jest to najlepszy serial o tej tematyce jaki w Polsce kiedykolwiek powstał i nie jest dziwne ,że kobiety go oglądają.Główna bohaterka to atrakcyjna prawniczka po 30 , ma przyjaciela geja i spotykała sie z Piotrem w tej roli Małaszyński-bóstwo dla płci przeciwnej.
Kobietom podoba sie to co dla nich nieosiągalne a Magda M. idealnie to obrazuje...

użytkownik usunięty
Kasjopejka

Faktycznie, porażające.
Ja chlubię się tym, że nie widziałam żadnego odcinka!
Żeby wiedzieć, że coś jest stratą czasu bo marne, głupie, szkodliwe, nie na poziomie wcale nie muszę tego oglądać. Nigdy nie brałam narkotyków a jednak wiem, że do "zdrowej żywności" się nie zaliczają. A ty żeby sie przekonać, że ogień parzy musisz wsadzić rękę w płonące ognisko? Oj, to musi cię nieźle boleć potem. Współczuję.

"Żeby wiedzieć, że coś jest stratą czasu bo marne, głupie, szkodliwe, nie na poziomie wcale nie muszę tego oglądać."

Czyli wynika z tego iż słuchasz się opini innych i tym samym nie masz własnego zdania... ;/
Moja zasada jest taka ,że żeby coś skrytykować/ocenić najpierw trzeba to obejrzeć.
Nie jestem jakimś wielkim fanem tego serialu ale muszę przyznać ,że przyjemnie mi się go ogląda, szkoda tylko ,że jak niczym Prison Break producenci przedłużają go w nieskończoność i kończą im się pomysły.
Pisząc zwięźlej Magda M. nie miała mieć aż tyle odcinków więc widać różnice między tymi pierwszymi ,które były przemyślane a między tymi co są teraz ,które są robione na siłe by oglądalność była ,by kasa była... ;/
Szkoda tylko tego ,że niektóre osoby uważają ten serial za zły bo jest Polski ;/ Dałbym sobie noge uciąć ,że gdyby to była produkcja amerykańska ocena była by wyższa a opinie przychylniejsze.
Współczuję Ci ,że nie masz własnego zdania i przeważnie kierujesz się opinią innych , sterotypami ,które są absolutnie niesłuszne...

użytkownik usunięty
era

Możesz mi współczuć. Współczucia nigdy za wiele w tym oceanie znieczulicy i obojętności :)
Natomiast już tak całkiem na serio, to nie mam "ambicji" oglądać każdej szmiry tylko po to, żeby móc napisać na forum, że wiem o tym bo widziałam.
Zawsze, zanim wybiorę się do kina lub włączę telewizor to wcześniej czytam recenzje, zaglądam na FilmWeb, pytam o zdanie znajomych (tych, którzy mają podobne upodobania do moich) i dopiero potem podejmuje decyzję czy film jest wart mojego czasu i pieniędzy czy nie.
Możesz uważać, że jest to brak własnego zdania ale ja na szczęście nie mam czasu do stracenia i zwyczajnie muszę umieć odróżnić ziarno od plew. Ktoś, kto konsumuje bez zastanowienia wszystko jak leci chyba nie ma instynktu samozachowawczego.
"... żeby coś skrytykować/ocenić najpierw trzeba to obejrzeć" i "kierujesz się opinią innych ,stereotypami, które są absolutnie niesłuszne... " czyli co? Nie myślmy schematami. Po co facetowi skaczącemu z samolotu spadochron, może wystarczy samo odmawianie pacierza, żeby przeżyć. Asekurant jeden, wbił sobie do głowy cudze opinie.
No dobra, może trochę wyolbrzymiam ale to ty mnie sprowokowałeś.
Nie krytykuję serialu Magda M, co najwyżej oceniam go jako niegodny mojej uwagi i tyle.

"Natomiast już tak całkiem na serio, to nie mam "ambicji" oglądać każdej szmiry tylko po to, żeby móc napisać na forum, że wiem o tym bo widziałam."

"Nie krytykuję serialu Magda M, co najwyżej oceniam go jako niegodny mojej uwagi i tyle."

Szmirą to na pewno jest plebania, m jak milosc ale nie Magda M. Nie chce być jakimś obrońcą tego serialu lecz chcę uświadomić Tobie iż nie każdy polski serial to szmira...

AA i właśnie , dlaczego ten serial nie jest godzien twojej uwagi? Uważasz się za konesera niskobudżetowych "arcydzieł"? Z resztą one też nie są takie doskonałe...

"Nie myślmy schematami. Po co facetowi skaczącemu z samolotu spadochron, może wystarczy samo odmawianie pacierza, żeby przeżyć."
Nietrafny i nic nie wnoszący przykład ;o Po prostu nie wszędzie schematy działają...

użytkownik usunięty
era

Cieszę się, że jest z kim pogadać na ten temat. Założycielka tematu jak i jej koleżanka Kasija oprócz egzaltowanych wykrzykników w stylu "Magda M jest super !" nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
Oczywiście, że nie każdy polski serial to szmira ale mówienie, o Magdzie M- serial wszech czasów- to daleko posunięte spekulacje. Jakoś jestem dziwnie spokojna, ze nie przetrwa próby czasu. Przykre ale prawdziwe. Serial wszech czasów to np."Stawka większa niż życie", ma 40 lat i ludzie ciągle chcą go oglądać, znają na pamięć całe dialogi zarówno ludzie 20-letni jak i 60-letni. Ten serial zabawia ludzi na wiele sposobów chociaż jego fabuła to zupełne science-fiction. I to fiction stanowi 99% całości.
Dla mnie seriale: Plebania, Ranczo, Magda M, Na Wspólnej, M jak miłość, Hela w opałach, Niania, 13 posterunek itp, itd to jeden worek. Bo co to za różnica jeśli przykładowo ocenię Plebanie na 1 punkt a Helę na 2 punkty a Magdę M na 2,25. Cały czas mimo tych subtelnych rozróżnień jest to niski poziom.
Ze współczesnych seriali to "Miodowe lata" i też do zmiany obsady były całkiem niezłe. "Ekstradycję" też dało sie obejrzeć. Więcej grzechów nie pamiętam, przynajmniej w tej chwili.

No niby jeden worek , ale brzydko wygląda jak solidna produkcja widnieje obok Plebanii ,którą jakby nie było potrafiłby nakręcić przeciętny Polak z kamerą.

"Oczywiście, że nie każdy polski serial to szmira ale mówienie, o Magdzie M- serial wszech czasów- to daleko posunięte spekulacje."

Of course ,że to przegięcie, ale z drugiej strony jeśli chodzi o tą tematyke to Magda M. imo jest najlepsza.Ładnie skręcona, przyjemne soundtracki, dialogi niezłe i aktorstko trzyma poziom.
"Ze współczesnych seriali to "Miodowe lata" i też do zmiany obsady były całkiem niezłe."

Zgadzam się w stu procentach.Nikt nie narzekał na naiwność niektórych scen , bo były śmieszne dialogi i gagi. Do tego też 13 posterunek nie jest taki zły , jeden z lepszych sitcom'ów , jego zadanie polega na śmieszeniu widza co absolutnie im wyszło w owym serialu.
A co do Rancza , jakoś nie wiem skąd taka jego popularność i WIĘKSZA widownia w niedzielne wieczory niż Prison Break jako iż 1 seria pb jest znakomita;)
O reszcie serialów z twojego "worka" ;D nie będę nic pisał ,ponieważ zwyczajnie szkoda na to GÓWNO czasu =)

Olenka_

OGLĄDAM MAGDĘ M. ALE:
Ogólnie nie uważam tego serialu za najlepszy "serial wszechczasów". Nie jest on ani wybitny ani ambitny :), choć można go sobie pooglądać dla odprężenia i oderwania się od codziennych problemów.
Przyznam, że najnowsza seria mnie rozczarowuje. Można się było spodziewać mocnego naciągania (bo co za długo-w przypadku większości seriali - to niezdrowo), ale problemy emocjonalne głównych bohaterów Magdy i Piotra coraz bardziej skłaniają do wniosków, że niektórzy z braku innych zajęć po prostu sami komplikują sobie życie.
Przecież i tak wszyscy wiemy, że na końcu wszyscy będą razem, szczęśliwi aż do granic możliwości. Ten serial już niczym nie zaskakuje.
Moim zdaniem najlepsza była 1 seria, 2 niezła, a następne bardzo średnie.

Nie rozumiem z tego względu tych, którzy marzą o kolejnej serii bo to już chyba będzie całkowita porażka.
Ale każdy ma swój gust i trzeba to uszanować. Pozdrawiam :)