A przepraszam. Nie sprawdziłem dokładnie i myślałem, ze to tylko kanał telewizyjny. A okazuje się, że to portal filmowy.
Pozdrawiam :)
I tak żartowałem. Nie wierzę, żeby taki cyrk odstawiali, że nie będą pokazywać programu konkurencji.
Choć informacja o tym kanale pojawiła się w wielu serwisach... Może Agora posmarowała.
No to by się FW skompromitował, mam nadzieje, że jednak wstawią go do programu TV, bo na razie się zapowiada na fajny kanał z dobrymi filmami :) Mam wrażenie, że teraz nawet Discovery tsię zeszmaciło.. ciągle pogromcy mitów i same powtórki.. na travel channel ciągle szukają domów albo pichcą, obieżyświata już w ogóle nie puszczają... bieda Panie...
Powinni ale może rzeczywiście nie chcą reklamować konkurencji. Nie znam się na tym ;)
Ważne, że na FW jest program do tak potrzebnych stacji jak TVP rozrywka, seriale, ATm rozrywka :)
Szmelc? A widziałeś może ramówkę? Jak dla mnie, to świetna wiadomość. Nawet jak ktoś ma kablówkę, to jest świetna alternatywa dla kanałów filmowych typu ale kino+, filmbox, tcm(który, gdyby nie słaba jakość obrazu, byłby moim faworytem) czy polsat film. Program stopklatki tv powinien znaleźć się na FW jak najszybciej.
Widziałem. Najnowsza produkcja z roku... 2010. I to chyba cała... JEDNA.
Poza tym coś, czego nikt nie widział - "Krzyżacy" i "Chłopi". Nie widzę tam ani 1 filmu, którego nie było już gdzieś wcześniej ani 1, którego bym nie widział a który by mnie interesował.
"Pokaz mi lepsze kanaly dodane ostatnio do telewizji naziemnej."
Fenomenalny argument. Teraz już wiem, czemu istnieją stacje typu TVP rozrywka, ATM rozrywka a Polsat nap..., od lat, na głównej (i na reszcie) stacji "kiepskich" i inne swoje badziewia po milion razy.
"Widze kolega fan Avengers."
To może udaj się do okulisty.
Jest ale... Jeśli to będzie w kółko to samo, jak w przypadku stacji z serialami?
Festiwal reklam już się zaczał.
Nie każdy ale sporo.
Jak można nie wiedzieć "PF", filmu chyba z 1994 roku? Pamiętam, ze jeszcze oglądałem jakąś kinówkę wtedy.
Co z tego, że 2010? Przed tym rokiem nie robiono dobrych filmów? W ramówce znalazłem Pociąg, Matka Joanna od aniołów, Pulp fiction, Iluzjonista, Między słowami. Część widziałem, część nie(a wszystkie mnie interesują). Ale to tylko kawałek ramówki. Było? No, ciężko, żeby nie było gdziekolwiek, choćby ale kino +, canal +, ale nie pamiętam, kiedy, jeśli w ogóle pulp fiction czy pociąg było w ramówce ogólnodostępnej tv? Można krytykować, w porządku, ale to dopiero początek. Mimo wszystko jestem optymistą. Wolę to, niż szukać powodów do narzekania.
"Co z tego, że 2010? Przed tym rokiem nie robiono dobrych filmów?"
Ano to, że większość starych filmów już lud widział. A w szczególności ktos, kto ponoć interesuje się kinem.
"kiedy, jeśli w ogóle pulp fiction czy pociąg było w ramówce ogólnodostępnej tv?"
No nie żartuj z tym P.Fiction...
"Można krytykować, w porządku, ale to dopiero początek. "
No ale poczatęk powinien być mocniejszy... Zobaczymy.
Popatrz, ze puszczają takie horrory... dziwnie. Cube (ze 3 razy) , Cube 3 (raz). A gdzie 2jka? Od razu kojarzy mi się to z innymi stacjami, które, nie wiedzieć czemu, omijają daną część serii.
Albo będzie rimejk "Amityville". A czemu nie oryginalna stara seria?
Giovanni, Stopklatka tv to pierwszy darmowa stacja TV poswiecona FILMOM! Jest to świetna alternatywa dla wszędobylskich seriali, dokumentów paradokumentalnych czy programów rozrywkowych (Gwiazdy tańczą na lodzie). Bardzo się ucieszyłem z tego powodu. Filmy są przerywane reklamami (ok 10-12 minut) Oglądałem świetną produkcje "Makrokosmos" która trwa 1 godz. 32 min. Była tylko jedna reklama trwająca jak wczesniej wspomnialem 10 -12 minut. https://www.facebook.com/StopklatkaTV
Pierwsza darmowa? No i co z tego, nikt normalny komu zależy na oglądaniu porządnych filmów nie ma naziemnej cyfrówki. Masz przecież TCM, Ale Kino i CBS Europa w każdej porządnej sieci. Dużo lepsze filmy i brak reklam poza 2-minutowymi na TCM, idealnymi na szybkie załatwienie potrzeb. A tak żałosnej ramówki jak na Stopklatce dawno nie widziałem.
Niestety muszę ci zawieść, ale na razie nie zanosi się żeby na Stopklatce zbyt dużo ich było, a jeśli już są - prawdopodobieństwo znalezienia tych samych produkcji na innych darmowych kanałach jest na podobnym poziomie. W takim przypadku pozostaje szukać ich większego zagęszczenia gdzie indziej lub po prostu wydać trochę więcej na porządny pakiet.
Jestem w miarę normalnym widzem. Zależy mi na oglądaniu filmów, złych , dobrych. Wszystko ważne dla wyrobienia sobie gustu. Na stopklatkaTV są emitowane dobre produkcje
http://www.teleman.pl/program-tv/stacje/Stopklatka-TV
Więc niech dadzą stare dobre seriale typu ALLO ALLO , Na wariackich papierach,Randall i duch Hopkirka, Z archiwum X, Robin of Sherwood, STAR TREK !!! , Żar tropików, Herkules" i "Xena wojownicza księżniczka"( TU TVP się nie popisała !, laik od ramówki zdjął Herkulesa, wsadził serial Rodzinka pl - jakby kur.. nie można było go ogl na tvp seriale czy też VOD !!!!!!!!!!!!!!!!! )
Za małolata marudziłem ze jest za mało
Lata 90 TVP1 TVP2 WOT(1994) Polonia 1,Top Canal(1992-94) Canal+
Teraz jest ich nawet za dużo
Najbardziej niepotrzebne to TVP Rozrywka i TV Trwam
Właśnie! Dobre filmy i nie ma co narzekać ;) Kanał dopiero startuje, ramówka jest ciekawa a filmy dość różnorodne - każdy może oglądać to, co lubi.
Dokładnie swietne filmy , klasyka mam nadzieje że niedługo dodacie go w ramówce wyboru ulubionych kanałów . Dziś np Amitiville 3 :D
oglądałem w niedzielę rano przez chwilę i z tego co widzę to tam same filmy. Rewelacji nie ma, ale to na pewno lepsza stacja niż TVN czy Polsat :)
Wygląda ciekawie,czekam,żeby Filmweb dodał program stacji,no i Trwam i ABC też,bo też jeszcze nie ma.
No jeszcze nie wystartował,ale już niedługo,28 kwietnia.
Podobno w sierpniu ma jeszcze dojść TVP Dokument.
W artykule o nowym kanale filmowym w Gazecie Telewizyjnej GW piszą, że "Stopklatka zapowiada też powrót do reportażu i produkcji dokumentalnych." I dalej: " Stacja chce przyciągnąć m.in. ambitnym i znanym kinem zagranicznym, choć od razu uprzedźmy - nie najnowszym. Pokaże m.in. "Tootsie z Hoffmanem, "Stalowe magnolie" i "Jackie Brown" Tarantino. Będzie też klasyka polskiego kina, a więc "Popiół i diament", "Niewinni czarodzieje" i "Krzyżacy" po cyfrowej rekonstrukcji.
Wg mnie zapowiada się całkiem fajny, ogólnodostępny, co ważne, kanał filmowy( tym bardziej FW powinien go umieścić w programie TV, na 1 stronie), alternatywa dla nieco obniżającego loty TCM (o 20.00 zamiast dawać jakieś stare hollywoodzkie hity dają "Oszukać przeznaczenie";/ i tym podobne... nie podoba mi się taki repertuar...
Zauważyłam też ostatnio, że Polsat Film nawet niezłe filmy puszcza.....