Witam, poszukuje seriali, w których grają nastolatkowie, coś w stylu Teen Wolf. Rodzaj
raczej dowolny, bo głównie chodzi mi właśnie o wiek aktorów, tzn nie interesują mnie
seriale z osobami ok 30-stki, które graja 17-latków

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
sciacallo

Nie ma serialów o nastolatkach w których graliby prawdziwi nastolatkowie. W Teen Wolf zresztą też tak jest.

MistrzSeller

..ok, ale w Teen Wolf aktorzy i tak są w miarę młodzi więc może jakieś seriale by się znalazły ;]

sciacallo

We wszystkich serialach młodzieżowych grają 20paro latki. Kiedyś ponoć jakaś telewizja spróbowała dać prawdziwych nastolatków i to się nie sprzedało.
A z seriali młodzieżowych polecam Pamiętniki wampirów i Joan z Arkadii.

sciacallo

Z nowszych: Glee
Ze starszych: Roswell, Jezioro marzeń
To seriale, w których jest temat młodzieży, ale grają ją raczej 20-kilko latkowie.

A jeśli szukasz seriali, w których grają prawdziwi nastolatkowie to przerzuć się na Disney Chanel ;)

ROSE2303

dzięki wszystkim za pomoc ;)

właściwie znalazłem coś o co mi chodziło - One Tree Hill. Aktorzy jeszcze nie tacy starzy a serial sam w sobie jest bardzo wartościowy, o co dziś jest już niestety ciężko

sciacallo

:- )) Z tego co sobie przypominam to jest taki serial o jakiejś czarownicy w której gra taka brunetka, ale niestety nie pamiętam nazwy..

sciacallo

Zdecydowanie Skins. Teraz leci tzw. 3 generacja, ale najlepiej zacząć od pierwszej. Występują tam autentyczni 16 i 17-latkowie z UK. Ale ostrzegam, że serial obfituje w seks, alkohol i dragi.

użytkownik usunięty
sciacallo

switched at birth
pretty little liars
the secret circle
90210
vampire diaries
i hate my teenage daughter

sciacallo

nine lives of chloe king
secret circle
One tree hill (pierwsze 3 sezony)

1993asia1993

w sumie temat prawie sprzed 3 lat, ale co tam ;D
secret circle oglądałem chyba ze 2 odcinki, ale to już dawno temu było
oth czemu pierwsze 3? dosłownie 3 dni temu zacząłem oglądać od 4 sezonu i jak dla mnie jest ok ;) wiadomo, że w większości seriali pierwsze sezony są przeważnie najlepsze, ale w tym przypadku tragedii nie ma

sciacallo

Bo pierwsze trzy sezony są ściśle o życiu nastolatków :) Bodajże w 4 jest kilkuletni przeskok i są pokazane ich losy w dorosłym życiu.
Dla mnie osobiście tylko te pierwsze sezony mają jakąś magie ale to już subiektywna ocena :D

1993asia1993

Patrząc na to z tej strony, to masz rację ;D
W 4 jest jeszcze ostatni rok szkoły średniej, a sezon 5 zaczyna się po tej 'przerwie'.

Ja się strasznie jaram stanami, więc wszystko co choć w małym stopniu ukazuje tamtejszy styl życia, ma jakąś magię ;)

sciacallo

The 100
http://www.filmweb.pl/serial/The+100-2014-689083

Merle_Dixon

oglądałem 2 odcinki i szału nie ma ;d może w późniejszych jest lepiej

sciacallo

Tak, w późniejszych jest lepiej ;). Każdy kolejny odcinek lepszy.

Merle_Dixon

więc jak będę miał chwile wolnego, to się za niego zabiorę
dzięki

sciacallo

Faking it (ten oglądałam i wypadł nie najgorzej) i pewnie jeszcze jakieś seriale kręcone dla/przez MTV. Może Awkward - nie widziałam, ale podobno nie jest źle.
http://www.filmweb.pl/serial/Friday+Night+Lights-2006-334539 i może coś takiego? Bo jak Stany to i futbol ;)
jakoś mi nic więcej nie przychodzi chwilowo do głowy :P

dags89

awkward widziałem chyba pierwszy sezon
co do ostatniego, to akurat za futbolem nie przepadam, ale jak będę miał czas to obejrzę ;)

sciacallo

the 100
inna
tajemnice smallville
faking it

sciacallo

Skam- polecam, jest to norweski serial, na cda znajdziesz z polskimi napisami. Opowiada o paczce nastolatków i każdy sezon ma innego bohatera, rozpoczął się 4 sezon

sciacallo

Jezioro marzeń, Asy z klasy, Glee, 90210, Pamiętniki Carrie