Kto dzisiaj oglądał ten widział ten wałek. Ostatni raz oglądałem ten teleturniej. Normalnie chory kraj, same przekręty.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

A jaki wałek miał tam miejsce?

Zajebisty zestaw pytań. Dziewucha doszła do 125 000 bez straty "koła ratunkowego". Pytania w stylu audiotele, można było w ciemno strzelać, bez chwili zastanowienia.
Teraz gra o milion i ma jeszcze dwa koła:)

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

No to muszę obejrzeć :D

Pewnie na Youtube jutro ktoś wrzuci.

Motorcycle_Boy

Nie wiem czy to był jakiś przekręt, ale jedno jest pewne - pytania miała banalnie proste.
Pytanie za 250.000 dostała takie jak niektórzy przy progu 2.000. I taka jest prawda. Ale niech wygra ten milion. Nie ma sensu jej źle życzyć.

Fluorescent

Jasne, nie życzę jej źle, ale to niezbyt w porządku w stosunku do innych graczy. Ewidentne parcie na to, aby ktoś wreszcie wygrał ten program - forma autoreklamy czy coś w tym stylu. Ogólnie brzydzę sie takimi sztuczkami.

Motorcycle_Boy

Ogólnie to też mi się to bardzo nie podobało.

Fluorescent

Nie śledziłem programu i zabawy tej pani od początku, ale pytanie za 0.5 mln, było na poziomie tych co są do 1000. ;|

Fluorescent

no co wy, mówicie o polskich Milionerach?! I to jak akurat nie oglądałam bo mi tvn zniknął? :|

Seniorita_Paulita

Z tego co słyszałem nie udalo sie jej. Dostala jakies pytanie z mitologii i zrezygnowala. Ale racja jakis walek byl w tym. Moim zdaniem to po prostu skok na kase. Teraz beda dostawac miliony sms-ow ze zgloszeniami po obejrzeniu takiego odcinka. No sorry ale pytanie za 125 000 i pytaja sie o to ktory bohater komiksowy to Bruce Wayne?? Zenada....pytanie za chyba 20 000 w stylu co laczy zebra ??(mostek:) To z kaka dla kobiety bylo trudne, ale starczy tel do przyjaciela + google i gotowe.

GOLONEK

a wczoraj , babka miała pytanie o pół miliona na temat anagramu... śmiechu warte ..

Motorcycle_Boy

E tam, wymądrzacie się, bo siedzicie w domach i se sprawdzacie w necie odpowiedzi, a prawda jest taka, że byście wymiękli siedząc na fotelu przy panu Hubercie i czując na sobie wzrok milionów telewidzów z całego świata. Te pytania wcale nie były takie łatwe i powie wam to każdy znawca encyklopedii i krzyżówek. sorry, wiem że prawda w oczy kola...

GodFella

Do pytania o tego brazylijskiego piłkarza wiedziałem wszystko, chociaż zwykle wymiękam gdzieś w okolicach 5 pytania (czasem nawet przy pierwszym lub drugim). Wiec nie mów, że pytania były trudne, bo sam w to nie wierzysz.
Druga sprawa, że gówno mnie obchodzi co kto czuje będąc oglądanym przez miliony telewidzów. Pytania maja być takie same dla wszystkich i basta.

Milionerów już więcej nie obejrzę. Pozostaje mi Familiada w soboty:)

Motorcycle_Boy

A tak na marginesie. Jak widzę nieraz swoje wcześniejsze grafomańskie wypociny to mam ciarki. Chodzi oczywiscie pierwszy post w temacie:)
Po prostu spieszę sie czasem i nie czytam tego co napisałem :)

Motorcycle_Boy

Ja pieprze tez sie wkurzylem. Goscie w "Jeden z dziesieciu" odpowiadaja na 20 trudnych pytan aby wygrac 3 tys. zl a ta dziewucha musiala odpowiedziec czy Bruce Wayne to Superman czy Batman i czy drzewce maja liczbe pojedyncza- no po prostu glupota- chyba ja podstawili bo nikt jeszcze miliona nie wygral. Wygrala 125 tys, Hurban sie jej pyta czy kwota jej imponuje a ona mowi "powiedzmy" no ja pieprze; studentka. Dla mnie to wszystko jakims kabaretem smierdzialo. Mam nadzieje ze legnie na tym milionie bo nie zasluzyla.

Motorcycle_Boy

"Pytania maja być takie same dla wszystkich i basta."
Ale jeśli będą takie same dla wszystkich to czy nie zginie sens programu? Czy wciąż będziemy odczuwać satysfakcję i czerpać przyjemność z oglądania? Czy też może w pewnym momencie, gdy usłyszymy po raz któryś to samo pytanie, uznamy, że coś tutaj nie gra i weźmiemy się za sudoku?

Powiem krótko: ja wymiękłem już na czwartym pytaniu i jak zadzwoniłem do ciotki to ona też nie wiedziała... Muszę przyznać, że jesteście bystrzaki.

GodFella

Te pytania byly smieszne- nawet dla mojego brata gimnazjalisty....

Dr_Grape

Też czasem się zastanawiam, czy pewne osoby w teleturniejach nie są podstawiane. W końcu pół miliona złotych piechotą nie chodzi, a nie samymi reklamami żyje telewizja ...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
GodFella

Kolejna prowokacja Good Fella, dziwne ze chce sie wam z nim dyskutowac

Happily_ever_after

Mam nadzieję, ze to prowokacja :)

Motorcycle_Boy

http://milionerzy.plejada.pl/1,1122,1,0,czy_bedzie_pierwszy_milion,wideo.html
uatawione to bylo moim zdaniem , tylko pytania za pól mln niewiedzialem poproatu były na poziomie gimnazjum i tyle . Za mln brzmiało tak bo program jest krecony z wyprzedzeniem : Która z bogiń ma taką samą broń jak Artemida:
A: Selene
B: Diana
C: Juwenta
D: Ops
Na moje Diana bo to rzymaska Artemida. Podobno i tak zrezygnowała i wzieła 500 tys.

luck1986

Ja tam widziałem dopiero pytanie za 0,5mln, bo oglądałem kryterium asów (widzę, że kolega powyżej, też interesuje się żużlem) i jak dla mnie było ono bardzo proste. Drzewce-drzewiec. (chciałem przycynić) Ja jej życzę jak najlepiej i mam nadzieję, że uda jej się wygrać. Fajnie grała taka starsza pani, która poprzednio wygrała 250 tys. Szkoda, że nie wiedziała co to są anagramy (trzeba rozwiązywać krzyżówki w "Angorze").

P.S. Po przeczytaniu mojej wypowiedzi zauważyłem, że upodabniam się do prezydenta. Mimo wszystko mam nadzieję, że zrozumiecie jej sens.

BRAK_UZYTKOWNIKA_2

no ja nawet byłem na Kryterium Asów ( nawet ciekawe zawody) a milionerów dopiero w necie oglądałem. Ale odnośnie milionerów których często oglądam ale nigdy nie widziałęm tak banalnych pytań. Pytanie za 125 tys kim był Bruce Wayne , czy batmanem, supermenem, spidermenem czy chyba ( bo nie pamiętam już) Kapitanem Planetą mnie rozwaliło. Zreszta dziwnie spokojnie się ta dziewczyna zachowywała.

luck1986

luck1986 co Ty chrzanisz, pytanie było ździebko inne.. no ale w sumie nie ważne. Moim skromnym zdaniem bankowo ustawione, w innych pytaniach szła jak burza, jak znała Batmana z bajek, to nie wierze, że nie skojarzyła Artemidy z Legolasem.. żalosna próba przyciągnięca widowni..

Happily_ever_after

Od razu prowokacja... Nie każdy tak roztrzaskuje pytania w Milionerach jak Wy, więc po prostu jestem pełen podziwu. Łał!

GodFella

Jakbyscie czytali wszystko a nie tylko koncowke to byscie wiedzieli ze raczej olano jego wypowiedz :P (GoodFella)

A pytania były tendencyjne, momentami myslalem ze im sie zepsuł komputer i wyskakują same pytania za 500 PLN

Pytanie za milion nie było moze trudne ale ja bym nie gral dalej nie ryzykowal.

GOLONEK

Pytanie za milion tez było proste, zawłaszcza, że po odrzuceniu dwóch odpowiedzi został tylko Legolas (łuk) i Zorro (szpada). Logiczne, ze starożytna Artemida nie mogła być szermierzem.
No ale nic, być może sam bym spanikował:)

Motorcycle_Boy

Przecie to było banalne. Kluczem było wiedza nt. tego kim był Legolas, ona tę wiedzę posiadała. Nawet idiota wie, że w tamtych czasach nie było czegoś takiego jak szpada. Z resztą nawet włócznia była dużo bardziej popularna od choćby miecza...

Pytanie było bardzo proste. Lecz idiotyzm tej dziewczyny niepojęty. Jeszcze później jak się tłumaczyła... Że bardziej jej się podoba czek na pół mln...
Żenada.

era

Ja myślę, że ona znała odpowiedź na to pytanie od początku. Mitologię musiała przerabiać dosyć niedawno - zresztą coś tam świtało jej, że Artemida jest od polowań (nawet jeżeliby istniały wówczas szpady, to nie wiem kto ich używałby czatując na jelonki). Legolasa też na pewno znała - toż to postać już tak zadomowiona w kulturze masowej (po filmie), że nieznajomość jej równa się z życiem gdzieś w pustelni. Przez 15 czy 20 minut sztucznie przedłużała grę (wykorzystała jeszcze koła ratunkowe, które wszystko wyjaśniały). Cały ten spektakl zrobiony został aby zwiększyć widownię. Ona była tylko pionkiem, któremu kazano takie coś zrobić. Jeżeli nie znała odpowiedzi na to pytania, to w moim przekonaniu nie zasługiwała na to pół miliona.

swirOFF

No i spełniła swoje zadanie, przez ostatni tydzień o milionerach mówił każdy.

Motorcycle_Boy

Aż przypomniał mi się "Quiz show". Jedyna różnica między tamtą sytuacją a tą była taka, że w tamtym filmie facet odpowiadał prawidłowo na w miarę trudne pytania (na pewno wykraczające poza wiedzę podstawówkową), a wyłożył się na prostym.
Ta dziewucha miała pytania na bardzo prostym poziomie.

Gladka

Pytanie za milion niby proste (jak poprzednie w drodze do niego), ale jeśli mieć pewność, że to nie było ustawione, to można to sobie tłumaczyć na kilka sposobów.

Po pierwsze - stres. Mieć świadomość, że ogląda cię prawie cała Polska i czeka tylko, co zrobisz. Czasem od tego można zapomnieć nawet jak się nazywa, a co dopiero przypomnieć sobie, jakiego oręża używał Zorro, Legolas, czy inny Don Kichot.

Po drugie - ryzyko. Myślę, że jakby miała babka pytanie za 40.000, to byłaby gotowa spróbować, mimo że nie ma pewności. Ale 500.000 zł to już jest trochę kasy i głupio byłoby ją stracić. Można też powiedzieć, że przecież miała dwa koła ratunkowe i bała się, że ktoś wciśnie przycisk, chociaż nie będzie znał odpowiedzi. No, ale na tyle ludzi ile tam siedziało na widowni, to pewnie większość znała odpowiedź na pytanie.

Marlej

Dzisiaj facet za pół miliona dostał naprawdę trudne pytanie - takie, jakie powinno być zadawane na takim poziomie trudności.

W którym z tych krajów językiem urzędowym nie jest angielski?
A. W Kanadzie
B. W USA
C. W RPA
D. W Irlandii

Facet zaryzykował i zaznaczył C. Wrócił do domu z 40 tys. Prawidłową odpowiedzią było B - w USA, gdyż w tym zacnym kraju na poziomie federalnym nie ma języka urzędowego, angielski jest urzędowym w dwudziestu paru stanach.

Albo teraz - pytanie za 10 tys.

Czego nie ma kuguar?
A. szlar
B. wibryss
C. kłów
D. pazurów

Jako dzieciak interesowałam się zoologią, więc wiem, że kuguar to puma, ale co to są szlary i wibryssy nie mam pojęcia o_O

Gladka

Wibryssy(wibrysy? znam ze słuchu) to długie wąsy.
Szlary, wokól oczu sowy. Takie obwódki. :P

BRAK_UZYTKOWNIKA_2

Za anatomią nigdy nie przepadałam... :>

Gladka

co łączy żebra po stronie brzusznej?
a] kładka
b]mostek
c]pomost
d]molo

czy to jest qwa pytanie na miarę 5000 tys.? I don't think so. Jak najbardziej zgadzam się z powyższym wypowiedźiami - to było ukartowane. [albo ma wujka w tvn ;p]

veritaserum

Ps. Hubert robi się już nudny z tym swoim "budowaniem napięcia" poprzez wpuszczanie zawodników w maliny
- "to nie była dobra odpowiedź...
-??
-to była BARDZO DOBRA odpowiedź"

<ściana>

veritaserum

Hahahaha jak Hubert wali takie hasla to ja naprawde dziekuje za budowanie takiego napiecia... Gdybym siedzial tam przed nim i slyszal takie hasla i tak bezczelne walenie mnie w huja to moglbym mu przypadkiem wyplacic kopa pod konsola... A co do programu to chyba macie racje, ze bylo ukartowane. Chociaz dla jednych pytania sa tendencyjne, dla innych niezrozumiale. Kiedys pytanie za milion rowniez dotyczylo filmu a mianowicie o kraine, w ktorym zyl Conan. Pamietam rowniez swojego czasu, ze za 250000 bylo pytanko nt. formy w jakiej przybyl obcy w filmie "Cos"...

A co do podstawionego pionka... Tak sapiecie i narzekacie, ale mam wrazenie ze na taka wajche polecielibyscie jako pierwsi... Co to niby jej szkodzilo? Bedzie szydzona w rodzinie, albo ktos sie od niej odwroci bo PODEJRZEWA jakis spisek? Prosze was nie rozsmieszajcie mnie, wasza zazdrosc chyba juz centralnie poprzestawiala wam w baniach. Niech sie cieszy i juz, bo zasluzyla sobie lodzianka... ^^

Golan

"Prosze was nie rozsmieszajcie mnie, wasza zazdrosc chyba juz centralnie poprzestawiala wam w baniach."

Widać masz problemy z właściwym postrzeganiem świata. To nie zazdrość, tylko głęboko zakorzenione poczucie sprawiedliwości. Tak mnie starzy wychowali.

Motorcycle_Boy

nie mialo oglądalności,
nie było wielu chętnych,
trzeba machine ruszyć,
no to kilka osób wygra po 250 , 500 tys a interes sie rozkeręci

Leon_B_Fink

jestes pewien?
na 100%?
musze usłyszeć tak.
zastanów sie dobrze.

kur*a ile mozna. nic tylko wyrzucic telewizor przez okno.

gala

Definitywnie?