Mam pytanie dotyczace pewnego serialu dokumentalnego, ktory kiedys byl puszczany w telewizji poslkeij. Byla to seria ogolnie o zwierzetach. Dokladniej ludzie w tej serii porownywali rozne zwierzeta by w danym odcinku nzalezc jakies najlepsze z konkretna cecha. Np. pamietam odcinek, w ktroym poszukiwali najszybszego zwierzaka ever...wygral jakis ptak. Jesli ktos pamieta i ma pomysl jak nazywala sie ta seria to bylbym wdzieczny za pomoc.
Jak przez mgłę; pierwszy odc. dotyczył prędkości i rzeczywiście wygrał ptak (Harpia wielka), następne to kamuflaż, pływanie, zmysły. Jestem zaintrygowany spróbuję poszukać ;-) Stacja jaka puszczała ten serial to TVP1 i rano (kiedyś) TVP2.
Edytor nie działa.
I coś znalazłem czy to to: Rekordy zwierząt. produkcja: Nowa Zelandia, USA. ogólny opis serialu: Zwierzęta wciąż nas zadziwiają. Okazuje się, że nie potrafimy dorównać im w szybkości, zdolnościach przetrwania czy adaptacji. Czwarty cykl serii przedstawia żartobliwe spojrzenie na największe i najgorsze osiągnięcia człowieka w porównaniu z podobnymi umiejętnościami zwierząt. obecnie emitowany(?) Animal Planet.