Skoro dr House, to może inny o tematyce medycznej? Grey's Anatomy Chirurdzy. Może nie mają tak ciekawych przypadków jak w dr House, ale też świetny jest.
Nie w podobnej tematyce, ale według mnie te seriale warto obejrzeć Dexter, Trawka, Supernatural, Sześć stóp pod ziemią, Jerycho, Persons Unkown, Californication, Spartakus
"Millennium" koniecznie, "Six Feet Under" również koniecznie i jeszcze "HEX"
Poza tym ponoć niezłe jest "Dead Like Me" oraz "Więzy krwi". Niektórzy lubią "True Blood".
Kiedyś były też inne faktycznie świetne, ale w sieci raczej ich nie znajdziesz (chodzi mi o te starsze typu "Dr. Fitz"). Możesz też luknąć "Wilcze prawo", bo to jest super, ale to tylko 3 odcinki.
Lubię seriale które podałeś, więc te mogą Ci się spodobać: bez śladu, krok od domu, ostry dyżur. Może później coś więcej mi się przypomni ;-)
I może jeszcze taki znany, ale może niedoceniony/przeoczony przez Ciebie, więc wymienię "The Sopranos".
Ciekawe to: -Cuda -Painkiller Jane -Martwa strefa -Wzór -Zabójcze umysły -CSI -Dexter -Bez śladu -Krok od domu -Nie z tego świata -Zagubieni
Jeśli chcesz coś podobnego do X-Files to Fringe. Zaraz będzie 3 sezon, więc trochę masz do nadrobienia.