Nikt z moich znajomych nie potrafi mi pomóc chodzi mi ustalenie tytułu serialu (nie jestem pewien na 100% czy był to serial) który widziałem jako dziecko. Chodzi o historię maltretowanego w dzieciństwie finansisty, który w dorosłym życiu po trupach (dosłownie) wspina się po szczeblach kariery. Morduje, knuje intrygi itd. Charakterystycznym elementem tego filmu było to że w swoim mieszkaniu sypiał nago w betonowym pudle w którym więził go jego ojciec w dzieciństwie. W dorosłym życiu facet pozbawiony jest jakichkolwiek ludzkich odruchów a kariera jest jego obsesją dla kariery zabija tego ojca itd. To tyle więcej nie pamiętam chodzi mi to po głowie od kilku tygodni i nie może przestać chętnie bym to obejrzał bo byłem wtedy bardzo mały gdy to widziałem. Bardzo proszę o pomoc o ile jest to możliwe.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
adikow2

Pamiętam ten film,a raczej to był mini serial (zresztą b.dobry),tylko za cholerę tytułu nie pamiętam.Tytuł mi się kojarzy z imieniem,lub nazwiskiem głównego bohatera.Popytaj się ludzi po czterdziestce,bo film ten był (jak dobrze pamiętam) puszczany w latach 85 do 90.Jak się dokopiesz do tytułu to daj znać. Powodzenia.
P.S. No Stare Pierdziochy pomóżcie Koledze.

adikow2

"Jim Profit" się mi przypomniało :)