Ktoś wie kiedy będzie polski lektor w 26 sezonie the simpsons? Jak na razie lektor jest do końca 25 sezonu a 26, 27 i 28 mają napisy

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Lidkaaxox

Świetna okazja, żeby nauczyć się czytać. A przy okazji potrenować rozumienie ze słuchu angielskiego.

Marac

Poczytać to mogę sobie książkę a nie kreskówkę w której najważniejszym elementem jest właśnie animacja. Przez czytanie się na niej nie skupiam. Angielskiego niestety jeszcze nie umiem w tym stopniu żeby wszystko rozumieć bo od dziecka uczę się niemieckiego i francuskiego. Jeżeli nie umie Pan odpowiedzieć na pytanie proszę nie komentować

Lidkaaxox

Animacja najważniejsza w Simpsonach??? Chyba jakichś innych Simpsonów oglądałem. W S najważniejsze są dowcipy. Oglądając z lektorem/dubbingiem tracisz 50% dowcipów, które są często nieprzetłumaczalne. To jak połykanie cukierków w papierkach.

Przykro mi, że rodzice zrobili Ci krzywdę nie zapisując na angielski, ale wszystko jest do nadrobienia. Tylko trzeba ćwiczyć, czego elementem jest oglądanie w oryginale.

Marac

Jak to kiedyś pisał pewien facet z brodą... Polacy nie gęsi.. Coś tam..

jaca1969

Ale mimo tego, że tak pisał, to ówczesny angielski (czyli łacinę) znał doskonale.
Ja również nikomu nie każę porzucać polskiego. Ba, ja nawet nikomu nie każę się uczyć angielskiego. Ale niech później takowy nie marudzi, że mu to przeszkadza.

Marac

Takowy autor tematu nie marudzi, tylko jako Polak chciałby obejrzeć serial z lektorem.

jaca1969

Marudzi w odpowiedzi na moją poradę.

"jako Polak chciałby [...] z lektorem"

Właśnie obraziłeś dużą grupę Polaków.

Marac

Nie widzę tam marudzenia tylko uzasadnienie dlaczego chciałby oglądać serial z lektorem.

Powiesz mi czym?

Marac

Marac! Masz rację, on narzeka na twoją poradę. To łyse prosię...

Lidkaaxox

Lektor zepsuł się odkąd Simpsonowie nie są już pod HBO tylko FOX.

r_cohle

Sorry, chodziło o Canal+ nie HBO.

Lidkaaxox

Dziś na kanale FOX leciały 4 odcinki z lektorem.