Jak myślicie który serial można nazwać najlepszym serialem lat 90. Myślę że spokojnie ten tytuł można nadać serialowi Z Archiwum X.
Jestem zdecydowanie zgodny w tej kwestii..... a główny motywy serialu, (czyli SPISKI RZĄDOWE , SYNDYKAT, KOLONIZACJA ZIEMI, UFO) naprawde wymiatają....
pozdrawiam :)))))) X FILEZZZZZ RULEZZZZ
(własnie jestem na etapie oglądania całości, jestem na pocz. 6 sezonu_
Zdecydowanie Z Archiwum X jest najlepszym serialem.Także zacząlem oglądać od początku, ale jestem dopiero w fazie oglądania pierwszego sezonu.
Co tu dużo gadać - X-Files Rulez forever ;]
-ciekawi i nieprzeciętni bohaterowie
-niezwykle ciekawa, zawiła, i wiecznie niewyjasniona do końca fabuła:)
-ogromna różnorodność epizodów (coś o ufo, coś o zjawiskach paranormalnych, czasem z humorem, czasem niezwykle poważnie)
Poprostu miodzio :D
A co do mojej frekwencji to nie licząc prawie całego 9 sezonu, to widziałem wszystkie odcinki, w tym cały 1,2,3,6,7 sezon dwukrotnie;)
Niezaprzeczalnie The X files, ale ja bym jeszcze wymienił Millenium z Lance'em Henriksen...też ma rewelacyjny klimat, a miejcami wyprzedza dalece Archiwum X... ;) But its only my opinion... :D
Millenium jest zrobione przez Cartera, tworce X-Files, dlatego jest momentami podobny klimat, chociaz i tak "Archiwum" jest lepsze :) obejrzalem kilka odcinkow "Millenium", nie powiem, sympatyczny, ale zeby twierdzic, ze dalece lepszy od "Archiwum"? Szczerze, obejrzales pewnie 1 i 2 sezon (albo i nie) X-Files, ktore byly naczesciej powtarzane na TVP1 lub TVP2, dlatego wydajesz taka opinie (but its only your opinion :D ) ... w ktoryms z odcinkow "Millenium" pojawiaja sie agenci FBI ludzaco podobni do Scully i Muldera, to tak na marginesie, jako ciekawostka :D Jest rowniez pare innych zapozyczen i podobienstw.
Pozdrawiam X-Phili (tych prawdziwych) z Polski i ze swiata :D
Mi najbardziej podobały się "24 godziny" z rewelacyjnym Kieferem Sutherlandem i emitowany ostatnio w TVP1 serial "Zagubieni". A co do młodzieżowych produkcji to zdecydowanie "Jezioro Marzeń", którego jeżeli dobrze pamiętam to nie przepuściłem żadnego odcinka. Oczywiście nie można zapomnieć także o rodzimych produkcjach, a tu już bezapelacyjnie rządzi "M jak Miłość". Przy okazji zapraszam na mój blog i typowanie najlepszego filmu historycznego, pozdro!!!
tia... niektorzy potrafia tylko NO COMMENT, ale normalnie podyskutowac i przedstawic swoje zdanie, to juz nie potrafia :) Ale tak na powaznie, co znaczylo NO COMMENT ??
Zgadzam sie z przedmowca, serial "24" jest niesamowity, obejrzalem 1 i 3 sezon, jestem w trakcie 4-tego, drugi moze kiedys :P
pozdrawiam,
Jak dla mnie to najlepszy jest "Sliders",ale tylko 3 pierwsze sezony.Później niepotrzebnie skupiono się na Kromaggach i wymyślano jakieś absurdalne fabuły.
Ale 3 pierwsze sezony to cymes.Świetna fabuła,interesujące pomysły,świetnie wyreżyserowane i zagrane.Poza tym poruszano w nim naprawdę interesujące zagadnienia i problemy,które są i chyba będą zawsze aktualne.Dla mnie "Sliders" to serial ponadczasowy,podobnie jak "Columbo" i "MASH".Dla mnie jest to Wielka Trójka seriali zagranicznych.
Moje ulubione seriale:
Lost
Roswell
Dawson's Creek
Smallville
Stargate
Świat Według Bundych
One Tree Hill
The O.C
Felicity
Ich Pięcioro (Party of five)
W sumie to troche tego było :-) ale wg mnie to bedzie tak:
"Przyjaciele"
"Alf"
"Beverly Hills 90210"
"Świat wg Bundych"
"Z archiwum X"
"Przyjaciele"
"13 posterunek"
"Z Archiwum X"
"Świat wg Buyndych"
"Beverly hills 90210"
"Rodzina zastępcza"
Jak mi sie coś jeszcze przypomni to napisze.
Moje ulubione seriale:
Z Archiwum X
the O.C.
Świat według Bundych
Przyjaciele
Kryminalne zagadki Las Vegas
Gotowe na wszystko
"Przyjaciele"
"13 posterunek"
"Świat wg Kiepskich"
"Z Archiwum X"
"Świat wg Buyndych"
"Beverly hills 90210"
"Rodzina zastępcza"
"Ostry dyżur"
"Ona, on i pizzeria" (czy jakos tak... :)
FRIENDS, FRIENDS, FRIENDS i jeszcze raz FRIENDS...:) I bardzo ubolewam nad tym,że zakończyli produkcję...:(
Kisses
Z całą pewnośćią najlepsze seriale lat '90 to "Millennium" oraz "Z Archiwum X". Na uwagę zasługuje również "Misja w Czasie". Pozdrawiam.
Z Archiwum X - najlepszy serial jaki widziałem. Twin Peaks tez wymiata...
A z najgorszych to Gorączka w Mieście, Żar Tropików...;)
A ja bym postawił na "24 godziny", "Gotowe na wszystko", "Przyjaciół", "Heroes", "4400", "Noah's arc"
Przyjaciele ponad wszystko!! jedyny serial wielosezonowy ktory zachowal swoja widownie przez 10 lat!
"Band Of Brothers" dłuuuuuuuuuuuuuuugo nic a następnie :
"Renegade" / "Friends" / X-Files / Boston Public
"Kompania Braci" to telewizyjne arcydzieło, ale trudno mi to uznać za serial - jeśli już to miniserial.
'Roswell:w kregu tajemnic' nie ma sobie rownych.. a dalej to Z archiwum X, Tajemnice Smalville i Zycie na fali tez jest niezle ale to juz chyba nie lata 90
'The Simpsons'- może to i rysunkowe ale fajne;)
'Z Archiwum X'
'Przyjaciele'
'Lost', 'Prison Break'
'Jezioro Marzeń', 'One Tree Hill'- to z młodzieżowych
Pzdr.