Siemka!
Chciałabym się zapytać, czy ogólnie lubicie program Polsat i co o tym programie myślicie. Bo mi się wydaje, że ten program pomału schodzi na psy. Nie dość, że te reklamy w czasie filmów... to jeszcze nic tam nie leci. Cały czas to samo. Kiedyś to jeszcze było co tam pooglądać (np. "Jezioro Marzeń"; "Szkoła Przetrwania"; "MacGyver"; "Interwencja"...). Kiedyś ja poprostu nie mogłam się oderwać od tej telewizji. Nawet w MegaHitach leciały pożądne filmy. A teraz to jak już puszczą jakiś fajny film, to ani 20 minut i reklamy. Przez te reklamy cały film traci sens, a i przez to Polsat traci oglądalność. Teraz to ja tam tylko oglądam "Pierwsza Miłość", jak mi się zechce oderwać od "Sędzia Anna Maria Wesołowska" na TVN. Moim zdaniem, jakby puszczali teraz to, co leciało dawniej, byłoby lepiej. Ja bym np. chciała, żeby puścili z seriali np. "Jezioro Marzeń" i "MacGyvera"; a z filmów np. "Płonąca Pułapka", "Młodzi Gniewni", "Swobodny Lot"... A i oczywiście o jakiejś przyzwoitej porze i bez tylu reklam...
Co o tym myślicie?? Czekam na komentarze.
== Pozdrawiam ==
Nie lubię tej telewizji, i nie oglądam nic co leci na Polsacie. Nawet jak raz na rok, puszczą coś lepszego, co nawet można obejrzeć to i tak daję sobie spokój, bo nie mam zamiaru oglądać reklam, które trwają po 20 minut albo i dłużej, a łącznie trwają więcej niż film. Jeszcze gdyby nie te reklamy, to byłaby do zaakceptowania ta stacja, ale przez nie stała się totalną porażką.
+ Mogą z niej korzystać wszyscy. Nie wiem jak to się nazywa ale jest podstawowym programem.
+ jest to stacja dla wszystkich z największymi (w podstawowym programie: tv4, tvn, polsat, tvp1, tvp2) hitami filmowymi. Może domyślicie się o co mi chodzi :P
- Reklamy. Jeżeli pisze że film trwa od np. 20 - 22:30 naprawdę film ma 2 godziny a nie 2 i pół :P
Eh.
Polsat nie jest zły, no cóż - trochę tych reklam jest, ale muszą zarabiać, no nie ? :)
Hm...co jeszcze. Nie raz, leci nawet fajny film - idzie oglądnąć.
Nie przepadam za Polsatem, ale w każdym razie nie ma ostatniego miejsca.
Polsat jest straszny jeśli chodzi o reklamy, ale rzeczywicie musi na czymś w końcu zarabiać. Miewa też swoje przebłyski, czasem wrzucą tam jakąś premierę telewizyjną. Jedyne co mnie na prawdę denerwuje to że zbyt często puszczają te same filmy...
..to chyba nie sprawdzasz ramówki tvn - non stop leci matrix na przemian z harrym potterem i władcą pierścieni ;/
..taa.. .a Prison Break'a to kto emitował? a CSI??.. hmm?.. bo tvn serwuje kolejne wariacje tańców z idiotami, w11 i inne kwiatki, a w reklamach wcale nie jest gorszy od polsatu.. .
.a filmy?? na tvn dają tylko władcę pierścieni i matrixa i same gówna z segalem.. no i polskie komedie hromantyczne ;/.. .kiedy dali jakiś dobry film?? chyba za czasów Kwaśniewskiego :P.. .nie dają już Blade Runnera.. .non stop katują nas durnymi trylogiami ... .
Taaak... Tyle że to rozmowa o Polsacie a nie o TVN... I rzeczywiście jest Prision Break i CSI tyle że jak to polsat ma w zwyczju pewnie nie wyemitują wszystkich serii albo zaczną powtarzać je na okrągło...
..i znowu mylisz się: to tvn przerywa emisje seriali, które trafiają do tvn7, a było tak z:
SG-1, Seaquest, Supernatural, Smallville (teraz powróciło do tvn ale o jakiej porze ;/), Witchblade, 6 feet under, rodzina soprano - i można tak jeszcze długo, a właśnie te serie biją (biły) rekordy oglądalności w stanach.. .
.wybaczcie, idę oglądać Star Treka na Pulsie ;)
Może i tak ale żadnego z tych filmów nie było w polsacie... dlaczego??
No tak przecież w międzyczasie puszczali "Miodowe Lata"
..lol.. bo tev ma prawa do ich emitowania, tylko oczywiście tego nie robi - wolę już "Miodowe Lata" od mydeł rhomantycznych, które puszczają w tvn (dali wszystko co z Zakościelnym było ;/)
No właśnie :P Na Polsacie do tej pory leci 'Piraci z Karaibów 1' a na HBO jest już 'Piraci 2' no ale w końcu Polsat jest telewizją ogólnodostępną, i nawet to że jedynkę puszczają jest super :) A jeżeli ktoś jest kino maniakiem no to trzeba zapłacić...
Ja bym Polsatu z tych reklam nie rozgrzeszała. Solorz nie musi wcale na nich na siłę dorabiać - na stację pracują jego inne, bardzo dobrze zarabiające zresztą, firmy. Powinien się zastanowić, czy warto przez pazerność tracić oglądalność. Jak tak dalej pójdzie, stacja padnie... A może komuś właśnie o to chodzi?...
Wiesz, może i o to chodzi... Ale może nam, ludziom, którzy nie trawią tego programu. Ale czemu miało by o to chodzić 'twórcom' Polsatu...?
Co za denny wątek - czy wy jesteście bezmyślnymi małpiatkami, że musicie oglądać Polsat 24/7? Każda telewizja publiczna jest słaba jeśli "uśrednić" ramówkę, ale przecież macie WYBÓR. Z najbardziej kaszaniastej ramówki zawsze mozna coś wybrać a potem to nagrać, żeby uniknąć reklam (magiczny przycisk FFW).
Polsat emituje sporą pulę ogólnotelewizyjnej szmiry, na czele z "daleko od noszy" i "Samo życie", o "Zostać miss" nawet nie wspominam, ale czasem się trafi coś fajnego, to można to obejrzeć...
Właśnie o to chodzi, żeby się wypowiedzieć na ten temat. A jeśli chodzi o oglądanie to bynajmniej JA nie siędzę na Polsacie przez 24/7 :]
Na plus: "Ekipa". Jedyny polski serial od niepamiętnych czasów, który dał się oglądać. Porządnie wyreżyserowany, z porządnymi dialogami, bez product placementu i plastikowych buziek z tabloidów.
Na minus, a właściwie na WIEEEEEELKI MINUS: sposób emitowania reklam. Nie sama ich obecność, tylko właśnie sposób ich emitowania. Tzn.: za długie przerwy reklamowo-zwiastunowe w trakcie programu oraz - i to jest najgorsze! - "okienka" ze zwiastunami czy konkursami, zasłaniające kawał ekranu w trakcie filmu.
Podsumowując: jak czytam program telewizyjny, to lubię Polsat. Jak oglądam, to choćby film był nie wiem jak ciekawy - nie lubię!
Hello!
Czasami zdarzy się im puścić coś ciekawego, tylko reklamy doprowadzają do szału. Emisja filmu jest dłuższa o prawie godzinę. Zainwestowaliśmy z mężem w nagrywarkę i oglądamy bez reklam. Seriale są do bani.
dla mnie Polsat jest tańszą i gorszą wersją TVNu. Jednak szanuje ich za znalezienie Prison Break'a i za Ekipe, ktora faktycznie byla fajna.
Podpisuję się pod Marguteszem. Posat mnie zawsze odrzucał, choc w sumie na TVN też nic boskiego nie mają.. ale jakoś tak.. Polsat ze straszną chałturą mi isę kojarzy i nic tego nie zmieni, co tylko niekorzystnie na nich wpływa, bo Polacy mają taki do nich stosunek...
Polsat jest do bani ma słabe filmy i strasznie dużo reklam, w nic nie inwestują, mają dziadowskie programy i beznadziejne wydarzenia. Jednym słowem Chała (Polsat to chyba stacja reklam i powinna się nazywać reklama24).
..no jak nie oglądasz Polsatu, to nie wiesz o istnieniu Prison Break, Boston Public, CSI, 24.. .
.odkąd zmienił się zarząd w tvn próżno tam szukać seriali na miarę Rodziny Soprano czy 6 feet under.. .dają tańce z gwiazdkami, w11 i każdą komedyję z Zakościelnym.. .
Polsat jest niezły jeśli chodzi o seriale. Prison Brak, Grey's Anatomy (kiedyś, bo teraz dają to o niemożliwej porze!), CSI. Czasami leci też jakiś ciekawy film, ale to już rzadziej. Jednak jestem im wdzięczna za jedno- Ed Wooda, którego pomimo, że dali o później porze można było obejrzeć, bo następnego dnia było jakieś Święto. Tak więc jak każdy Polsat miewa swoje wzloty i upadki ;) a na reklamach zawsze można sobie jakieś zajęcie wymyślić ;)
Np. pisanie SMS-ów, jak ja to robię :D Albo można iść załatwić Swoje potrzeby do WC :D (bez skojarzeń :P)
Najlepiej byłoby, gdyby podczas filmu puszczali maksymalnie 2 pięciominutowe bloki reklamowe, a resztę pomiędzy programami. Nie przerywaliby bez przerwy oglądania.
Wiesz, Oni będą za niedługo w stanie puścić reklamy nawet w czasie "Wydarzen" :P albo reklamy w reklamach :P To by była heca xD
Tez kiedys lubialam patrzec na ten program, ale zrobil sie nudny, a o reklamach nawet nie wspomne..."Mlodzi i gniewni" leca na AleKino z powtorkami (ta stacja z kolei puszcza coraz czesciej fajne filmy...moim zdaniem)