Co poza więzami kewi i braterską miłością zmusiło Scofielda do podjęcia decyzji o ratowaniu brata?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Redrum_V

głupota i więzienne prysznice

syn_sama

Jak postąpiłbyś na miejscu Scofield'a, czy pozwoliłbyś bratu umrzeć?

Redrum_V

no pewnie są ważniejsze rzeczy

syn_sama

Jakie na przykład?

Redrum_V

np. życie zgodnie z przykazaniami

syn_sama

Czy możesz mi to wytłumaczyć? Ja uważam przeciwnie, że to właśnie przykazania mogły go do tego zmusić (nie zabijaj). Czy jesteś za karą śmierci?

Redrum_V

jestem za i przeciw, jak mogły go przykazania do czegoś zmusić, w wierzę nie ma zmuszania, wszystko się robi z własnej woli a jak nie to nie jest to prawdziwe, więc jeśli go przykazania zmusiły nie jest prawdziwym katolikiem, zresztą on jest chory psychicznie

użytkownik usunięty
syn_sama

Nie oglądałem tego, ale widziałem zdjęcia - czy ten Wentwort nie jest aby satanistą? Te tatuaże... istny sannil!

Redrum_V

Ten caly M. Scofield dziala mi na nerwy. Juz nie mowiac o Lincolnie.
Wszyscy pozostali bahaterzy sa ok. Z wykrzyknikiem na Fernando.
A co do tematu przedmowca ma racje. Michael jest troche chory psychicznie.
Co do nastepnego tematu to jestam przeciwna karze smierci - bo co to z kara dla czlowieka ktory nie szanuje zycia? Dozywotnie zeslanie na Sybir!!!

to tyle :*

ivonkabejb

Do ratowania brata zmusiła go przede wszystkim sumka jaka wpłynęła na jego konto ^^ Inaczej by go olał :D

Redrum_V

Poczul sie winny ze to przez niego tam siedzi jego brat

martolini1993

Jestem takiego samego zdania co Ty. Scofield zawsze miał tendencję do niesienia pomocy innym.

Teraz o czymś innym. Na moim blogu jest nowy temat o książkach zainteresowanych zapraszam.