Witam. Kilka lat temu na TVP (nie pamiętam czy 1, czy 2) leciał serial opowiadający o kobiecie medium i mężczyźnie, który (o ile dobrze pamiętam) stracił syna. Nie pamiętam zbyt wielu szczegółów, jednak wiem, że kobieta odkryła swoje możliwości medium (albo nasiliły się one) po wypadku w pociągu, pamiętam, że coś wbiło jej się w ciało i przeszyło na wylot (bodajże macicę) i od tamtej pory nie mogła już mieć dzieci. Pamiętam też dwa odcinki, a raczej ich tematykę: w jednym przeprowadzała seans spirytystyczny, w którym uczestniczyło kilka osób, plus ten mężczyzna (ale chyba nie brał udziału w tym seansie, tylko biernie się przyglądał...), a także drugi odcinek - kobieta przeprowadziła aborcję, jej mąż był pastorem (?) i zataiła ten fakt przed nim, a jej drugi syn był nękany przez zabite dziecko. Z tego co pamiętam, sprawa wyjaśniła się w szpitalu i nękanie ustało, kiedy kobieta przyznała się do aborcji.
Mam nadzieję, że na forum znajdzie się ktoś, kto wie o czym mówię i wskaże mi nazwę serialu. Z góry dziękuję ! :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
musicomaniac

chyba chodzi ci o "życie po życiu" http://www.filmweb.pl/serial/%C5%BBycie+po+%C5%BCyciu-2005-191325

saladka04

Tak! Dokładnie o to! :D Dziękuję Ci bardzo! :)