Szukam ciekawego serialu amerykańskiego albo brytyjskiego. Nie lubię dramatów,
kryminałów (choć jakieś motywy z tych gatunków mogą być), tak samo seriali obyczajowych.
Co widziałem i mi się podobało: Herosi (sezon1), The Guild, The bin bang theory, Doktor
Who, Dollhouse, Firefly, Mike & Molly, 8 prostych zasad, Joan z Arkadii, Kroniki Sary Connor
(trochę), Ucieczka w kosmos, Jak poznałem waszą matkę, Dexter (1 sezon), Hoży Doktorzy,
Andromeda, Przyjaciele, Happy Town, kamienie śmierci
Co widziałem i mi nie się podobało (albo nie wciągnęło mnie): Jerycho, wszystkie SG,
wszystkie Star Treki, Dr House, Dexter (sezon 2), Herosi (sezon 2-3), wszystkie CSI, Krok od
domu, BattleStar Galactica (2004), Zorro (ten kolumbijski), V (nowsze), Torchwood, Turecki
dla początkujących, gwiezdna eskadra, Babylon 5, Cowboy Bebop, Chirurdzy, Skins, Alphas
Generalnie szukam seriali z ciekawymi postaciami i fabułą. Najlepiej takich już
skończonych, mających zakończenie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MistrzSeller

heh poleciłbym ci parę seriali ale patrzę, że masz bardzo "specyficzny" gust (prawie odwrotność mojego) więc pewnie na nic by ci się te tytuły zdały :)
PS Andromeda to tak naprawdę Star Trek ;]

gagarin77

Andromeda to totalne przeciwieństwo Star Treka. Co prawda uniwersum nieco podobne, ale jest bardziej nastawiona na akcje niż Treki

MistrzSeller

A czy nazwisko Gene Roddenberry mówi ci coś?

gagarin77

Wiem, że wymyślił to ten sam człowiek, ale to nie oznacza, że andromeda jest Star trekiem (jest jego przeciwieństwem pod wieloma względami).

MistrzSeller

Dexter 3 ;)

kaczkulec

Nie lubię schematycznych seriali, gdzie co odcinek jest praktycznie to samo.

MistrzSeller

Spróbuj Lost (Zagubieni). Naprawdę niezły (a przynajmniej pierwsze 4 sezony, potem scenarzyści jakby pogubili się w fabule, ale da się strawić). Oprócz tego Tajemnice Smalville o młodości Supermana, Przygody Merlina, Dynastia Tudorów (jeśli lubisz historyczne). Dobry jest też serial Gra o Tron . Na razie nic wiecej nie przychodzi mi do głowy ;)

MadameMusique

Losta widziałem. Zapomniałem wpisać. Scenarzyści faktycznie się nieźle pogubili pod koniec.

MistrzSeller

Misfits - Wyklęci. Powinno Cię zaciekawić.

czarny59

nie spodobało mi się

MistrzSeller

Oglądałeś "Ziemia: ostatnie starcie"? Fajne science-fiction, polecam. Szczególnie pierwsze dwa sezony są rewelacyjne, choć potem tez da się obejrzeć.

MistrzSeller

a może Haven? albo Fringe?