Może trochę przesadzam i pewnie trochę marudzę, ale odnoszę niepokojące wrażenie, że ostatnio w TV nie ma już dobrych filmów, albo raczej: jest ich bardzo mało. Wiadomo, że nie każdy z was się ze mną zgodzi, co więcej zaraz będą złowrogie komentarze zawierające konkretne przykłady filmów które pojawią się w najbliższych dniach...

->>Czytałam program 10 razy, a mam go od wczoraj...<<-

Wiadomo, że nie samą telewizją człowiek żyje, no ale wiecie. Ja mam silne zapotrzebowanie na kilka dobrych filmów w tygodniu;)

Tak więc wizyty w wypożyczalniach video nieuniknione:(

Ale właściwie...

Nie oglądałam wszystkich filmów na świecie a samym przeczuciem co do filmu nie zwykłam się kierować...

Tak więc mam prośbę. Jaki film moglibyście mi polecić jak i innym użytkownikom w podobnej sytuacji na najbliższe dni. z tym, że jeśli chodzi o moją skromną osobę to najlepiej ze stacji Polsat, TVN i wszystkich polskich...:~>

Liczę na wasze zrozumienie i pomoc...

number_nine

Tez to zalwazylem malo jest filmow godnych uwagi te ciagłe powtórki co pare miesiecy lecą te same filmy. Zamiast dac cos klasyki ktorej jest jak na lekarstwo. Niewiem co ci polecic bo sam nie zdecydowalem co jeszcze bede oglądal w tym tygodniu. Pozdro

number_nine

Lekarstwem na to będzie dzisiaj w TVP 2 mecz Chelsea i Liverpool :D

Widziałem go już z 10 razy ale każdy na ''LIVE'' :D:D:D:D

użytkownik usunięty
Zohan_

To co dobre w kinematografii ląduje najczęściej albo w stacjach kablowych albo nocą na kanale pierwszym , teraz pada pytanie , czemu tak się dzieje ?
Otóż ludzie rządzący telewizją , w szczególnosci Telewizją Polską uznają stare filmy za mało atrakcyjne , bez przemocy , wulgaryzmów i innych okropnosci za coś mało atrakcyjnego ale że muszą spełniać misję to proszę , jjest ale gidze ? 01:50 bądź 02 w nocy , wielkie klasyki jak Noce Cabirii , Rudobrody , Siergiej Potomkin czy Człowiek który zabił Liberty Valenca.
Tymczasem TVP Kultura nawet i o 15 jest w stanie wyemitować obry film , ostatnio Stroszek był , Baza Ludzi umarłych , pewnie Ci co nieśli misję wylądoali w tej stacji , czarno to widzę ale na szczeście jest DVD , telewizją gardzę bo to ścierwo sama przemoc nawet w dzienniku zamiast o sprawach kulturalnych to wciąż o zamordyźmie mówią i mówią w zupełności bez emocji , kreując bohaterów z morderców , widocznie nikt z tworzących wiadomości nie obejrzłą bądź nie zorzumiał filmu "Urodzeni mordercy".