Jakie kanały na YouTube subskrybujecie?
Z moich subskrybcji podam tytlko te bardziej znane i nie będzie to top.
1)SargeThePlayer - letsplaye, najbardziej profesjonalny gracz o imieniu Marcin
2)Corle1- letsplaye, ma też drugi kanał, o nazwie Corle1 plus, na imię mu Kacper
3)Kaftann - letsplaye, ogrywa sporo gier offowych, ma na imię Konrad
4)Jake Bugg - oficjalny kanał piosenkarza
5)AlexanderRybakVideo - oficjalny kanał piosenkarza
6)Kabaret Czwarta Fala - oficjalny kanał kabaretu
7)Szczepanikov - Patryk Szczepanik, promotor dobrego humoru, ma też drugi kanał, którego nazwa to Patryk Szczepanik
8)Żądny Przygód - kanał Juliana Frysztackiego, miłośnika zwiedzania opuszczonych miejsc, ma też drugi kanał o nazwie Julian Frysztacki
9)Crypt TV - krótkometrażowe horrory, głównie o potworach, choć są też krotkoodcinkowe seriale, polecam ponadto kanał Alter, również krótkie filmy grozy
10)Rafał Ziemkiewicz - oficjalny kanał bardzo mądrego publicysty
11)Stefan Tompson - oficjalny kanał mężczyzny promującego prawdę o Polsce
Bardzo ciekawy temat, najciekawsze - czy się utrzyma, czy spadnie.
Ja podam tylko dwa kanały, bardzo offowe
1. Mariaczello Dominoni - kanał poświęcony najbardziej offowej obecnie grze, jaką są szachy, kanał bardzo popularny, aż zadziwiające, że subskrybentami są głównie ludzie bardzo młodzi.
2. Amira Willighagen | Official - kanał muzyczny poświęcony gatunkowi równie offowemu jak szachy - ariom operowym; młoda wokalistka to ewidentnie najwybitniejszy głos wszech czasów, zupełnie wycięta medialnie, chociaż już w dzieciństwie zdeklasowała resztę świata ;) łatwo się przekonać - https://www.youtube.com/watch?v=dDESzUuZuC0
Cezary Pazura oficjalny kanał popularnego aktora
Suby o goleniu maszynkami elektrycznymi i 1razywymi
Kanały o gotowaniu
Kanał filmowy - Na galęzi polecam
Oficjalne kanały polskich piosenkarzy np Sylwia Grzeszczak ,Anna Wyszkoni itd
Policzona szama też o jedzenu jak przygotować niektóre potrawy (fajny kanał)
I jeszcze kilka innych
Ja lubię i polecam: Tam gdzie dredy poniosą, Na gałęzi, Kuba Klawiter, Bez planu, Autostopem na koniec świata, Karol Modzelewski, Poznać kino (świetny kanał!), Primitive Technology i jeszcze wiele, wiele więcej... Good Lock!.
Mało mam subskrypcji, omijam poliyykę bo rzygać się chce.
NRgeek- gamingowy kanał
Dziki Trener (tematy ogólne)
Kinomaniak (wiadomo)
Tomasz Raczek (wiadomo)
Watch Mojo (topki różnych rzeczy)
Oddaj fartucha (żarcie)
MK Ice and Fire (dla skillowych graczy MK11)
Skybound (TWD)
I cała reszta których wymieniać mi się nie chcr.
Gamingowych sporo, ale nie takich co przechodzą grę na yt. Wolę grać sam.
A tak w ogóle fajny temat. Pozdro.
tego oddaj fartucha powinni zbanować za te przepisy, robiące z ludzi spaślaków takich jak właściciel kanału, każde danie z toną tłuszczu
Ja tylko Sargetheplayer. To od niego pochodzi większość mojej wiedzy o grach. Nie jest typowym youtuberem, który drze morde przez pół filmu, tylko prowadzi spokojny, luźny materiał. I jego komentarze są ciekawe, nie jak u większości. A i nie żebra o suby i like.
Szanuję za Sarge'a, obecnie niestety mało go oglądam, nie mam już weny na oglądanie "zagramy". Ale chciałbym nadrobić. Dużo subskrybuję, polecam m.in. Odd Tinkering, gość zajmuje się reperowaniem rożnych rzeczy, na przykład konsol.
Kojarzę ten kanał Odd Tinkering, ja także oglądam jego filmy. Ogólnie oglądanie majsterkowiczów i odbudowa różnych przedmiotów jest dla mnie wielce satysfakcjonująca. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "restoration" i wyskakuje pełno tego typu wartościowych filmideł.
Z growych to tak jak pozostali - Sarge. Oprócz tego Christopherodd
Filmy, seriale, rozrywka - Sfilmowani, The Critical Drinker, Filmento, Nerdrotic, Hey Viv, Movies And Munchies, Collative Learning, Rob Ager
Ufo, paleoastronautyka, zjawiska niewyjaśnione - Zalwit, Tajemity, Strasznie ciekawe
Inne - Stanowo.com
I wiele, wiele innych ;)
Gość buduje naprawdę fajny klimat w swoich filmach, ale jest to niestety tylko pseudonaukowe fantasy, merytorycznie w stylu "Starożytnych Kosmitów". Zdecydowanie bardziej wolę naukowe kanały jak Astronarium i Astrofaza.
Pseudonaukowe powiadasz? Gość rzetelnie opiera swoje materiały na solidnych źródłach, które zresztą podaje i nawet zrobił analizę tej śmiesznej serii Starożytnych Kosmitów, której nawet zapewne nie oglądałeś, ale już z góry porównujesz jego narrację do retoryki wspomnianego programu na zasadzie "nie wiemy kto to zbudował, więc pewnie kosmici". Zamiast poświęcić trochę czasu na research z góry oznajmiasz, że fantasy, a ciekawe na jakiej podstawie? Poproszę o argumenty.
Podstawą mojej opinii jest subskrypcja. Dla mnie jest to bardziej program rozrywkowy niż naukowy. Owszem kanał zawiera merytoryczne odcinki, ale w większości są one o tematyce naukowego fantasy (bez tego nikt by tego nie oglądał). Kosmiczne opowieści często przedstawia w swoich filmach hipotezy, nawet te absurdalne, dlatego napisałem o pseudonaukowym fantasy. Czasem opowiada o czymś przez cały film a na sam koniec mówi o tym, że hipoteza ta została już obalona. Fajnie jest wierzyć w zielone ludki i starożytne zaawansowane-technologicznie ziemskie cywilizacje, ale to ma niewiele wspólnego z prawdziwą nauką. Pisanie o solidnych źródłach, jest trochę na wyrost, gdy pod lupę weźmiemy filmy o kosmitach, postaciach z rożnych religii i zaginionych cywilizacjach. Nie wiem czym dla Ciebie jest solidne źródło, ale dla mnie to takie, które przedstawia hipotezę a później ją udowadnia. Czy ktoś udowodnił istnienie szatana lub planety Nibru?
>> "Dla mnie jest to bardziej program rozrywkowy niż naukowy."
Programem tudzież kanałem stricte rozrywkowym są komedie, żarty (tzw pranki), zabawa montażem i tego typu materiały, a pierwszym lepszym przykładem niech będzie Friz (którego kojarzę, ale nie oglądam). Nie rozumiem gdzie ty widzisz jakąś rozrywkę w Kosmicznych Opowieściach, skoro od początku istnienia kanału jest zachowany jednostajny styl, gdzie głównie przekazywana jest wiedza z różnych dziedzin z całego świata? Kanał zajmuje się analizą, którą owszem, można przekazać odbiorcom w rozrywkowy sposób, ale tutaj tego nie ma. Tutaj na kanale nie ma żadnego błaznowania pod publiczkę. Jak dla mnie nieprecyzyjnie opisałeś jego działalność.
>> "Czasem opowiada o czymś przez cały film a na sam koniec mówi o tym, że hipoteza ta została już obalona."
To jest właśnie wartość dodana, bowiem autor bierze pod lupę różne tematy, popularne zjawiska, zagadnienia i dzięki przytoczonym źródłom może przekazać, że dana kwestia to zwykły często powielany w internecie fake news i nie warto zaprzątać sobie nim głowy, skoro są ku temu mocne podstawy i człowiek jako widz staje się bogatszy o nowo zdobytą wiedzę po seansie.
>> "Kosmiczne opowieści często przedstawia w swoich filmach hipotezy, nawet te absurdalne, dlatego napisałem o pseudonaukowym fantasy."
Dla mnie pseudonauką są płaskoziemcy i ich dziwne wierzenia, począwszy od naleśnikowatego kształtu planety, rzekomego nieistnienia księżyca, słońca i grawitacji, na galaktycznych słoniach i żółwiach podtrzymujących Ziemię skończywszy - zależy to też oczywiście kogo z tego "wybitnego" grona spytasz, bo fakty i naukę to oni mają w czarnej dupie.
>> "Czy ktoś udowodnił istnienie szatana lub planety Nibru?"
Znasz odpowiedź na swoje pytanie, ale dodam, że moim zdaniem zaginiona planeta układu słonecznego jest bardziej prawdopodobna od istnienia diabełka z piekieł. Astrofaza jak i Kosmiczne Opowieści nagrali przecież o Nibiru własne filmy. Wszechświat i bezmiar kosmosu to zaiste interesujący temat do rozważań na wielu płaszczyznach.
Tak samo jak oglądanie filmów jest dla mnie rozrywką tak samo jest nią dla mnie oglądanie kosmicznych opowieści. Nie rozumiem czemu Cię to dziwi :)
>> "Czy ktoś udowodnił istnienie szatana lub planety Nibru?"
No właśnie to jest dobre pytanie - czy brak dowodu jest dowodem?
Przed wynalezieniem mikroskopu nie dało się udowodnić że bakterie istnieją. Więc na tym przykładzie wychodzi na to, że brak dowodu nie stanowi żadnego dowodu ;)
Ulubione:
Athlean X, NerdWriter1, ShoeOnHead, Every Frame a Painting [*], quaz, Jenny Nicholson, Lindsay Ellis i SovietWumble.
Filmowo:
Christ Stuckman, CineFix, Cinemassacre, GoodBadFlicks, Ryan Hollinger, Rowan J Coleman, TvFilmy, Kinomaniak, Now you See It, Sardonicast.
Rozrywka:
Channel Awesome, Czarne Owce, Dem3000, I Hate Everything, BrzydkiBurak.
Gry:
Luke Stephens, NISLT, TvGry, arhn.eu.
Inne:
Pod Naporem, Czajnikowy, Czas Gentelmenów, JRE Clips [*], Ladyknightthebrave (z potencjałem na bycie wśród ulubionych).
Plus wiadomości, czyli teraz tylko Maciej Orłoś. Ostatnio zasubowałem, więc czas pokaże.
Bardzo dużo subskrybuję, głównie politycznych i o grach.Z polityki Wrealu 24, Emisja TV, Wideoprezentacje, CEPowiśle, NPTY, z gier Quaz, NRGEEK, Zagrajnik, Gramofon, Arhn.eu. Nawet ciężko mi wszystko wymienić. A ostatnio nawet mnie (nie chwaląc się) wzięło na vlogowanie, miałem tu reaktywować bloga, ale ponieważ film web zrezygnował z funkcji blogów to trzeba było się przenieść.
Kiedyś też subskrybowałem wRealu24 i kilka innych politycznych, ale odkąd wReaku24 i inni stali się stronniczy, cofnąłem subskrybcje. Wideoprezentacje to dla mnie nudne i przydługie wynurzenia obleśnego kolesia, który bierze wszystko do siebie i uważa, że zjadł wszystkie rozumy. Ale nie zamierzam nikomu zabraniać go subskrybować.
Stronniczy? A któż w dzisiejszych czasach jest obiektywny? Albo jesteś z nami albo przeciwko nam, proste.
P.S. Ator faktycznie jest obleśny.
Też kiedyś subskrybowałem i regularnie oglądałem Wideoprezentacje ale przestałem gdyż gość wydłuża materiały do 40+ minut gdy tą treść można zawrzeć spokojnie w 10-15 minutach, poza tym dramatyzuje i ma strasznie wysokie ego, co zresztą napisał wyżej użytkownik Shiloh.
10) To bydlę nie jest mądre, dlatego namawia do bezsensownej przemocy i ma zakaz wjazdu do cywilizowanego kraju jak Wielka Brytania.
11) Obleśny fanatyk religijny głoszący prawdę o Polsce. Ha ha ha, a to dobre!
Weź pan się schowaj z tą propagandą.
To, że mamy różne poglądy, już zdążyłem wykazać, Kapitanie Oczywisty. A może sugerujesz, że czegoś zabraniam? Proszę bardzo się ośmieszać, wypisując dziwne rzeczy o Tompsonie I Ziemkiewiczu. Ja mam prawo się wypowiedzieć I odpisać, choćby wtedy gdy widzę rzeczy zbierające mnie na wymioty.
Nie masz nic nowego do dodania, to po co mi zawracasz głowę? I co to za dziwne komentarze? To jakiś rodzaj terapii? Jestem twoim kolegą do kieliszka? Mam wrażenie, że to nie ja mam tutaj problem z trzeźwością.
Napisy końcowe - najbardziej rzetelny kanał o filmowych newsach i wspaniała chemia między prowadzącymi.
Spalmy to! - D&D w bardzo ciekawy sposób
Quaz - najlepszy recenzent gier na YT
Na gałęzi - ciekawostki dotyczące kręcenia filmów. Oświetlenie, ustawienie kamery itp. Mega polecam
Brody z kosmosu - też ciekawe recenzje filmów i bajek