Cześć, bardzo prosiłbym o pomoc. Tak z 10 lat temu oglądałem w publicznej tv raczej serial (prawdopodobnie anglojęzyczny), który trzymał się klimatu westernów. Fabula wyglądała tak, że ktoś trafiał w jakieś tarapaty i znikąd pojawiały się dwa rewolwery. Bohater zazwyczaj idąc po trupach (dosłownie) do celu rozwiązywał problem kosztem innych. Potem jednak okazywało się, że lichwę zaciągniętą u zła trzeba spłacić. Wszystko opierało się o 7 grzechów głównych. Pamiętam fragmenty jednego z odcinków, gdzie facet zapragną być kimś. Postanowił zabić bandytów, którzy gnębili miasto (oczywiście przy pomocy dziwnie znalezionych rewolwerów). Wszystko poszło dobrze, jednak sukces sprawił, że stał się bardzo leniwy. Po ślubie z ukochaną kobietą ludzie, którzy byli mu wdzięczni za pomoc znosili do ich domu dużo jedzenia i picia. Facet nie robił nic poza spożywaniem tego. Skończyło się tak, że zmarł z obżarstwa jako kilkuset kilogramowy klocek, którego wyciągano przez zburzenie ściany. Tę końcówkę mogłem trochę poknocić, ale ogólnie tak to wyglądało. Przez serię przewijali się też stali bohaterowie. Pamiętam, że w którymś z odcinków doszli do tego, że owe rewolwery są pośrednim, ale jednak źródłem zła. Wraz z kapłanem odprawili coś na kształt egzorcyzmów i wyrzucili je przez portal, który powstał w między czasie. Thriller, dramat psychologiczny, a czasem horror. Za wszelką pomoc z góry dziękuje, nie pogniewam się jak ktoś podsunie tytuł w podobnych klimatach.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
karolius

Nie było to trudne do znalezienia:
http://www.filmweb.pl/serial/Fatalny+rewolwer-1997-182633