Drodzy filmwebowicze,proszę Was o pomoc odnośnie serialu 'Deadwood'. Mianowicie czy warto go obejrzec,co o nim myślicie,co się Wam w nim podobało,a co nie. Poradźcie mi,proszę;-)
Nie ma się co zastanawiać, to dobry, wartościowy serial, który warto obejrzeć. Niektórych widzów może nudzić.
Jest po obejrzeniu całości pewien niedosyt, twórcy rozplanowali główny wątek na więcej sezonów, a skończyło się na trzech. Trzeci sezon był bardzo rozczarowujący, ale była w nim najlepsza scena walki, jaką widziałem w serialach (Dan vs. Kapitan).
Dużą zaletą serialu są ciekawe postacie, na czele z Alem, genialnie zagranym przez Iana McShane.
Problem mogą sprawiać dialogi - bohaterowie używają trudnego, skomplikowanego stylistycznie języka, czasami trudno zrozumieć bez napisów.
Dziekuje:-) o takie podpowiedzi mi chodzi!:-) pytam czy warto,bo ostatnio wiele nowych seriali b.mnie rozczarowało,a szukam madrego serialu,z ciekawą historia.. Piszesz b.ciekawie,dziekuje.
Witam, obejrzałem 2 sezony, bo trzeci był w kiepskiej jakości i z lektorem, sroga 8-mka wg mnie co najmniej ;-) nie ma się co zastanawiać
co się podobało? realistyczny, nie upiększony, rola McShane'a i nie tylko jego, serial raczej nie jest "kobiecy" ale myślę że akurat Ty dasz radę ;-)
I o to mi najbardziej chodzi-na realistyce! Nie lubie lukrowanych filmow i seriali:-) Patrzyłam obsade i wylukałam jeszcze,przynajmniej dwóch aktorów,na których grze można polegać...;-) Więc zabiorę się za oglądanie:-) Dziekuje:-)
He,he cóż ja na to poradzę,że mam do niego słabość;-) Fakt,przeglądając filmografię,trafiłam na Deadwood i zaciekawił mnie:-) Muszę go obejrzeć!