Jak wam się podoba nowa akcja propagandowa TVP dotycząca misji publicznej?
Ja tylko czekam na komunikat że reklamy także powstały dzięki abonamentowi.
Wiesz to ciągle jest około 200 milinów złotych wpływu rocznie.Jest o co walczyć.Ja nie mam nic przeciwko abonamentowi jeśli byłby on przeznaczony rzeczywiście na misję publiczną.Natomiast nigdy nie zaaprobuje sytuacji, w której za pieniądze podatników robi się taką wtórną papkę jak ten program Józefowicza z Urbańską w roli głównej (zapomniałem tytułu).Podobno kosztuje on w granicach 20 milinów złotych.Z abonamentu finansowany jest również pseudo-show "Gwiazdy tańczą na lodzie".Rozumiem, że w tym przypadku misji publicznej możemy doszukiwać się w niewielkiej przestrzeni pomiędzy czubkiem głowy a kolanami Dody.
Problem że właśnie abonament raczej nie idzie na misję. Jestem ciekaw co tak na prawdę wykazał ten audyt. Misja to margines, zawsze po 23 :(
Najbardziej mnie wkurza że chwalą się że puszczają coś wartościowego a potem okazuje się że to w środku nocy. O tych żenujący programach (teraz jest jakiś nowy badziew co śpiewają) i serialach to nawet szkoda gadać. Najgorsze jet to że nawet przy tych mankamentach TVP wygrywa z Polsatem i TVN jakością programu. Zresztą ostatnio się wycwanili i tną reklamami wszystko ci się da. Np. Pitbulla.