Serial prawdopodobnie leciał na jednym z czterech podstawowych kanałów: tvp1, tvp2, polsat lub TVN chociaż nie jestem tego taki pewien. Serial opowiadał o nastolatku który któregoś dnia znajduje potworka ( z tego co pamiętam wyglądem przypominał jaszczurke), było to stworzenie morskie i mogło używać elektryczności. Na początku serialu było dosyc małe. Niestety nie pamiętam większości serialu ale z scen jakie pamietam to: Jaszczurke poraziła prądem koleżanke bohatera albo jej psa, psu na pewno coś zrobiła. Chłopiec i jaszczurka dość mocno się zżyli. Serial przedstawial historię kilku bohaterów, w tym jednego dorosłego mężczyznę, wraz z znajomą poszukuje on swojego brata którego porwał jeden z tych stworów jaszczurko podobnych podczas polowania w głębinach morskich. Z tego co pamietam trafia on na slad brata i wielu innych zaginionych jakoby byliby przetrzymywani w laboratorium/schronie w rowie marjańskim. Jaszczurki zostały stworzone przez naukowców. Ze scen pamiętaj jeszcze jak kilka młodych sztuk wypełzło na plaże i stoczyło walkę z policją. W pewnym momencie nadeszła powódź która zalała dość sporą część miasta ( może więcej ale nie pamiętam). Żadnych szczegółów więcej nie kojarzę a i te podane mogą odbiegać delikatnie od prawy za co przepraszam i w związku z czym proszę o tytuły które nawet trochę odbiegają od podanego opisu. Serial oglądałem kilka lat temu więc wielu szczegółów nie pamiętam. Wiele osób pytanych o opis podało mi siły pierwotne jednak to nie to. Poszukuje tego serialu dość długo i bardzo bym prosił o pomoc, z góry dziękuje ;)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ShadowBanana

Genialny serial http://www.filmweb.pl/serial/Na+powierzchni-2005-249515

MarKH

Wielkie dzięki :). Chociaz myslalem ze jest ponad 1 sezon i 15 odcinków xD

ShadowBanana

Niestety. Zakończyli tak, że już nie mogli wybrnąć.

MarKH

w końcu miałem czas obejrzeć do końca. Serial tak fajny jak zapamietałem. Ale tu się z toba nie zgodze, nie ciężko by było z tego wybrnąć i ciągnąć seria dalej w nowej a może nawet lepszej formie :)