Ogladałem NIEDAWNO to znaczy dzis "Truman show" i musze powiedziec ze film jest swietny ale te reklamy na Polsacie (i nie tylko) sa dołujące!!! Jak Reklama moze trwac przeszło 6 minut!!!Zaprzeproszeniem szlak człowieka trafia bo się przełącza po innych kanałach gubiąc wątek!!!Jedyny plus ze mozna fajke wypalic albo sie no .....wiecie o co mi chodzi....COŚ STRASZNEGO!!!!!! kTO LUBI BLOCZKI REKLAMOWE TO JEST WG MNIE DZIWNY!!!!!!!!SA POTRZEBNE ALE BEZ PRZESADY!!!ALE SIE WKURZYŁEM!!!POZDRO DLA WSZYSTKICH NIELUBIACYCH BLOCZKOW REKLAMOWYCH!!!!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
repek

nie jesteś sam..... reklamy denerwują mnie szczególnie wieczorem, kiedy są dobre filmy, zawsze muszą przerwać w najlepszym momencie !! A już nie powiem w TVN tam to wogóle te reklamy są strasznie długaśne. Lepiej zniose któryśtamtysięczny odcinek Mody na sukces (brrrr) niż to coś, dla mnie mogłyby nieistnieć, świat stałby się o wiele milszy

free_your_mind15

Nie no, niektore reklamy sa calkiem calkiem, jest tez garstka tych dobrych i smiesznych... chociaz w wiekszosci wypadkow to kicz nad kiczami i pomyslec, ze to dorosli 'inteligentni' ludzie cos takiego wymyslaja...

Kiedys byl fajny program, w ktorym przedstawiane byly najsmieszniejsze reklamy z calego swiata... takie reklamy moglabym z cala pewnoscia ogladac - mozna sie niezle posmiac, czas szybciej leci i nie trzeba wtedy by bylo skakac z kanalu na kanal, ale tylko wtedy jakby byly puszczane przed i po filmie i ew. w trakcie, ale nie wtedy gdy jest srodek akcji! Czlowiek nie moze sie wtedy nawet wczuc dobrze w film, bo co chwile mu przerywaja ....

free_your_mind15

A jesli chodzi o Mode na sukces, to... chyba juz wole reklamy... (nie wierze ze to napisalam).

repek

To dlatego genialny był gość co wynalazł wideo... też musiały go wkurzać reklamy :)

dreammy

Dreammy masz racje.....to stwierdzenie jest the best hehehe!!!! Ale ton co wynalzł dvd - nie dość że wkurzały go reklamy to jeszcze to że mu taśmę w video cieło!!!!
PS: I jeszcze raz precz z reklamami!!!!

repek

Zgadzam sie, mnie tez to denerwuje, stanowczo przesadzaja.. i jeszcze jakby byly jakies fajne reklamy, a tu... szkoda gadac... co prawda jest pare fajnych, ale niekotre sa beznadziejne (i pomyslec ze cos takiego puszczaja w tv).

Moim zdaniem powinni albo puszczac tylko jeden spot reklamowy, niech bedzie juz te 6 minut - w srodku filmu, tak zeby wlasnie mozna bylo sobie pojsc do lazienki, zapalic, albo cos przyniesc do jedzenia z kuchni ;] albo dluzsze, ale miedzy filmami, a nie w ich trakcie ....
Najbardziej mnie denerwuje jak jest juz jakas akcja, czlowiek juz sie wczul, a tu kurcze w najwazniejszym momencie... reklama! I od razu nastroj pryska!

Kiedys myslalam, ze wiecej reklam oznacza lepsze filmy i w ogole wiecej dobrych filmow... i pomyslec ze kiedys bylam taka naiwna...

lady_vicky

Jestem za... Te reklamy są straszne.. Dzisiaj oglądałam film i "w przerwie" naliczyłam 21 reklam na 15 różnych tematów... jak dla mnie to jest chore... reklama trwa dłyżej niż napisy koncowe porządnych filmów. Niew iem po co to komu... rozumiem pięć reklam, potem co bedzie w TV dzisiaj, jutro i koniec. A nie że ja z filmu bardziej pamiętam reklamy niż sam film... :(

No cóz... nic na to niestety nie poradzimy
Pozdrawiam

repek

Zgadzam się z vicky co do reklam między filmami i w trakcie, to dałoby się przeżyć, zresztą robi tak np. Hallmark...

Kiedyś zmierzyłam czas reklam podczas "Titanica" na Polsacie. Trwały łącznie ok. 25 minut!!! To prawie pół godziny "wyścigu produktów", to jest przecież chore, poza tym wydłuża i tak już 3godzinny film!

Pocieszająca wiadomość: Polsat płacił ostatnio karę za zbyt dużą ilość reklam :) Tylko czy to co zmieni... chyba jednak wpływy z keczupów są większe niż kary za nadmiar keczupów podczas filmów...

repek

nie mam tv w pokoju oczywiscie kiedy oglądam jakiś film i naprawdę mnie wciagnie, pomijając to że chce mnie szlag jasny trafić jak rozpocznie się bloczek reklamowy i widzę 7 razy tę samą reklamę, to muszę przerwać w trakcie filmu bo mój szanowny braciszek chce spać.... poza tym bardzo często po drugim bloczku reklamowym podczas filmu rezygnuję bo mam ochotę rozwalić telewizor:/ przez ostatnie 4 miesiace nie obejrzałam zadnego filmu do końca<brat, reklamy zaśnięcie i obudzenie się nad ranem...> gdyby nie reklamy, zanim przyszedłby mój brat z zamiarem spania obejrzałabym jeden film i zaczynała drugi, ale nie....

repek

To się przerzućcie na telewizję n.

Serwal

W ogóle to jakaś porażka z tymi reklamami. W szczególności Polsat. Niedawno słyszałem, że reklamy w TV, wcale nie są takie drogie jakby mogło się wydawać... Czy nie lepiej podnieść ceny, co spowoduje krótszy czas reklam podczas filmów, sprawi, że widzowie będą zadowoleni, Ci, których stać na te reklamy, również byliby zadowoleni, bo płaciliby więcej, ale byłaby też większa oglądalność.
Ostatnio na Polscacie oglądałem "Skarb Narodów"... Krew Zalewa, jeśli co jakieś 40 minut, oglądanie filmu przerywa Ci box reklamowy trwający 20-25!!
Ehh...
Podczas oglądania, powiedziałem do siostry fajne zdanie: ,,KURDE! Polsat, to jedynie telewizja Mango 24/h przebija pod względem reklam.Żal" :)

repek

Ja też nie lubię reklam w telewizji. Rozumien 5, 6 góra 10 minut, ale 20 czy 25 min. to już przesada. W ostatnie św. Bożego Narodziena leciał na polsacie film "Czasem słońce, czasem deszcz" który trwa 210 minut. Telewizja Polsat wydłużyła emisje filmu o 45 minut!!! i trwał 255 min. Zgroza, dlatego jak leci jakiś "Megahit" to wolę przełączyć na "Dwójkę na "Tomasz Lis na żywo" i potem spowrotem przełączyć na polsatowski megahit, gdyżw pierwszej godzinie filmu leci jakiej 20 minut reklam, więc wiele nie opuszczę.

repek

Oczywiście, że nikt ich nie lubi, ale bez reklam stacje byłoby stać jedynie na wykupienie praw do transmisji jedynie "Przygód pana dziurawej skarpety", albo "Kapitana patyka". :P

BRAK_UZYTKOWNIKA_2

Ale właśnie o to chodzi, że wcale nie trzeba wyświetlać aż takich ilości reklam, aby zarobić kupę forsy. Wystarczy podnieść ceny tych reklam. Będzie na nie stać tylko największe firmy, co przczyni się do tego, że masę debilnych reklam zniknie z ekranów naszych telewizorów. Nie spowoduje to wcale mniejszych zysków za emitowane reklamy, bo podwyżka cen sprawi, że po mimo mniejszej ilości, do kasy będzie wpływać tyle samo pieniędzy.

CRANK

..jestem za - takie koncerny jak Pepsi, Reebok czy Bravia stać na puszczenie reklamy w tv no i zawsze, te ich spoty mają jakaś treść i są przyjemne dla oka i ucha :)