użytkownik usunięty

Postanowiłem założyć ten temat by każdy kto nie może już znieść tvn-owskiej papki mógł tutaj dowoli opluć tą stacje. Nie jestem nerwowy rzadko unoszę się emocjami, ale już nie wytrzymuje. Parę dni temu wróciłem po ciężkim dniu do domu. Kierowany naiwną nadzieją na znalezienie interesującego programu włączyłem tv. Wypadło na tvn czy tvn7. Akurat leciał stary zakurzony serial "Niania". To akurat nie jest istotne już dawno przyzwyczaiłem się do nagminnych powtórek, lecz dlaczego na dole ekranu był duży napis wersja amerykańska! Wiedziałem ze Walter i spółka mają widzów za debili nie sądziłem jednak, że aż do tego stopnia. Od jakiegoś cała Polska jest obwieszona plakatami "tvn Najlepsza programowo" Przyjrzyjmy się, zatem ramówce tej stacji na dzisiejszy dzień.

06:20 Wykręć numer - teleturniej interaktywny- czyli pewnie program, w którym średnio rozgarnięta panienka bez przerwy mówi dla samego mówienia o pieniądzach do wygrania, najbardziej dziadowski zapychacz czasu

08:00 Na Wspólnej (887) - serial obyczajowy, Polska 2007 - telenowela

08:30 Dzień dobry tvn - czyli kolejny zapychacz czasu gdzie, Mołek z na siłę promowaną Kwaśniewską bredzą o pierdołach

11:00 Perfekcyjna pani domu - rozrywka- nie wiem, co to jest i nie chce wiedzieć

12:05 Sędzia Anna Maria Wesołowska - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007 - produkcja, która mogłaby dowartościować pracowników kirgiskich stacji

13:05 Fabryka gry - teleturniej interaktywny- znowu jakieś kretyńskie rebusy

14:05 W-11 wydział śledczy - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007
14:45 Detektywi - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007 -to nawet nie wymaga komentarza

15:15 Marina (65/169) - telenowela, Meksyk/USA 2006-2007

16:15 Rozmowy w toku - talk show -pewnie po raz setny Drzyzga zaprasza córki, które nie mogą dogadać się ze swoimi rodzicami, bo ich faceci sa przez nich nie akceptowani itp.

17:25 Sędzia Anna Maria Wesołowska - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007- poprawka żeby dopić tych, co przeżyli popołudniowy seans

18:25 Detektywi - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007 -jeszcze jeden łomot dla udręczonych mózgów telewidzów

19:00 Fakty -przerost formy nad treścią

19:30 Sport- trzy informacje na krzyż

19:40 Pogoda- jedyny w miarę przydatny

19:50 Uwaga! -program, który już dawno przerodził się w magazyn plotkarski

20:15 W-11 wydział śledczy - serial fabularno-dokumentalny, Polska 2007

20:55 Na Wspólnej (888) - serial obyczajowy, Polska 2007

21:30 Wydział pościgowy - film sensacyjny, USA 1997- powtórka numer 1214356 w dodatku takiej syfnej sensacyjki

00:10 Program rozrywkowy - rozrywka - ?

01:10 Siłacze strongman superseria 8 - rozrywka- jakbym w nocy siedział przy monitoringu parkingu to może bym i obejrzał z przyjemnością

02:10 Nocne igraszki - interaktywny program rozrywkowy - co to jest telewizyjna wersja sex telefonu?

03:10 Telesklep
03:30 Uwaga!
03:50 Nic straconego - powtórki programów

Do tego cała hałda wrzaskliwych reklam i zapowiedzi kolejnych dziadowskich programów

Oczywiście w moim poście nie ma nic odkrywczego, ale nie o tu chodzi. Napisałem go by rozładować narastająca wściekłość. Może ktos powiedzieć- Nie podoba się to nie oglądaj! Właśnie tak robię od dawna nie oglądam ale niestety kilka milionów Polaków dzień w dzień pierze sobie mózg tą papką. Społeczeństwo się degeneruje i to mnie wkurza. Oczywiście inne stacje też nie zasługują na pochwałę jednak to co robi Walter przechodzi wszelkie granice. To już jest poziom ukraińskich ICTV czy Interu. A wiec pluje na tvn, na wszystkie podstacje, na całą serwowaną przez nich tandetę, na ten plastikowy, upudrowany, błyszczący zakłamany kał i na całe iti. Każdy, kto tak samo jak ja nie może znieść tego syfu niech tez rzuci tutaj w nich kamieniem. Śmiało.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Po raz kolejny powtarzam , że to o czym piszesz to SPISEK NA DUŻĄ SKALĘ.
jest on mniej więcej analogiczny do tego w średniowieczu - mianowicie : surowy zakaz czytania , posiadanie książek - oprócz pewnych uprzywilejowanch grup społecznych np: duchowieństwa.Wiadomo nie od dziś że głupszym społeczeństwem łatwiej się rządzi.Dzisiaj tv ogłupia ludzi ( nie tylko tvn ) , a takim dnem intelektualnym jakim ludzie stają się po serialach typu ninia lub rozrywce typu big brother idealnie można manipulować.Najsmutniejsze jest to że ludzie zdają się na to godzić , bo samodzielne myślenie jest zbyt męczące.

seti4

A gdzie dzisiaj odkrywasz ten "surowy zakaz" czytania, oglądania dobrych filmów, myślenia...?
Ludzie niestety lubią takie rozrywki. Gdyby nie było popytu na głupkowate teleturnieje, tańce, śpiewactwa rozmaite, nikt by tego nie pchał do tv...

..ja tam problemów z dzienną ramówką tvn nie mam, bo po prostu od 8 do 18 jestem w pracy ;).. ..

..mnie tylko wkurza powtarzanie non stop tych samych filmów co 3 miesiące.. "Władcę pierścieni" i "Egzekutora" znam chyba na pamięć.. .jakby na świecie po 2002 już nie kręcili filmów ;/... .ale nawet starych klasyków też nie łaska dać tylko non stop zalaną mordę Segala ;/.. ..

diana6echo

Nie mogę sie zgodzić z Tobą w 100%. Jasne, masz rację jeśli chodzi o to że jest bardzo dużo beznadziejnych programów, ale nie tylko. Ja będę bronił jednak tej stacji.
Akurat kanał TVN, jest nastawiony na oglądalność i dlatego wypuszczają programy, które większość ludzi przyciągają do ekranu telewizora, anie koniecznie wnoszą coś cennego i są wysokich lotów.

Plusem jest to, że co pewien czas, wypuszczają bardzo dobre, dobre filmy typu LotR, Matrix, Troja, oraz również te mniej znane, ale bardzo dobre, które zostały wyprodukowane parę lat temu.

Dobry kanał informacyjny- Fakty. Prowadzony i tworzony przez bardzo utalentowanych ludzi. Można się tylko przyczepić co do tego, że jest bardziej przychylny liberałom. No, ale w TVP jest odwrotnie więc równowaga jest zachowana.
Co do "Uwagi: raczej częściej kwalifikuje sie w mojej ocenie ten program jak słaby, ale zdarza się, że są w nim puszczane całkiem dobre i interesujące jak dla mnie rzeczy.

Parę dobrych kanałów rozrywkowych jak np. Taniec z Gwiazdami, ale za pierwszym, drugim razem... a nie za 5 czy tam 6 już się pogubiłem. You Can Dance- zapowiadało sie słabo, ale później gdy zaczęły się występny na żywo program się rozkręcił i stał się jak dla mnie rewelacyjny. Dzięki niemu nieznani do ta tancerze mogli pokazać swoje niezwykłe umiejętności przy okazjo dostarczając nam rozrywki i robiąc dobry spektakl.
Dzień dobry TVN, niekiedy ciekawe wywiady, reportaże. Ogólnie fajny pomysł. Można obejrzeć jak nie ma się nic lepszego do roboty.

I ogromny plus dla całej telewizji tvn. Podział na kanały tematyczne- tvn style, tvn7, pogoda, gra. Dzięki temu każdy widz, może znaleźć coś dla siebie.

Minusy-

Dość sporo emitowanej tandety, ale w jakiś sposób trzeba jednak zapchać czas na wizji. Nie ma chyba telewizji, która puszczałaby tylko same dobre rzeczy.

Kiepskie serialne i ich strasznie mała ilość, a jak już coś wyemitują wartego uwagi, to zaprzestają emisję po paręnastu odcinkach. WHY? Pewnie nie ma na to popytu, a telewizja nie może bazować tylko na nielicznych widzach. Telewizja musi mieć jak najwięcej widzów, inaczej by nie funkcjonowała.

Powtarzanie w kółko tych samych filmów i seriali. Osobiście bym radził, powtarzać dany film mniej więcej po pół roku od pierwszej emisji, a później ostatecznie jeszcze raz po roku. Następnie zapomnieć o tym filmie na parę lat i wypuścić jako stary dobry film z zapomnianych czasów.

REKLAMY- czy nie można by ich jakoś ograniczyć?? Oczywiście wiem, że reklamy są potrzebne inaczej byśmy nie oglądali tych nielicznych dobrych filmów i programów, ale one są naprawdę irytujące... Można by chociaż podczas filmów skrócić ich emisję, góra do 5 minut.

Podsumowując:

Ogólnie uważam tą telewizję za jedną z lepszych w Polsce, chociaż i tak nie jest najwyższych lotów. To, że ją stawiam na samej górze najlepszych TV, powoduje to, że cała reszta jest jeszcze bardziej beznadziejna.

Co do tego, że zamiast powtarzać filmy mogliby puszczać jakieś starsze, filmy, licencja na emisję nie kosztuje tak dużo, się zgadzam. Jednak mówimy tu o kanale TVN, a nie możemy zapomnieć o takim kanale jak TVN7, na którym jest puszczana klasyka kina jak np. Ojciec Chrzestny.

No to takie jest moje zdanie na temat tej telewizji.:))

użytkownik usunięty
CRANK

Seti4

Czy w średniowieczu był zakaz czytania? Oczywiście niewiedza była na rękę kościołowi jednakże trzeba wziąć pod uwagę względy techniczne. Brak druku, brak papieru. To powodowało, iż tworzenie książek było zajęciem niezwykle praco i czasochłonnym. Ograniczona produkcja książek nie pozwalała rozwinąć edukacji na szerszą skalę.

Hauser

?Ludzie niestety lubią takie rozrywki. Gdyby nie było popytu na głupkowate teleturnieje, tańce, śpiewactwa rozmaite, nikt by tego nie pchał do TV?

Popyt nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Na tej samej zasadzie można powiedzieć gdyby nie było popytu na kokainę to by jej nie sprzedawano. Dla mnie naganna jest wszelka dystrybucja szkodliwych zarówno dóbr jak i usług.

Diana

Właśnie widać jak ciężko pracujesz;)

zolwio127

?Akurat kanał TVN, jest nastawiony na oglądalność i dlatego wypuszczają programy, które większość ludzi przyciągają do ekranu telewizora, anie koniecznie wnoszą coś cennego i są wysokich lotów.?

Wydaje mi się, że gdyby rano zamiast rebusów puścili chociażby jakąś trzymającą poziom bajkę (gdyż w tych godzinach to raczej dzieci stanowią większość telewidzów) mieli by większą oglądalność. A tego numeru z informowaniem o kraju produkcji nie da się niczym wytłumaczyć

?Plusem jest to, że co pewien czas, wypuszczają bardzo dobre, dobre filmy typu LotR, Matrix, Troja, oraz również te mniej znane, ale bardzo dobre, które zostały wyprodukowane parę lat temu.?

Jak przeglądam telegazetete to widzę te same tytuły wałkowane od 10 lat. Oczywiście czasem zdarzają się nowości jednak puszczane są one w takim trybie( j*** lektor, półgodzinne pasma reklam, obcinany film by wepchnąć jeszcze więcej reklam), że nie da się tego oglądać w dodatku zniechęca to do tych produkcji ludzi, którzy pierwszy raz dany film widzą.

Fakty- to dzikie najazdy kamery ilustrowane muzyczką. Faktów jest tam niewiele. Obecnie cenię sobie tylko tego faceta od tematów zdrowia. W szczególności nie mogę zaś znieść wydań weekendowych, kiedy jest dwóch prowadzących. Facet mówi jedno zdanie. Drugie kobieta. Trzecie znowu on. W czasie, gdy jedna mówi druga osoba przytakuje głową z ultra poważną miną. To jest tak do bólu pretensjonalne, że aż mnie skręca.

Taniec z Gwiazdami dla mnie był worem fekaliów jeszcze za nim się zaczął. Kim w ogóle są ci ludzie występujący tam jako gwiazdy? 1/5 może znam reszty nie. To powinno się nazywać ?taniec z pracownikami tvn-u, których poprzez pokazywanie na okrągło w tym programie zamierzamy wypromować na osobistości by w przyszłości kolejne programy z ich udziałem były przez was uważane za atrakcyjne?

?Podział na kanały tematyczne- tvn style, tvn7, pogoda, gra. Dzięki temu każdy widz, może znaleźć coś dla siebie.?

Niestety nie mogę tam znaleźć nic dla siebie. Jakoś kurs zjadania bezy nie potrafi mnie zainteresować.

tvn ma dwie metody niszczenia. Po pierwsze ukrywa miałkość intelektualną pod góra szumnego, estradowego, wypudrowanego blichtru i próbuje to sprzedać jako rozrywkę wysokich lotów. Po drugie przyzwyczaja ludzi do programów niskich lotów, po czym sukcesywnie jeszcze bardziej obniża poprzeczkę. Po to by sprowadzić widzów to poziomu odmóżdżonego bydła jednoczenie wmawiając im są przedstawicielami inteligencji, nowoczesnej dynamicznej i otwartej części społeczeństwa.

"Popyt nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Na tej samej zasadzie można powiedzieć gdyby nie było popytu na kokainę to by jej nie sprzedawano. Dla mnie naganna jest wszelka dystrybucja szkodliwych zarówno dóbr jak i usług."

No tak, tylko pytanie,czy nie jest jednak nadużyciem postawienie pod ścianą na równi kokainy i telewizji...?
Jeśli dobrze rozumiem, chcąc być konsekwentnym, postulujesz wprowadzenie zakazu sprzedaży papierosów i alkoholu...? Niewątpliwie są szkodliwe, może nie aż tak jak tvn, ale jednak...;)

CRANK

..od wieków nie widziałam na tvn innych filmów niż polskie pomyje romantyczne i amerykańskie blockbustery..

.ratuje ich tvn7, które przez widzów jest traktowane po macoszemu, mimo iż daje większy zakres filmów, a i seriale, które są zdejmowane z tvn, trafiają tam (bo na tvn musi być setna edycja tańca z idotami i żenujące 'kryminały').. .

..no i do tego te kwiatki: przenoszą z tvn Style "perfekcyjną panią domu" oraz serial "faceci na drzewach" - po cholere to?!

..co do zakupu filmów i seriali o lata świetlne wyprzedza ich Polsat czy chociażby tvp1 - smutne, ale prawdziwe.. (a to że reklamy trwają długo - a na tvn nie??).. .

Łojoj :] Może tak Nervosolku trochę...za mamusię, za tatusia, za pana Waltera.. ;)

Zwyczajnie nadciąga, NOWY WSPANIAłY śWIAT i nic już go raczej nie zatrzyma.

Rezun

TVN jest stacją prywatną, więc może sobie emitować co jej się tylko podoba (a raczej co jest w jej możliwościach), więc po prostu "nie podoba Ci się - nie oglądaj, przecież nie musisz za to płacić". Inna sprawa, że stacja ta zwyczajnie ogłupia społeczeństwo, które to albo jest tego nieświadome, albo jest mu z tym dobrze. Nie ma nic lepszego niż podana na tacy, nie zobowiązująca, bezrefleksyjna rozrywka. Można bronić się argumentami (jak dla mnie mało przekonującymi), że człowiek po ciężkim dniu (choć stąd wynika pewien paradoks - nieroby i lenie chyba jeszcze chętniej oglądają chłam) nie ma siły na intelektualne zaangażowanie. Jednak nie mówię tu o "karmieniu' nas Bergmanami czy Tarkowskimi. Chodzi mi tylko, żeby telewizja nie obrażała inteligencji widzów. Jeżeli poziom programów jest równy potencjałowi intelektualnemu oglądającego go człowieka to jest już naprawdę źle. Telewizja to medium które już na stałe zadomowiło się w naszej świadomości, dlatego wypadałoby szanować WSZYSTKICH. Dziś dużo mówi się o demokracji, liberalizmie, kosmopolityzmie i innych wydumanych pojęciach, jednak chyba się ich nie rozumie. Taka moda nastała w wykorzystywaniu tych słów w imię idei tolerancji i wielkiego zjednoczenia. Mi te hasełko już czymś śmierdzą... Ta malutka dygresja odnosi się do tego, że telewizje (TVP, TVN-y, Polsaty) skierowane są przede wszystkim do mas (czyli można powiedzieć do "jednego" odbiorcy), tym samym nie toleruje się innych. Ażeby zamknąć buzię potencjalnym, bardziej wymagającym odbiorcom, emituje się ambitne programy, filmy, itp. po północy (czyli w okresie wzmożonej pracy komórek mózgowych). Szczególne pretensje mam do TVP, na którą mam rzekomo płacić. Bynajmniej nie chcę fundować reszcie społeczeństwa seriali, tańców na piasku czy innych wytworów "specjalistów" od kultury. Teraz jeszcze w imię "walki o wolność" powstała telewizja dla Białorusinów. A TVP Kultury jak nie było tak nie ma dla wszystkich. Mamy swoją demokrację nawet w takich błahych sprawach (choć jakby się tak głębiej zastanowić to bardzo poważny problem), a raczej jej karykaturę jak to powiedział śp. Krzysztof Kieślowski.

użytkownik usunięty
swirOFF

To ja stanę w obronie: TVN-u nie oglądam (telewizji prawie nie oglądam), chyba że TVN24,ale nie rozumiem czepiania się:
- po pierwsze: TVN7 - jak na mój gust często dają dobre filmy i to wcale nie po pólnocy.
- po drugie: serial "Niania" - dla informacji, napis: wersja amerykańska jest dlatego, że Walter (w TVN7 i w TVN puszcza jednocześnie amerykańską i polską i tak się zastanawiam czy czasem to 'oznakowanie' nie jest jakoś wymuszone przez producentów, co do poziomu: ok, polska to dno, ale amerykańska to prawie klasyka (lokaj jest zajebisty!), więc wara od "Niani" made in usa.

I na koniec: nie rozumiem idealizmu co poniektórych prawie tak samo jak oni nie rozumieją prostego człowieka, który wraca po całodniowej harówce w masarni i wcale nie tęskno mu do Kieślowskiego albo jakiegoś kina moralnego niepokoju.Pozdrawiam.

"I na koniec: nie rozumiem idealizmu co poniektórych prawie tak samo jak oni nie rozumieją prostego człowieka, który wraca po całodniowej harówce w masarni i wcale nie tęskno mu do Kieślowskiego albo jakiegoś kina moralnego niepokoju."

A człowiek który tęskni do ambitnego kina, to już nie może pracować i nie ma prawa być zmęczony!? To jakaś paranoja i w pewnym sensie dyskryminacja. Ja często wracam równie zmęczony do domu i również chciałbym obejrzeć coś ciekawego. Niestety zagłuszają mnie inni, potem jeszcze bezczelnie nazwać mnie "snobem". Dlaczego? Bo chcę obejrzeć coś bardziej wartościowego. Ja nie twierdzę, ażeby emitować w koło kino artystyczne, ale żeby zajmowało ono należne miejsce.

użytkownik usunięty
swirOFF

Wydaje mi się, że kino artystyczne zajmuje procentowo tyle czasu w tv, ile procentowo jest jego zwolenników w narodzie polskim.

I to jest właśnie minus demokracji. Wydaje mi się, że telewizja nauczyła ludzi oglądania bezwartościowego chłamu. I tak jak już wcześniej napisałem, chciałbym jedynie aby poszczególne telewizje po prostu utrzymywały poziom powyżej idiotyzmu i żenady.

użytkownik usunięty
swirOFF

Trudno mieć pretensje do telewizji. Oferowany program jest według mnie raczej wynikiem wolnego rynku, a nie demokracji ,bo przecież nie decydujemy o tym co będziemy oglądać w tvn. To tvn walczy o widza, widocznie im większy chłam oferuje tym jest skuteczniejsza. Widz ma to co lubi. Przecież nikt nie każe Polakom oglądać "M jak Miłość", gdy zapewne znajdują się stacje oferujące bardziej ambitne programy w tym samym czasie antenowym. Dlaczego bardziej ambitne programy przepadają? Nie sądzę, żeby to tv nauczyła ludzi oglądania ludzi bezwartościowego chłamu. Nie można, a raczej nie należy wymagać od człowieka, który przeczytał w życiu jedną albo dwie ksiązki albo nie czytał niczego, zeby nagle fascynował się Kieslowskim albo dajmy nawet Wajdą. A teraz zadaj sobie pytanie jaki procent Polaków nie przeczytało w ubiegłym roku jakiejkolwiek ksiązki. Zawsze było tak, ze przeważająca część ludzkości gustowała raczej w jarmarcznych rzorywkach i wg mnie nie można mieć pretensji do ludzi z TVN czy innych stacji, że chcą na tym zarabiać pieniądze. Może się to nie podobać,ale buntować się przeciwko temu. Po co? Zawsze można sobie kupić film na dvd, dekoder albo wymoc aby taki kanał jak TVP Kultura był ogolnie dostępny. Jest kilka rozwiązań więc nie rozdzierajmy szat. ok? pozdrawiam.

Ok, TVN w zasadzie możemy zostawić w spokoju, bo w końcu na nią nie płacimy. Ale inna sprawa z TVP, która prezentuje podobny poziom. I tu wynika problem z abonamentem. Nie płacąc za abonament łamię prawo. A skoro już płace mam prawo wymagać i domagać się równego traktowania. Bo niby dlaczego mam przeznaczać tyle samo pieniędzy, oglądając raz w tygodniu Ucztę Kinomana czy Kocham Kino, podczas gdy inna osoba ogląda TVP 24 h na dobę. Analogicznie możemy się odnieść do wielu spraw w naszym durnym kraju, ale nie o tym jest temat. Nie będę tu wspominał o zwykłym olewaniu klientów w postaci nie odpisywania na mejle, itp.

"Zawsze można kupić film na dvd, dekoder,..."
Owszem można, ale trzeba mieć kasę. Nie wiem dlaczego panuje tendencja, że jeżeli ktoś jest zwolennikiem czegoś ambitnego, to wówczas stać go na pielęgnowanie swoich zainteresowań - kolejny stereotyp. Zwłaszcza u nas w Polsce, gdzie ceny wszelakiej elektroniki, filmów na DVD, są porównywalne do tych na Zachodzie (a zdarza się, że i wyższe).

Jeszcze w takim razie wytłumacz mi fenomen popularności takich celebrities jak Doda czy Wiśniewiskie, itp. Ludzie ich uwielbiają, bo gwiazdy te są lansowane przez media. Dlatego wypadałoby ponownie rozważyć, twierdzenie mówiące, iż to telewizja kształtuje gusta odbiorców a nie na odwrót.

użytkownik usunięty
swirOFF

Daj sobie spokój z tym abonamentem. Co to za prawo, którego nikt nie egzekwuje? Odpowiem: gówniane prawo.Olej to prawo.
Doda, Wiśniewski/a naprawdę mało mnie obchodzą, bo kim oni właściwie są?Sądzę, że nawet ja przeciętny studneciak polibudy mam więcej powodów do chwały niż np. taka Doda. Ale nie wszyscy ludzie myślą tak samo. Przychodzi do domu taka ekspedientka, która cały dzień zapierdziela w supermarkecie i myśli sobie: Kurna, Doda jest zajebista! Ale ma fajnie.
Ale tak naprawdę taka ekspedientka budzi we mnie większy podziw niż jakaś Doda, która nie wiadomo dlaczego jest znana,za to sprzedawczyni w markecie to w moim odczuciu ma przesrane i podziwiam ją za to, że wykonuje tą niezbyt atrakcyjną pracą( a wykonywałem takie prace i

użytkownik usunięty

PS. Nie uprawiajmy donkiszotyzmu, bo tylko wystawiamy się śmieszność. Radzę abyś zakupił dekoder i zdobył tym samym dostęp do TVP Kultura albo jakiegoś innego kanału serwującego dobre filmy: TCM,Zone Europa albo jakiś inny w zależności od gustu wybór jest duży. Sposób na celebrites: nie klikać na wiadomości na ich temat na wp.pl czy onecie i gwarantuję, że przestaną o nich pisać.

Tylko kiedyś celebrities reprezentowały jakieś wartości, a jeśli już nie, to miały przynajmniej jakiś talent.

"Daj sobie spokój z tym abonamentem. Co to za prawo, którego nikt nie egzekwuje? Odpowiem: gówniane prawo.Olej to prawo."
Tak czy siak nie płacąc abonamentu łamie prawo. To, że nie ponoszę żadnych konsekwencji to inna sprawa.

Ja również jestem studentem i uwierz mi, wiem czym jest ciężka praca. Dlatego nie przemawiają do mnie argumenty takowej sprzedawczyni, którą również bardziej szanuje od Dody. Przykre jest po prostu, że żyjemy w tak pustym i bezrefleksyjnym świecie. Co możemy zrobić? Wg. mnie błędne jest myślenie (zupełnie jak na wyborach), że ja jako jednostka nic nie jestem w stanie zrobić.

swirOFF

W tym momencie swojego życia nie posiadam żadnej anteny. Odbiornik TV służy mi tylko do oglądania filmów z DVD. Na początku było dziwnie, ale teraz mam duuuuuużo czasu do oglądania filmów:) Muszę powiedzieć, że życie bez programu TV jest niesamowicie inne:) Jest mi dobrze i nie mam dodatkowych stresów, aczkolwiek jest minus- mało wiem co się dzieje dookoła;) Nie płacę abonamentu, choć powinienem, mimo nieposiadania żadnrj anteny. Abonament podobno jest za posiadanie odbiornika TV. To prawda????

użytkownik usunięty
Klarens

Ja też od 8 miesięcy daję radę bez tv ... na początku było ciężko ale teraz , kiedy już mam dostęp - nie chce mi się tej szmiry oglądać. Patrzę z góry na ludzi zahipnotyzowanych jakąś telenowelą, tańcem z gwiazdami czy innym chu#stwem. TV jest jak narkotyk... warto go rzucić. Fakt, na początku czułem się dziwnie, kiedy nie wiedziałem o najnowszych strzelaninach, wypadkach i wpadkach w polityce ale z czasem nauczyłem się z tym radzić innymi środkami. (polecam darmowy portal "plus.pl" w każdej kom. plusa...+)

Ja z tego miejsca wzywam do bojkotu!

taa, przed świętami...
życzę powodzenia w agitacji

użytkownik usunięty
Deix_z_gwiazdkom

A właśnie, że przed świętami... to czas dla rodziny a nie dla telewizji... wiem co mówię, bo tegoroczne święta spędzę na warcie w pier$ol*nym szczecinie a nie przy stole z rodzicami! ch@j mnie strzela i nie nawidzę telewizorni!!!arrrghhh...

choć tvn ogladam tak raz na 1-2 miesiące, jak leci akurat jakiś dobry film o 21 (osobiście wolałam jak leciały o 20, bo zazwyczaj rano albo do pracy albo na uczelnię, wiec spać też bym trochę chciała:P) chce jednak wystapić w obronie tvn7 (jako że jedzie się na niego jak na tvn). Otóż na tvn7 lecą powtórki "Przyjaciół" (i to dość regulagnie i starają się puścić wszystkie serie) więc za to (choć prawie tylko za to) należy im się jakiś plus:P
ale tak serio to zazwyczaj wieczorne filmy na tvn7 są lepsze niz na tvn, albo przynajmniej częsciej (raz na 2 tyg cos dobrego sie trafi:D). A co do tvn - rzeczywiscie porażka...