użytkownik usunięty

Oglądał ktoś może dzisiaj Wojewódzkiego z Paradowską? Widzieliście to? To już nawet nie były zagrywki w stylu Żakowskiego to był czysty Juliusz Streicher! No nie wierzę po prostu!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

A co konretnie się tam na tejże wizyji wdarzyło? :)

ulubione

Dziwię się że ktoś tego barana jeszcze ogląda. Wojewódzki w najmniejszym stopniu nie jest zabawny. Jest potwornie ograniczony i przydałaby mu się porada psychiatry.

robert_28

mamy durne spoleczenstwo (i w dodatku biedne, a biedne bo...durne), ktore ma ograniczone potrzeby (naprac sie, popieprzyc, ponarzekac, pokrasc i sie tym chwalic), obejrzy wojewodzkiego, wszystko zrozumie (bo program jest robiony raczej pod 'prosty lud' badz pod 'yntelygentnych' lze-liberalow, ktorzy w zyciu nie slyszeli o h.h hoppe badz m.friedmanie...), ponabija sie z 'faszystowskich' Kaczynskich (nie rozumiejac pojecia faszyzm), popluje na Polske (bo to teraz modne) itp itd. i potem moze powiedziec tak ja jestem inteligentny bo ogladam wojewodzkiego i glosowalem na PO.
coz Polska od 18 wieku jest pariasem Europy i na dlugo nim pozostanie.

użytkownik usunięty
Jack_Warner

Zarzucasz komuś, że niby pluje na Polskę, a sam to robisz.

czytaj ze zrozumieniem i zastanow sie dlaczego jestesmy pariasami

Jack_Warner

Pachnie mi tu Onetem....

Jack_Warner

Bo tak naprawdę nie mamy elity intelektualnej.

użytkownik usunięty

nie mamy, zostala 'wyczyszczona' przez stalina (chyba, ze za takowych mozna uwazac tzw. docentow marcowych), jednak wiekszym problemem jest brak tzw. klasy sredniej, ktora potrafi myslec samodzielnie

użytkownik usunięty
Jack_Warner

Całe szczęście, że mamy Jacka Warnera - on wskaże słuszną drogę i poprowadzi nas, ciemnych i maluczkich..

Oczywiście, bo w tym kraju pozostali prawie wyłącznie ciemni i maluczcy.Całą resztę, wszak wyciął w pień towarzysz Józef i jemu podobni.
Jack Warner jest kwiatem, który wykiełkował na tym wielkim oborniku.

przemo663

no to kto jest ta elita w takim razie??????????????????

A jo dalij niy wiym, co sie w tym programie wydarzyło... A fakt, że moje łoba dziadki były w Wehrmachcie oznaczo, że wszysko co pisza na Filmweb to tyż nazstowsko propaganda?

So many things for me to wonder... - jak śpiewoł Adam Sandler w WARIACKICH ŚWIĘTACH...

:)

użytkownik usunięty
ulubione

przeczytaj na blogu u założyciela wątku.

A ten Wojewódzki, to czy ja wiem, on chyba nie jest normalny. Zdecydowanie nie jest. Ja czasem jak przypadkiem włączę jego program, to patrzę na niego jak na małpę w zoo. Kiedyś jak byłam z dzieckiem przy klatce z małpami to było napisane, żeby nie podchodzić blisko, bo one mogą rzucać w ludzi własnymi odchodami. Więc poszliśmy sobie popatrzeć na hipopotamy.

Dzięki za podpowiedź!

:)

użytkownik usunięty
ulubione

Hmmm. Oglądałem i choć znane mi są techniki totalitarnej propagandy, to jednak jakoś jej z tym programem nie skojarzyłem. Wojewódzki, pieprzy co mu przyjdzie do głowy, ale nie sądzę, żeby jego program mógł być realnie opiniotwórczy.

kurcze...Wojewódzki to kretyn...Majewski też jest świrnięty ale czasami jeszcze śmieszy...

sikwomen

Wojewódzki jest przy tym niezwykle wulgarny. To taki błazen dla ćwierćinteligentnego odbiorcy, którego bawi już machanie paluszkiem.

robert_28

Zresztą kiedyś Wojewódzki mówił że jego rolą jest obsmiewać polityków. I że robi to obiektywnie. Nie pamietam jednak żeby wziął na warsztat polityczne karykatury pokroju Michnika, Olejniczaka, najbardziej leniwego premiera po 89 roku Tuska, czy innego prominentnego polityka nie związanego z prawicą. Obrywało się z reguły Kaczyńskim. A Wojewódzki robi to w niesmaczny i propagandowy sposób. Może przesadził z paleniem trawska, jak Tusk.

robert_28

No właśnie. Podobnie było z polską flagą w psiej kupie. Ciekawe, czy w ramach "wolności wypowiedzi" Wojewódzki miałby na tyle jaj, żeby zrobić coś takiego z flagą Izraela, arabskim Półksiężycem czy chodźby gwieździstym sztandarem UE. Mogę się założyć o zjedzenie takiej kupy, że zabrakłoby mu "cojones".

Panoptikon

ale ma arcy wysoka ogladalnosc? o czym to swiadczy? to samo robi szklo kontaktowe - ani razu nieudolne (z manierami 'bab ze wsi') kopacz czy hall nie 'wystąpiły' w programie. nie wspominajac juz o 'drogim Bronislawie' badz 'niekwestionowanym autorytecie moralnym" Bartoszewskim.

Jack_Warner

Nie wiem, czy ktoś z was oglądał wywiad z Wojewódzkim na tvn style?!
Nie można określać ludzi, po tym jak zachowują się w mediach. Wojewódzki bardzo umiejętnie stworzył sobie kaftan błazna, którego w mediach nie ściąga. Widzimy go tylko z jednej strony medalu..
Z resztą, sam powiedział, że nie zależy mu na szacunku ludzi, w kraju gdzie ponad 10 mln osób głosowało na człowieka, który ma problemy ze sobą - L. Kaczyńskiego, gdzie ktoś taki jak Andrzej Lepper otrzymał w głosowaniu na prezydenta ponad 2 mln głosów... Nie ma się czemu dziwić..

użytkownik usunięty
era

Wiesz, ja mam to w tyle, że Wojewódzkiemu nie zależy na szacunku ludzi, w kraju gdzie itd....itp.... Bardziej obchodzi mnie to, że Wojewódzki nie szanuje innych, w tym mnie.
A poza tym szkoda gadać. Ja mu nie wierzę, bo to też zapewne tylko jedna z jego póz, jedna z wielu twarzy. Tak jak ktoś niżej powiedział, ku..wa medialna z niego i tyle.

era

Oglądałem ten wywiad i zgadzam się, że to takie właśnie wypowiedzi i wystąpienia dają prawdziwszy obraz człowieka niż tv show.

Wojewódzki robi program dla masy, ale się przy tym nie ogranicza i jest jakby nie patrzeć oryginalny. Sama formuła programu, co by o niej nie mówić, skłania jednak ludzi (najczęściej gwiazdy mediów) do otwarcia. To u Wojewódzkiego najczęściej poznajemy ich 'prawdziwsze' oblicze.

Trzeba przy tym zauważyć, że takie osoby jak Wojewódzki mają w zasadzie znikomy wpływ na kształtowanie ramówki czy charakteru telewizji.

Osobiście go szanuje. Śmieszy mnie większość jego żartów, imponuje zdolność dostrzegania absurdów życia codziennego, razi czasem brak smaku i mimowolne wyjawianie swych kompleksów. Oglądam teraz rzadko ze względu na porę, ale jeszcze rok temu był jednym z nielicznych powodów dla których przerywałem całotygodniową bezczynność mojego odbiornika.

I na koniec. Życzę wszystkim tyle dystansu ile W ma do siebie i innych.

Tajler

Jakoś nie widzę tego "dążenia do prawdy" ale raczej chęć strywializowania wszystkiego i wszystkich.

hauser

Nigdzie nie pisałem o "dążeniu do prawdy" a tylko o prawdziwszym obliczu gwiazd.

Co do trywializowania wszystkiego to czasem to jedyny sposób buntu czy też wyrażenia własnego zdania w branży, która dobija się na siłę do dna.
Jak zareagować na natłok sztucznych wylansowanych gwiazd bez talentu, tańczących niezdarnie za pieniądze na lodzie. Poza tym sztuczność wszelkich relacji interpersonalnych w mediach gdzie nie podaje się przyczyny odejścia dziennikarza, gdzie można zrobić z kimś przykładny wywiad o niczym uśmiechając się mile, a dwa dni później 'zjechać' go gdzieś na wizji. Sam mam dość tego co serwuje nam telewizja (zarówno komercyjna jak i publiczna). Wojewódzki upust daje temu przez ironie, trywializowanie, czasem błazenadę. Wszystko po to (moim zdaniem) by nie dać się wciągnąć i podporządkować. Żeby robić cyrkowych sztuczek, które oceniała będzie swym fachowym okiem Maryla Rodowicz.

Dzisiejszy polski tzw. showbiznes to odcinające kupony od marnej sławy gwiazdy i lansujące się młode pokolenia beztalencia. Wojewódzki wchodząc ze swoim programem tchnął w to troche świeżości i udaje mu się to dalej. Ale to oczywiście tylko moja opinia.

Panoptikon

Bo facet nie ma jaj. Wie że za obrażanie naszej flagi nikt wobec niego konsekwencji nie wyciągnie.

robert_28

Jeśli sobie dobrze przypominam to w tym programie Wojewódzki nie chciał włożyć flagi w psie odchody.Zrobił to Marek Raczkowski.
Poza tym nie róbmy z siebie na siłę takiego ułomnego karła Europy.Na całym świecie są tego typu programy jak ten Wojewódzkiego, ba istnieje cała masa bardziej głupkowatych talk-show, prowadzonych przez silikonowe laleczki.I nawet do takich programów przychodzą politycy i próbują tam sprzedać samych siebie.Ja nie jestem fanem Kuby W., ale z drugiej strony nie przeszkadza mi jego show.On doskonale panuje nad swoim wizerunkiem, zna światek mediów na wylot.Jest po prostu częścią show-biznesu, będzie istniał tak długo jak będzie miał wysoką oglądalność, a co za tym idzie póki ktoś będzie kupował reklamy przy jego programie.Zresztą on sam o tym często mówi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Motorcycle_Boy

Wiesz jeśli patrzysz na to, aż tak radykalnie to ok, można też tak powiedzieć.Tyle, że w zasadzie można by to zarzucić większości ludzi z show-biznesu.

P.S -Nie taka tania, patrząc na jego zarobki ;)

przemo663

Przyznam się, że ja tego programu nie oglądam, zdarzyło mi się pare razy w zamierzchłej przeszłości i chyba raz już na TVN-ie. Obecnie nigdzie na tego Wojewódzkiego nie natrafiam - ani w gazetach, ani w telewizji. Ani mnie ta postać nie ziębi, ani też nie grzeje. Chyba za dużo oglądacie telewizji i dlatego was on tak irytuje. Gość jakich w mediach wielu, nikt mnie nie zmusza, to też nie oglądam - i wam również to doradzam. Jak się czegoś nie lubi, to po co się to ogląda?

użytkownik usunięty
Albertino

'ale ma arcy wysoka ogladalnosc? o czym to swiadczy? to samo robi szklo kontaktowe - ani razu nieudolne (z manierami 'bab ze wsi') kopacz czy hall nie 'wystąpiły' w programie. nie wspominajac juz o 'drogim Bronislawie' badz 'niekwestionowanym autorytecie moralnym" Bartoszewskim.'

tzn. to jest też jakaś nazistowska propaganda?
TVN to stacja prywatna, może puszczać co chce, utrzymuje się z reklam. Każdy zdrowo myślący człowiek wie, ze jakakolwiek część tzw mediów z obiektywizmem nie ma nic wspólnego. Ty natomiast, wydaje się, czujesz, że odkryłeś jakąś Amerykę, przejrzałeś jakąś grę,czy odkryłeś jakiś spisek, choc w twoich spostrzeżeniach nie zauważam nic ,że tak napiszę twórczego. Czy w tytule programu Wojewódzkiego są przymiotniki: ambitny i obiektywny? Nie. Czy podtytułem "Szkła kontaktowego" jest "Obiektywne, wolne od politycznych uprzedzeń". Nie, bo takie nie jest. I każdy inteligentny, średniorozgarnięty człowiek to wie, nie potrzebuje do tego twoich krzykliwych pieniactw. Trochę wyluzuj.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Motorcycle_Boy

Zależy jak postrzegasz obiektywizm dziennikarski.Jeśli jest to dla ciebie wyzbycie się poglądów politycznych to są to marzenia ściętej głowy.Poza tym pamiętaj, że Wojewódzki nie jest dziennikarzem politycznym.

ja nie odkrylem natomiast ty wydaje sie, ze tak. powiedz to wielbicielom owych programikow, a zobaczysz jaka bedzie odpowiedz (uwazaj zeby ciebie nie zlinczowali).
ja postawilem tylko teze dotyczaca polskiego spoleczenstwa (dla ktorego ksiazki kod da vinci, krzyzacy badz ogniem i mieczem sa ksiazkami historycznymi, a programy tvn jedyna wyrocznia).
zerknij sobie na rankingi popularnosci programow rozrywkowych - debilizmy w stylu szklo i wojewodzki przewazaja.
a co do pieniactw to pieniactwem ty sie wykazujesz jak narazie bo ja stwierdzilem tylko fakty z ktorymi sie zgodziles. i nie naduzywaj slowa KAZDY - mow za siebie.

Jack_Warner

Wojewódzki i "szkło kontaktowe" to dwie, dosc różne formy ekspresji. Nie stawiałbym ich na jednym poziomie.
Zaś teza, że dla "polskiego społeczeństwa" "Kod da Vinci" jest "książką histioryczną" wydaje się wprost nadużyciem.

hauser

Wojewódzki i "szkło kontaktowe" to dwie, dosc różne formy ekspresji. - tak, ale cel ten sam ponabijac sie z 'wstretnych kaczorow'

"Kod da Vinci" jest "książką histioryczną" wydaje się wprost nadużyciem - bys sie zdziwil!

Jack_Warner

Ale jak u Wojewódzkiego albo w Szkle Kontaktowym żartowano z rządów SLD jakoś nikomu to wcześniej nie przeszkadzało.

użytkownik usunięty
przemo663

'a co do pieniactw to pieniactwem ty sie wykazujesz jak narazie bo ja stwierdzilem tylko fakty z ktorymi sie zgodziles. i nie naduzywaj slowa KAZDY - mow za siebie.'

z twoim pierwszym postem wogóle się nie mogę zgodzić, bo:
a. nie oglądam od bardzo dawna programów Wojewódzkiego, więc nie mogę praktycznie nic o nim powiedzieć poza faktem, że to chyba talk-show i że z założenia coś takiego musi budzić kontrowersje (tak jak w Ameryce np.Springer czy jak mu tam, można stracić szacunek do Amerykanów)
b. nie uważam Polaków za biednych i ogłupiałych
c. nie uważam Polaków za pariasów Europy
d. nie uważam, żeby w Polsce pogorszyło się od 89 roku, przed ludzie tez wyjeżdzali zagranicę, tylko nie towarzyszyła temu jakaś taka swoista akcja propagandowa
e. nie znam praktycznie ludzi, którzy chcą tylko 'naprac sie, popieprzyc, ponarzekac, pokrasc i sie tym chwalic', nie wiem skąd te uogólnienia,uwaza, ze powinnienes lepiej dobierac sobie znajomych,w Polsce jest wielu wartościowych ludzi;
f.nie sądzę, ze wyborcy PO kierowali się w głosowaniu 'liberalizmem' tej partii, bo w większosci nie dlatego na nią głosowali, glosowali przeciwko Jarkowi Kaczyńskiemu, który rozmyslał nad likwidacją giełdy papierów wartościowych
g. nie wydaje mi się, aby przeciętnemu wyborcy potrzebne były do życia poglady na gospodarkę i nie tylko, Miltona Friedmana, tak się składa, że Polacy nie są raczej minarchistami
h.w jednym z nastepnych postów najeżdzasz ni z gruchy ni z pietruchy na Komorwskiego, Bartoszewskiego i chyba Hall, tylko jaki ma to związek z tematem, podobnie jak Szkło Kontaktowe?, to jest własnie wg mnie twoje pieniactwo
i.nie rozumiem twojego żalu do TVN,tym bardziej, że jak mniemam uwazasz się za liberała, to stacja prywatna, utrzymuje się z reklam, i może sobie robić ramówkę jaką tylko chce, nie ma do spełnienia żadnej misji, ludzie ją oglądaja -ich wybór, przy czym większość programów rozrywkowych,tok szołów itp. jest wzorowana na programach z państw zachopdnich, gdzie Milton Firedman miał więcej do powiedzenia niż w Polsce , chodzi mi głównie USA, Wlk.Brytania, Holandia.

To, że z tobą się zagdzam to tylko twoja opinia, w mojej interpretacji wyraziłem zdziwinie, że jesteś oburzony jak skrajnie nieobiektywny jest np. Kuba Wojewódzki. Moim zdaniem nie powodów do oburzenia. A do oglądania TVN czy TVN24 nikt nikogo nie zmusza.

użytkownik usunięty

'No kurwa, stary, dziennikarze jednak powinni byc obiektywni. Zobacz jak to wygląda ( a raczej wyglądało) w USA. A taki Lis to kurwa na zamowienie - jak sypniesz sianem to bedzie reklamował.'

W mojej opinii MB nie ma czegoś takiego jak obiektywne dziennikarstwo, a przynajmniej nie uswiadczysz go w Polsce. Kazdy dziennikarz ma poglądy polityczne, wielu wchodzi w konszachty z politykami, niewielu jest silących się na jakis obiektywizm. I nie dotyczy to w moim odczuciu jedynie polityki. Tyle co wiem, to styl dziennikarski TVN24 czy ostatnio TVPInfo to własnie takie kalki stacji amerykańskich: dużo nieistotnych newsów, zajmowanie się bzdetami i robienie z nich czegoś ważnego, tak to w moich oczach wygląda.Może mam jakiś skrzywiony punkt widzenia...

http://pl.youtube.com/watch?v=aXXbvYblZqk
Taki komentarz do tej dyskusji ;)

użytkownik usunięty
przemo663

Jest taka prosta zasada: jak nie masz nic do powiedzenia to nic nie mów.

a. zle zrozumiales - u mnie to nie budzi oburzenia tylko obrzydzenie, napisalem dlaczego
b+c. w Polsce sa najnizsze zarobki w EU (oprocz Bulgarii i Rumunii), pomimo, ze srednia placa oscyluje w granicach 3000 zl to malo kto tyle zarabia (brak klasy sredniej o czym wspominalem), napisalem Polska pariasem Europy z paru powodow (porownaj sobie min. stan drog, infrastrukture sportowo - hotelowa, transportowa, baze turystyczna, strefy ekonomiczne, ktore przyciagaja turystow i inwestorow, np. z Czechami, Slowacja badz Estonia). Polska nawet nie ma portu z prawdziwego zdarzenia(choc jest lacznikiem miedzy Skandynawia a reszta Europy) oraz wschodem i zachodem. nie wspominajac juz o braku lotnisk jakie z tego sa korzysci? zadne...
d. przed 89 r. bylo pare koncesji, teraz jest ich grubo ponad 200, 70 % twoich dochodow 'konsumuje' panstwo, sluzba zdrowia, szkolnictwo sa na zenujaco niskim poziomie, za emerytury jest pobierany...podatek, dziekuje za taka WOLNOSC!!!!oczywiscie jest lepiej niz po 89 ale patrz b+c
e. mala uwaga: napisalem WIEKSZOSC(nie wszyscy) przejdz sobie kolo szkoly sredniej badz gimnazjalnej, pojedz w bieszczady, mazury badz nad morze baltyckie a sam sie przekonasz, j.kaczynski zastanawial sie nad likwidacja gieldy - kaczka dziennikarska, poza tym gieldy sie nie da zlikwidowac, i w mojej opinii (i nie tylko) PIS byl duzo bardziej liberalny od PO,
tu masz ciekawa dyskusje na ten temat (prowadzona przez zwolennikow UPR):
http://www.mikke.fora.pl/ideologia-swiatopoglad-tematy-spoleczne-ekonomiczne-i-u strojowe,12/pis-bardziej-liberalny-od-po,3440.html

g. nie sa potrzebne bo to jest liberalizm klasyczny (ciezko jego zalozenia w 100% zrealizowac), ale donald tusk i jego klika...uwazaja sie za liberalow i na tym 'jada'(niestety slowo liberalizm dla ich wyborcow kojarzy sie z robta co chceta). PO to tacy liberalowie jak z SLD partia chrzescijansko - narodowa...w Polsce jest zapotrzebowanie na wolnosc gospodarcza (na jej braku wszyscy tracimy - oprocz politykow dla ktorych socjalizm to mozliwosc obzerania sie cudzymi dochodami serwowania ludziom papki za nasze pieniadze)
h. uzasadnilem tylko, ze szklo sie nabija z OKRESLONYCH osob, oczywiscie, ze tvn (jak kazda stacja komercyjna) moze puszczac co jej sie zywnie podoba, skoro jest zapotrzebowanie na takie debilizmy na ktorych mozna latwo zarobic...

i jeszcze jedno
"Tyle co wiem, to styl dziennikarski TVN24 czy ostatnio TVPInfo to własnie takie kalki stacji amerykańskich: dużo nieistotnych newsów, zajmowanie się bzdetami i robienie z nich czegoś ważnego, tak to w moich oczach wygląda."
bo ludzie chca chleba i igrzysk oraz 'poprawy wizerunku Polski w Europie i na Swiecie', a nie powaznych newsow czy zmiany modelu gospodarki dobrze, ze jest internet!!!

użytkownik usunięty
Jack_Warner

a.grubo przesadzasz, nawet nie wiem na podstawie czego,
po co nam porty z prawdziewgo zdarzenia skoro nie mamy jeszce autostrad połnoc - południe ze Szczecina i Gdańska, chyba wszystko musi mieć ręce i nogi, A1 skończą w najblizszym latach,
nie rozumiem też zarzutów pod adresem bazy sportowo-hotleowej: na mecze polskiej pierwszej ligi piłki nożnej przychodzi tyle kibiców co na jeden mecz w Hiszpanii, regularnie sport uprawia zaledwie kilka procent dorosłych Polaków, w szkołach jest więcej lekcji religii niż w-f, nie wydaje mi się sensowane budowanie stadionów na 70 tys. ludzi, gdy na mecz przychodzi 10 tys. ludzi., wcale nie jest tak źle jak piszesz, normą jest budowanie dróg rowrowych, czy przy remontach stadionów kładzenie tartanu, tylko komus to musi służyć,a nie tylko stać i kwitnąc;
co do klasy średniej to sądzisz, że wystarczy 15-20 lat, żeby taka się wykształciła?
d. nie uważam,żeby służba zdrowia czy szkolnictwo było na niskim poziomie, ocenę wyrabiam sobie obserwując prywatne licea, uczelnie czy chocby 'sprywatyzowaną' opiekę stomatologiczną;
e. przejdź się wśród gimanzjalistów w Niemczech, Anglii czy USA,
juz w starożytnym Egipcie pisano o zepsutej młodzieży
kaczyński chcący likwidoać giełde to nie kaczka dziennikarska tylko wypowiedź Wiesława Walendziaka w wywiadzie, ktróy czytałem
PIS mógl być sobie nawet hiperliberalny, ale ma elektorat taki a nie inny i liberalny z prostego powodu być nie mógl, poza tym jego liberalizm ocenili wyborcy, UPR jest tak dziwną i nieżyciową partią jak jej czołowy działacz Mikke, poczuciem wyzszosci wobec przeciętnego wyborcy poparcia się nie zdobywa, tak jest na całym świecie, UPR tego nie wie i może sobie mieć poglądy super, hiper tylko stylem jakim prezentują np. w "Najwyższym czasie" moim zdaniem niczego nie wskórają, członkowie UPR jakich znałem (a było ich dwóch), byli jakby to powiedziec 9bez obrazy)... dziwni ludzie, skonfliktowani z otoczeniem.
g. nie wiem skąd wiesz za kogo uważają się Tusk i jego koledzy, partię oceniam po rezultach jej działań, Platformie zostały jeszcze 3 lata rządów,czy je wykorzystają czy nie to tylko od nich zależy,
co do SLD: jest najbardiej liberalną partią w polskim sejmie jak równiez w europarlamencie (obserwując poglądy członków byłych i obecnych)
h. szkło kontaktowe w moim odczuciu nie jest debilnym programem, a krytkować panowie Miecugow czy Sianecki im ci goście mogą sobie kogo tylko chcą, na tym polega wolność słowa;

ludzie od zawsze pragnęli chleba i igrzysk, co w tym dziwnego, w moim odczuciu nie ma się co oburzać

to co napisales to po prostu stek bzdur
SLD najbardziej liberalna?,
porty niepotrzebne?,
infrastruktura niepotrzebna?,
prywatne szkolnictwo wyzsze na wysokim poziomie (dla nieukow co nie potrafia zdac matury na rozszerzonym poziomie)?,
religii(ten przedmiot jest NIEOBOWIAZKOWY i jest 1 raz w tygodniu) jestwiecej od wf?....
piszesz o jakies wolnosci slowa zupelnie nie na temat,
o liwidacji gieldy (jakas plotka w stylu GW) o ktorej nawet ultraliberalny Najwyzszy Czas badz bankier.pl nie wspomnial...
pare % spoleczenstwa uprawia sport (i to powod do dumy?) - w zachodniej Europie i krajach rozwinietych kilkadziesiat....

wybacz ale ja po prostu nie wiem co napisac, nie dziwie sie, ze nie akceptujesz wyborcow UPR - oni mysla samodzielnie
ludzie od zawsze pragnęli chleba i igrzysk, co w tym dziwnego, w moim odczuciu nie ma się co oburzać - dlatego Polska jest pariasem i zawsze nim pozostanie, a twoje odpowiedzi sa tego przykrym swiadectwem.

a to jak lewicowe CNN rozmawia z liberalem ronem paulem, pelna kultura pomimo znaczacych roznic ideologicznych
http://pl.youtube.com/watch?v=NKnFvaZ-_gk

użytkownik usunięty
Jack_Warner

Nie bylem tu jakiś czas,ale nie moglem się powstrzymać,choc wiem, ze nie odpowiada sie po tak długiej nieonecności, tylko, że ktoś tu ma problemy z czytaniem

'to co napisales to po prostu stek bzdur '
swietny argument

'SLD najbardziej liberalna?, '
Tak moim zdaniem SLD jest najbardziej liberlaną (gospodarczo)polską partią parlamentarną, lewicą jest wyłącznie z nazwy i ze względu na podejscie do spraw obyczajowych.

'porty niepotrzebne?,'
gdzie to napisałem, nawet najwspanialszy port w Gdańsku czy Szczecinie bez autostrad, dróg szybkiego ruchu z północy na południe, można o dupę roztłuc, Skandynawowie nadal będą wybierać porty niemieckie

'infrastruktura niepotrzebna?,'
gdzie to napisałem, patrz wyzej, jestes wyjątkowo niekumaty

'prywatne szkolnictwo wyzsze na wysokim poziomie (dla nieukow co nie potrafia zdac matury na rozszerzonym poziomie)?, '
gdzie to napisałem, chyba coś ci się popieprzyło, szkoda komentować,obrońco wolnego rynku i ogłupionego narodu

'religii(ten przedmiot jest NIEOBOWIAZKOWY i jest 1 raz w tygodniu) jestwiecej od wf?.... '
religia to 2-3 h w tygodniu, sprawdź w najbliższej podstawówce, jeśli wiesz gdzie jest

'piszesz o jakies wolnosci slowa zupelnie nie na temat,'
piszę, bo śmieszą mnie jakieś wywody pseudoliberała z UPR, oburzonego na polityczną stronniczość prywatnej stacji telewizyjnej

'o liwidacji gieldy (jakas plotka w stylu GW) o ktorej nawet ultraliberalny Najwyzszy Czas badz bankier.pl nie wspomnial... '
http://www.walendziak.pl/article.php?sid=208
zebyś nie musiał szukać:'Gdy pisaliśmy pierwszy program wyborczy PiS, którego byłem współautorem razem z Marcinkiewiczem, Dornem i Styczniem, to Jarosław Kaczyński zaproponował likwidację Giełdy Papierów Wartościowych. To jest ta różnica optyki.'

Proponuję poszerzyc horyzonty, bo "najwyższy czas' może nauczyć jedynie odmiany słowa 'lewak' we wszystkich przypadkach

'pare % spoleczenstwa uprawia sport (i to powod do dumy?) - w zachodniej Europie i krajach rozwinietych kilkadziesiat....'
tłumaczę: parę procent uprawia sport i wydawanie pięniędzy na gigantyczne stadiony piłkarskie po pierwsze nie zwróci się (patrz stan polskich klubów piłkarskich) i nie zmieni kondycji fizycznej polskiego społeczeństwa, litwa, łotwa, estonia, słowacja, czechy, dania, szwecja, norwegia nie maja wielkich stadnionów piłkarskich i nie są pariasami europy, poza tym budowanie wielkich stadionów piłkarskich zablokuje dopływ pieniędzy do innych dziedzin sportu, poza piłką nożną,

'wybacz ale ja po prostu nie wiem co napisac, nie dziwie sie, ze nie akceptujesz wyborcow UPR'

dziekuje za komplement

'oni mysla samodzielnie'
własnie widzę, do myślenia czasem trzeba użyć mózgu, gratuluję dobrego samopoczucia,wyżej srasz jak głowę masz

'ludzie od zawsze pragnęli chleba i igrzysk, co w tym dziwnego, w moim odczuciu nie ma się co oburzać - dlatego Polska jest pariasem i zawsze nim pozostanie, a twoje odpowiedzi sa tego przykrym swiadectwem.'

ludzie na całym świecie 'pragną chleba i igrzysk', nie wiem dlaczego traktujesz to jako argument za tezą 'Polacy pariasami Europy'. Sam jesteś pariasem...umysłowym.

'a to jak lewicowe CNN rozmawia z liberalem ronem paulem, pelna kultura pomimo znaczacych roznic ideologicznych'

a co ta ma wspólnego z tematem? chciałeś pokazać swoje uwielbienie dla R.Paula?

użytkownik usunięty
Panoptikon

Wsadzanie jakichkolwiek flag w jakiekolwiek kupy jest obrzydliwe.

Raczkowski to facet o ogromnym poczuciu humoru. Biało-czerwona w kupie to absurd i bynajmniej nie chodzi tu o jakiś atak na polskośc i Polskę.

użytkownik usunięty
hauser

Flaga Polski w kupie to taki sam absurd jak flaga Niemiec w kupie, flaga Turcji w kupie czy tęczowa flaga w kupie. Skoro jest facetem o tak "ogromnym poczuciu humoru" to realizując swój "absurdalny żart" powinien starać się zaskoczyć publiczność i do kupy wpakować którąś z wymienionych przez ze mnie flag nie zaś tą którą wszyscy znający jego poglądy przewidywali.

Tak, a taki Gombrowicz to winien pisac nie o
Polsce, ale o Niemcach albo Turkach... Ale by zaskoczył publicznosc, prawda?